Αγροτικά Ειδήσεις Ελλάδα Θεσσαλονίκη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Πολιτικά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έχει YouTube αλλά δεν έχει site, γνωρίζουν όλοι τις καθυστερήσεις πληρωμών

Πριν λίγες μέρες ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε να αποκτά ένα κανάλι στο YouTube, για να παρουσιάσει την εφαρμογή Agrisnap-GR στους αγρότες.

Σήμερα Πέμπτη (7/3) βλέπουμε το site του έχει «πέσει» και μαζί όλες οι εφαρμογές που συνδέονται με αυτό.

Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες δεν μπορούν να διαβάσουν τις ανακοινώσεις του. Επίσης δεν μπορούν να μπουν στην κάρτα αγρότη. Ακόμη δεν μπορούν να κατεβάσουν τα ποσά που έχουν εισπράξει από τον Οργανισμό.

Θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα μέχρι την συνάντηση που θα έχουν οι αγρότες της Θεσσαλίας με τον πρωθυπουργό;

Πάντως έχει γίνει θεσμός πια οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ως τα τέλη Μαρτίου 2024 θα πληρωθεί η ειδική ενίσχυση βάμβακος ύψους 183 εκατ. ευρώ, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης, από το βήμα του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βάμβακος, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Μετά μια μόλις ημέρα πάει για μετά ένα μήνα η πληρωμή.

Ακόμη έχουμε δέσμευση ότι η πληρωμή των Οικολογικά Προγράμματα (Eco Schemes) θα γίνει μέχρι το Πάσχα. Στην συνέχεια ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει στους δικαιούχους παραγωγούς και στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) ότι το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ θα παραμείνει ανοικτό για την υποβολή τροποποιητικών και διορθωτικών δηλώσεων επί των αιτήσεων ΕΑΕ 2023, μέχρι την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024. Αυτό σημαίνει ότι θα πάνε αργότερα οι πληρωμές.

Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αναμένεται να καταβληθούν εντός Απριλίου και θα είναι ύψους 245 εκατ. ευρώ. Το ακριβές ύψος της ενίσχυσης για κάθε έτος θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, μετά τον καθορισμό των τελικών επιλέξιμων εκταρίων. Περιμένουμε να δούμε πότε θα υπογραφούν οι σχετικές αποφάσεις για να γίνουν οι πληρωμές.

Πηγή: agrotypos.gr

Διαβάστε επίσης: Forward Green & Renewable Energytech: Κυκλική Οικονομία Και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Από Σήμερα Στη ΔΕΘ

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *