Αγροτικά Διεθνείς Ειδήσεις

Τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους της Ισπανίας στις 12 Ιουλίου, τα αιτήματα των αγροτών

Η Ένωση Νέων Αγροτών της Βαλένθια (AVA-ASAJA) θα διοργανώσει αγροτικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή (12 Ιουλίου).

Τα κεντρικά συνθήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων αφορούν τα προβλήματα από την ξηρασία, την έλλειψη φυτοπροστατευτικών προϊόντων, τις κλοπές αγροτικών μηχανημάτων, τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις της ΚΑΠ, καθώς και θέματα διεθνούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά «μέσα στο καλοκαίρι οι αγρότες δεν πάνε διακοπές αλλά προχωρούν σε κινητοποιήσεις».

Οι Ισπανοί αγρότες φέτος, που είναι το πιο θερμό έτος από τότε που υπάρχουν αρχεία στην χώρα, ζητούν από την κυβέρνηση της Μαδρίτης να χρηματοδοτήσει έργα αποθήκευσης νερού και αρδευτικών δικτύων.

Ακόμη ζητούν πρόσθετη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και αποζημιώσεις για ζημιές που οφείλονται στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επίσης λένε στον Ισπανό υπουργό Γεωργίας, Λουίς Πλάνα, να καταθέσει αίτημα στην ΕΕ για καταβολή ενισχύσεων λόγω της μείωσης του αγροτικού εισοδήματος που υπάρχει στην χώρα, εξαιτίας της ξηρασίας και του πολέμου στην Ουκρανία.

Όσον αφορά την φυτοπροστασία, η AVA-ASAJA ζητά από την ισπανική κυβέρνηση να εγκρίνει δραστικές ουσίες για αντιμετώπιση των ζιζανίων ρυζιού, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

Ζητάνε επίσης την απλούστευση της ΚΑΠ με λιγότερη γραφειοκρατία για τους μικρομεσαίους γεωργούς (όσοι λαμβάνουν λιγότερα από 5.000 ευρώ άμεσης ενίσχυσης ετησίως), καθώς και να καταργηθεί η υποχρέωση ύπαρξης συμβούλου για την ολοκληρωμένη διαχείριση σε εκμεταλλεύσεις μικρότερες από 15 εκτάρια σε αρδευόμενες εκτάσεις και 30 εκτάρια σε ξηρικές.

Οι Ισπανοί παραγωγοί απαιτούν να υπάρξει αμοιβαιότητα ή «ρήτρες ασφαλείας» σε όλες τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τις τρίτες χώρες, καθώς και να αναθεωρηθούν οι ισχύουσες εμπορικές συμφωνίες, ιδίως με Αίγυπτο, Τουρκία, Μαρόκο και Νότια Αφρική. Επιμένουν ακόμη ότι θα πρέπει να «παγώσει» η διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΕ με τις χώρες της ομάδας Mercosur.

Διαμαρτύρονται προς την κυβέρνηση της Μαδρίτης και ζητούν να περιορίσει τους φιλοπεριβαλλοντικούς κανονισμούς της ΚΑΠ αλλά και να αντικαταστήσει τη νομοθεσία για την αποκατάσταση της φύσης με ένα νέο νόμο για την αποκατάσταση της γεωργίας.

Προτείνουν ακόμη αλλαγές στην εργατική νομοθεσία για να μην υπάρχει έλλειψη εργατών γης, μείωση της φορολογίας για το αγροτικό εισόδημα και αναθεώρηση του ποινικού κώδικα της χώρας, ώστε να υπάρξουν αυστηρότερες κυρώσεις για τις κλοπές αγροτικών μηχανημάτων και προϊόντων.

Πηγή: agrotypos.gr

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία Στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή Γυναίκα Που Παρασύρθηκε Από Φορτηγό – Συνελήφθη Ο Οδηγός

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *