Ειδήσεις Ελλάδα

Γιατί δεν πήρατε Power Pass – Μέχρι πότε γίνεται η πληρωμή

Ξεκίνησαν οι πληρωμές του Power Pass. Τι ισχύει με όσους δεν είδαν -ακόμα- χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Συνολικά 31 εκατομμύρια ευρώ αποδεσμεύτηκαν για τη νέα πληρωμή του Power Pass σε 866.181 δικαιούχους. Από χθες, νωρίς το απόγευμα, οι δικαιούχοι έχουν αρχίσει να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ότι η εντολή πληρωμής εκτελέστηκε.

Αν, ωστόσο, ακόμα δεν είστε από εκείνους που είδαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, οι λόγοι είναι αρκετοί. Αρχικά, διαφέρει η ημερομηνία και η ώρα πληρωμής ανάλογα με την τράπεζα που έχετε δηλώσει. Σημειώνεται εδώ πως οι πληρωμές θα συνεχιστούν κανονικά, επομένως δεν αποκλείεται να πληρωθείτε μέσα στις επόμενες δύο εργάσιμες.

Για παράδειγμα, το σύστημα θα σας ενημερώνει ότι «Τυχόν ποσά που δεν έχουν κατατεθεί ακόμα, θα κατατεθούν εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών»:

Ως προς το πόσα χρήματα θα δείτε τελικά, μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στο vouchers.gov.gr και να σας λυθούν ορισμένες απορίες. Για παράδειγμα, εάν έχει μείνει υπόλοιπο και από τον Μάιο του 2022, τότε θα είναι μάλλον περισσότερα από όσα τουλάχιστον υπολογίζατε. Εάν στον πρώτο γύρο είχε συμπεριληφθεί και ο Μάιος, τότε θα είναι σαφώς λιγότερα τα λεφτά. Υπενθυμίζεται πως η επιδότηση αφορά λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τσεκάρετε επίσης -εάν δεν έχετε άλλο τρόπο- και αν είστε στους δικαιούχους του β’ γύρου. Δηλαδή, μπαίνοντας με τους κωδικούς Taxisnet, μπορείτε να δείτε την ανάλυση και εκεί φαίνεται εάν πιστώθηκαν χρήματα και ποιο ήταν το ποσό.

Ποιοι δεν παίρνουν Power Pass

Αυτή τη φορά, δεν χρειάστηκε καμία νέα ενέργεια ή αίτηση εκ μέρους των δικαιούχων. Οι πάροχοι ενέργειας έδωσαν ξανά τα στοιχεία των λογαριασμών ρεύματος, επανυπολογίστηκε το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης και δόθηκε εντολή να πληρωθεί το νέο ποσό.

Όσοι δεν πήραν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο του επιδόματος για το ρεύμα, δεν θα λάβουν ούτε αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει εξάλλου καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών που έγιναν, με αποτέλεσμα ακόμα και καταναλωτές που είναι δικαιούχοι να μην μπορούν να εισπράξουν το Power Pass.

πηγή:.ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *