Ανακοινώσεις του Δήμου Χαλκηδόνος Δήμος Χαλκηδόνος Τοπικά νέα Δήμου Χαλκηδόνος

Δήμος Χαλκηδόνος: “Όχι” στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην επέκταση Κουφαλίων

Την πλήρη αντίθεσή της στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της επέκτασης του οικισμού Κουφαλίων εκφράζει η Δημοτική Αρχή Χαλκηδόνος με επιστολή της προς την εταιρεία και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία παραχώρησε τη σχετική αδειοδότηση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή του Δημάρχου Χαλκηδόνος “ο εν λόγω σταθμός ραδιοεπικοινωνίας, ύψους 31,25 μ. (μαζί με το αλεξικέραυνο) που προβλέπεται να εγκατασταθεί στην επέκταση του συνοικισμού Κουφαλίων, έχει προκαλέσει την αναστάτωση, τη δυσφορία και τις έντονες διαμαρτυρίες όχι μόνο των κατοίκων της εν λόγω περιοχής αλλά και όλων των δημοτών του Δήμου Χαλκηδόνος καθώς και της Δημοτικής Αρχής”.

Στην επιστολή του ο κ. Αναγνωστόπουλος μεταξύ άλλων τονίζει ότι “γύρω από το οικόπεδο που πρόκειται να εγκατασταθεί η κεραία, περιέχονται ευαίσθητες προτεινόμενες χρήσεις όπως εκπαίδευση, περίθαλψη, πράσινο και πλατείες που αποτελούν χώρους συνάθροισης κοινού”.

“Η κοινή λογική επιβάλει να προκρίνουμε όλοι την υγεία ως υπέρτατο δημόσιο αγαθό και γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση την εν λόγω κεραίας κινητής τηλεφωνίας”, σημειώνει ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία της θέτει σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική υγεία των κατοίκων, υποβαθμίζει το οικιστικό περιβάλλον και τη δυναμική ανάπτυξης και ανάπλασης του οικισμού και αναστέλλει τη δυναμική της μελλοντικής οικιστικής εξέλιξης της περιοχής.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ζητά από την εν λόγω εταιρεία να εναρμονιστεί με το κοινό αίσθημα των κατοίκων του συνοικισμού Κουφαλίων και την καλεί να προβεί στη μη εγκατάσταση της εν λόγω κεραίας. Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος καταλήγει ότι σε περίπτωση άρνησης της εταιρίας να ανταποκριθεί στο δίκαιο και εύλογο αίτημα της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων, θα πράξει κάθε νόμιμο, προσφεύγοντας και ενώπιον των αρμοδίων αρχών.

διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/ypopsifia-voyleytis-v-thessalonikis-nd/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5P

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *