Ανακοινώσεις του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Εκπαίδευση

Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Φεστιβάλ εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.M. FLL του Δήμου με θέμα τις Τέχνες – MASTERPIECE℠!

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 για 3η συνεχόμενη φορά, ο Δήμος Αμπελοκήπων με την υποστήριξη του Εκπαιδευτικού οργανισμού Eduact διοργανώνει την εκδήλωση λήξης του Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ροµποτικής, Έρευνας και Καινοτοµίας FLL με θέμα τις Τέχνες – MASTERPIECE℠.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σχολικό Γυμναστήριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου – 3ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων από 17:00 μέχρι 20:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους 20 ομάδες Explore και 10 ομάδες Challenge όλων των τάξεων των Δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Το FIRST® LEGO® League διεξήχθη με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/ 133790/Δ2). Είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να τους κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα μέλη της ομάδας εργάστηκαν με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO® Education και εστίασαν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν. Πρόκειται σε παγκόσμιο επίπεδο για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

Χαιρετισμό στο Φεστιβάλ θα απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Κοσμάς Γυμνόπουλος και ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού οργανισμού Eduact, κ. Κώστας Βασιλείου.

Στο Φεστιβάλ θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σε κάθε συμμετέχοντα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες. Όλα τα βραβεία είναι μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα.

 Για περισσότερες πληροφορίες Τηλέφωνο: +30 2311 286 369

Διαβάστε επίσης: Δ. Ωραιόκαστρο: Πρόσκληση Για Την 6η/2024 Τακτική Συνεδρίαση Του Τοπικού Συμβουλίου Της Κοινότητας Νεοχωρούδας.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *