Πολιτικά

Σ. Τζακόπουλος: Η κατάσταση στη πόλη είναι η χειρότερη εδώ και δέκα χρόνια

Σ. Τζακόπουλος: Με δήμαρχο τον Κ. Ζέρβα η Θεσσαλονίκη συνήθισε να είναι βρώμικη και με σκουπίδια.
  
Αποτελεί πλέον συνήθεια να βλέπουμε αυτή την εικόνα σαν Θεσσαλονικείς. Η πλήρης αποδιοργάνωση του τομέα καθαριότητας από τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα, επέφερε αυτά τα δυσάρεστα αποτελέσματα. Σήμερα η κατάσταση στην πόλη είναι η χειρότερη δυνατή εδώ και 10 χρόνια. Κάδοι ξεχειλισμένοι ακόμη και στο ιστορικό κέντρο, καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος.
 
Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας είναι δομικά.
 
Μετά από επιτόπια έρευνα και συζητώντας με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών, ο κ. Τζακόπουλος, διαπίστωσε «με έκπληξή ότι κυκλοφορούν 20-25 αυτοκίνητα στην πόλη και 2-3 τράκτορες για να μεταφέρουν κοντέινερ στο ΣΜΑ. Μάλιστα, αναγκάζονται  τα απορριμματοφόρα να πηγαίνουν στο ΣΜΑ, οπότε και μειώνονται περισσότερο τα δρομολόγια».
 
Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο της χρονιάς, ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε την δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
 
«Πριν από λίγο καιρό σας έφταιγαν οι εργαζόμενοι που απείχαν από την εργασία τους γιατί δεν είχαν ΜΑΠ και δεν πληρωνόταν υπερωρίες και αργίες. Τους πήγατε στα δικαστήρια χωρίς να αναγνωρίζεται ότι αυτοί δεν είναι υποτακτικοί αλλά συνεργάτες. Σήμερα έχει σταματήσει κάθε συντήρηση στα οχήματα», κατήγγειλε ο κ. Τζακόπουλος.
 
Ανάλογες καταγγελίες, είχε κάνει και το 2021, όταν για μια ακόμη φορά είχε διαπιστωθεί η αδυναμία της δημοτικής αρχής και του ίδιου του Κ. Ζέρβα να οργανώσει τον τομέα καθαριότητας.
 
Η πόλη «υποφέρει» στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα και μάλιστα την ώρα που μπαίνει στο τραπέζι η εξωστρέφεια και ο δυναμισμός της, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σ. Τζακόπουλος.

Διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/tzakopoylos-proteraiotita-o-antise/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *