Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Ευρωπαϊκές επισκέψεις για τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό στον Δήμο Δέλτα

Τα “καλά τους” φόρεσαν, ο Δήμος Δέλτα και ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός για να υποδεχτούν εκπροσώπους δεκατεσσάρων χωρών για την δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Χτίζοντας κοινωνίες χωρίς ρατσισμό».

Ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα  σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέτυχε χρηματοδότηση (για πρώτη φορά!) και ως διαχειριστής του προγράμματος, ανέλαβε να διοργανώσει υλοποιεί σε πέντε ευρωπαϊκούς δήμους, πρόγραμμα που αφορά την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ανάδειξη των ανθρώπινων αξιών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Ισότητα.

Το όμορφο αυτό “ταξίδι” που προσδίδει πολλαπλά οφέλη στον Δήμο μας, ξεκίνησε τον Μάιο του 2022 από τον δήμο Siggieori της Μάλτας και το περασμένο τριήμερο έλαβε χώρα στον Δήμο Δέλτα.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 30/06 στο «Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου» και το Σάββατο 01/07 στην Δημοτική βιβλιοθήκη «Κ. Χαντές» στην Χαλάστρα, περισσότεροι από 150 παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τις εργασίες της δεύτερης συνδιάσκεψης με θεματολογία την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων και  την αντιμετώπιση της σχολική βίας.

Οι “φιλοξενούμενοι” μας,  είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν τον Οικισμό «Αγίας Σοφίας» στα Διαβατά, τις Καλύβες των αλιέων στην Χαλάστρα, αλλά και το φράγμα του Καλοχωρίου.

Η σχετική διημερίδα-συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του Κ.Π.Ο.Δ.Δ. κ Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου, του δημάρχου δήμου Siggieori της Μάλτας κ. Dominic Grech, των δημοτικών συμβούλων του δήμου Αγίου Δομετίου της Κύπρου κ.κ. Χάρις Θρασυβούλου και Χριστίνας Παναγιώτου, της Τοπικής Συμβούλου Χαλάστρας Δήμου Δέλτα κ. Ευαγγελίας Πάσιου και εκπροσώπων των υπολοίπων χωρών.

Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας για την υποστήριξη παρουσίασης των κοινωνικών δομών μας και την συμβολή στην διοργάνωση, στο ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ (YOUTH CENTRE OF CHALASTRA) – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ για την συμμετοχή του με δύο τμήματα και παρουσίαση παραδοσιακών και κρητικών χωρών και τέλος στους εργαζόμενους του Κ.Π.Ο.Δ.Δ. που αγκάλιασαν την εκδήλωση και συνέβαλαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της.

Το επόμενο Ευρωπαϊκό ραντεβού μας…είναι στην Σλοβενία.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος Με Όρους Ο Ψευτογιατρός Που Εξαπατούσε Ασθενείς Με Σκλήρυνση

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5P

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *