Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Forward Green & Renewable Energytech: Κυκλική οικονομία και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από σήμερα στη ΔΕΘ

Μια ισχυρή εκθεσιακή συμμαχία, που «παντρεύει» την κυκλική οικονομία με την «πράσινη» και «έξυπνη» ενέργεια, συνιστά το εκθεσιακό «δίδυμο» FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με 210 εκθέτες από 20 χώρες.

Η 2η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας FORWARD GREEN μεγάλωσε φέτος και εμπλουτίστηκε με τη RENEWABLE ENERGYTECH, μια μεγάλου βεληνεκούς και διεθνών προδιαγραφών εμπορική έκθεση αποκλειστικά για την αγορά της «πράσινης» και «έξυπνης» ενέργειας, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Energypress.

Ο διεθνοποιημένος χαρακτήρας των δύο εκθέσεων αποτυπώνεται στη συμμετοχή 210 εκθετών (άμεσων και έμμεσων) από 20 χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Αμερική, Δανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Κύπρο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Τσεχία και Φινλανδία), εκ των οποίων οι 132 είναι άμεσοι. Το δε 20% των εκθετών είναι ξένοι.

Δεκάδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στους τομείς της Κυκλικής Οικονομίας, της Διαχείρισης Απορριμμάτων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολικά, βιομάζα, βιοαέρια, υδροηλεκτρικά, γεωθερμία κλπ), της αποθήκευσης ενέργειας, του υδρογόνου και των «πράσινων» αερίων, της ηλεκτροκίνησης, της εξοικονόμησης, των έξυπνων εφαρμογών διαχείρισης, των πρακτικών επαναχρησιμοποίησης απορριμμάτων, της αξιοποίησης πρώτων υλών, της ανακύκλωσης κα είναι οι εκθέτες των δύο διοργανώσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο επενδυτικό σκέλος των δύο εκθέσεων με παρουσία μεγάλων εταιρειών κατασκευής και διαχείρισης φωτοβολταϊκών project.

Στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO οργανώνουν το πρόγραμμα CIRCULAR-RENEWABLEB2B@FGEXPO RESTECH, στο οποίο συμμετέχουν 150 επιχειρήσεις από 18 χώρες με περισσότερα από 500 προγραμματισμένα ραντεβού (Β2Β) το διήμερο 8 & 9 Μαρτίου.

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς το διεθνές Forum (HELEXPO DIALOGUES) για τις ΑΠΕ, την αποθήκευση και τις πράσινες τεχνολογίες με 14 ενότητες και 77 ομιλητές. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν 33 μεμονωμένες εκδηλώσεις με 110 εισηγητές/ομιλητές. Τα «HELEXPO DIALOGUES» θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, την Energypress και το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Επίσης, η πρωτοβουλία CIRCULART θα παρουσιάσει την εικαστική έκθεση «ΑΝΑ–ΚΥΚΛΩΣΗ», στην οποία λαμβάνουν μέρος πέντε σημαντικοί καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς με έργα τους από ανακυκλώσιμα υλικά. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ΔΕΘ-HELEXPO και της Art-Thessaloniki International Fair, ενώ την επιμέλειά της έχει ο κ. Παντελής Τσάτσης, Γκαλερίστας-Art Director.

Η ΔΕΘ-HELEXPO, πιστή στις αρχές τις βιωσιμότητας και με γνώμονα την επίτευξη των στόχων ESG, διεκδίκησε και έλαβε την πιστοποίηση ISO 20121 για τις FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH από την εταιρεία πιστοποίησης Bureau Veritas.

Παρούσα και ενισχυμένη στις δύο «πράσινες» εκθέσεις είναι και η πρωτοβουλία Zero Waste, η οποία δεν αφορά μόνο τη συλλογή απορριμμάτων από τους επισκέπτες, αλλά έχει πλέον επεκταθεί, για να καλύπτει και τους εκθέτες με την τοποθέτηση ειδικών κάδων σε κοινόχρηστα σημεία των περιπτέρων.

Η είσοδος στις FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH είναι ελεύθερη για τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, αλλά και για το κοινό κατόπιν εγγραφής με έναν από τους παρακάτω τρόπους: ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα της έκθεσης ή εγγραφή στα κέντρα πληροφοριών στις εισόδους της έκθεσης (Περίπτερα 15 & 13).

Το ωράριο των δύο εκθέσεων είναι Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο από τις 10:00-19:00.

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε επίσης: Στο Μισό Θα Βγαίνει Μετά Την Επιδότηση Η Προαιρετική Ασφάλιση Του ΕΛΓΑ Για Ακαρπία Και Περονόσπορο

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *