Πολιτικά

Σ. Αναστασιάδης: «Αξιοποιούμε την περιουσία του Δημοσίου»

«Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου πρέπει να έχει έναν βασικό σκοπό: την εξυπηρέτηση του κοινού καλού, της κοινωνίας», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.


Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, λοιπές διατάξεις για την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και άλλες διατάξεις», ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει λύσεις σε ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται και αφορά στα δημόσια και ανταλλάξιμα κτήματα, στα οποία ιδιώτες είτε έχτισαν σε αυτά την κατοικία τους, είτε ασκούν σε αυτά επί χρόνια την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Το νομοσχέδιο έρχεται να επιλύσει αυτό το πρόβλημα και να ορίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις εξαγοράς των ακινήτων αυτών, ώστε τα εν λόγω ακίνητα να αποδοθούν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

«Είναι ένα πρόβλημα που όλοι γνωρίζουμε ότι χρόνιζε, ταλαιπωρώντας μεγάλο
αριθμό πολιτών ανά την ελληνική επικράτεια και πλήττοντας τα συμφέροντα του ίδιου
του Δημοσίου
», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Προκειμένου να
ρυθμιστούν ζητήματα που εκκρεμούσαν επί δεκαετίες και για τα οποία προηγούμενες
νομοθετικές απόπειρες αποδείχτηκαν χωρίς αποτέλεσμα, αναγνωρίζουμε όλοι τώρα
ότι έγινε μία μεθοδική δουλειά από το υπουργείο Οικονομικών για να μπει τάξη στο σύνθετο αυτό πεδίο. Δίνουμε τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και στη μακρά αντιδικία τους με το κράτος, μειώνουμε το διοικητικό βάρος και τη γραφειοκρατία και οδηγούμαστε σε μία αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου».


Ιδιαίτερη αναφορά στην εισήγησή του έκανε ο βουλευτής της ΝΔ σε αίτημα από γηγενείς κατοίκους στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επισημαίνουν ότι ενώ δεν υπήρξαν ποτέ καταπατητές έχουν συμπεριληφθεί ως κάτοχοι ανταλλαξίμων οικοπέδων. Ο κ. Αναστασιάδης εισηγήθηκε να υπάρξει μία προσαρμογή ειδικά για το ζήτημα αυτό.

Διαβάστε επίσης:https://syndimotis.com/katalipsi-ton-theatron-tis-e-m-s-kai-tis-m/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *