Δήμος Χαλκηδόνος Δημοτική Ενότητα Κουφαλίων Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Βαλκανίδης Δήμος: “Άμεση μετεγκατάσταση της κεντρικής λαϊκής αγοράς των Κουφαλίων”

ΆΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΛΑΪΚΉΣ ΑΓΟΡΆΣ ΤΩΝ ΚΟΥΦΑΛΊΩΝ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΉ, ΜΕΓΑΛΌΣΩΜΗ ΑΝΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΤΗ, ΆΔΕΙΑ ΑΛΆΝΑ ΤΟΥ ΧΏΡΟΥ, ΠΈΡΙΞ ΤΩΝ ΠΑΛΙΏΝ, ΈΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΠΙΚΏΝ ΜΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΊΩΝ.

Γράφει ο ανάξιος δούλος του Θεού ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.com.

Εκ μέρους της Ρωμιοσύνης του Δήμου Χαλκηδόνας, ως Ρωμαίϊκή Συνείδηση Αφύπνιση Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, από το ημέτερο τοπικό μας blog ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com. ακολουθώντας τα βήματα της χαμένης και συνάμα ξεχασμένης Πατροπαράδοτης Ρωμιοσύνης, μέσω του Μαρμαρωμένου Βασιλιά του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του ελεήμων, Δούκα Γ, 1193-1254. Εν συνεχεία πολύς λόγος γίνεται, αυτές τις ημέρες, για το που και εν γένει σε ποιο σημείου του χώρου, της εκάστοτε παρακείμενης τοπικής γειτονιάς, θα πρέπει να μεταφερθεί, η Καθιερωμένη Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων, της Ημέρας Τρίτης το Πρωί, στην γενέτειρα μου, δια μέσω της Επίσημης Έδρας του Δήμου Χαλκηδόνας. Εμείς ανεβάσαμε στο προσωπικό μου μέσο μαζικής επικοινωνίας, το λεγόμενο πασίγνωστο ως facebook, πάντοτε γραμμένο εις τα Ελληνικά, ως ΒΑΛΚΑΝΊΔΗΣ ΔΉΜΟΣ και με πέριξ Κεντρικό εξώφυλλο, της φωτογραφίας, τον Ήρωα και εμπνευστή εν πολλοίς, του Μακεδονικού Αγώνος 1870-1908, τον Γερμανό Καραβαγγέλη, Μητροπολίτη Καστοριάς από το 1900-1907, 1866-1935. Καθώς Προτείνουμε εμφανώς ανεπιφύλακτα, να τον ανεγείρουμε τον Επιβλητικό του, Απαραίτητο Μπρούτζινο Μεγαλοπρεπή του Ανδριάντα, στην Τοπική μας Πλατεία Μακεδονίας των Κουφαλίων. Παράλληλα και με πέριξ Κεντρικό Εξώφυλλο, το Υψηλόσωμο Κοντάρι του Ιστού, των 12 μέτρων, ανορθώνοντας την Μεγαλόσωμη, Επιβλητική Σημαία του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων, των 4 μέτρων επί 2,5 μέτρων, με σήμα εις την μέση, το Τ-φ-ύλακες Τάφου. Εν ολίγοις που την ανορθώνουμε έναντι του Δημοτικού μας Κολυμβητηρίου, του Δήμου Χαλκηδόνας, στην Κεντρική Οδική αρτηρία της διαδρομής, ανάμεσα στα Κουφάλια με την παρακείμενη Χαλκηδόνα. Αφενός μεν, την τοποθετούμε ως εσωτερική, Πνευματική καλλιεργημένη, νοερώς Ευλογία, για όλους εμάς τους Ορθοδόξους Ρωμιούς Χριστιανούς. Εν αντιθέσει που ακόμη δεν μας ευλόγησε, ο Άγιος Τριαδικός μας και Τρισυπόστατος, Αδιαίρετος Ομοούσιος Θεός, να προσκυνήσουμε τα Πανάγια Προσκυνήματα, των Αγίων Θεοβάδιστών Τόπων, των Ιεροσολύμων. Εν γένει ώστε να ευλογεί τα Κουφάλια μας και την όμορη παρακείμενη Χαλκηδόνα μας και εν γένει όλη την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας. Αφετέρου δε, την Τοποθετούμε και ως εύλογη Ιερή Αγανακτισμένη, διαμαρτυρία εκτόνωσης, έστω και εκ του απόμακρου μακρόθεν και ετεροχρονισμένα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

Διότι από τον Μάιο του 2005, τα έξωθεν διεθνιστικά συμφέροντα, μαζί ασφαλώς με τα δικά μας, τα πολιτικά έσωθεν, της Καπιταλιστικής ΝΔ, καθαίρεσαν πρωτάκουστα, αγρίως βιαίως κακήν κακώς, θεολογικά πραξικοπηματικά, τον Νόμιμο Εκλεγμένο Επισήμως, Ρωμιό Έλληνα Πατριάρχη μας, των Ιεροσολύμων, τον Μακαριώτατο Κύριο Ειρηναίο, 2001-2005, τον εν συνόλω 140 εις τον αριθμό Πατριάρχη μας. Επιπροσθέτως ικανοποιούμαστε εν πολλοίς, εν μέρει το πράττουμε περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση, ώστε να αναφέρουμε και πάρα πολύ ορθώς ευφυώς, ότι Άπαξ Εκκλησία, εννοώντας την Μεγαλύτερη Ορθόδοξη Ρωμαίϊκη Εκκλησία μας, της Αγιά Σοφιάς, που εδρεύει στην εσαεί Πρωτεύουσα μας, της Ρωμανίας, της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, Πάντα Εκκλησία. Επομένως θα προσθέσουμε και εμείς, ένα βήμα περαιτέρω, λέγοντας ότι, Άπαξ Πατριάρχης, Πάντα Πατριάρχης. Εν τω μεταξύ στο μείζον θέμα μας, που μας απασχολεί και δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο, από το που, σε ποιο συγκεκριμένο σημείο του χώρου, της γενέτειρας μας των Κουφαλίων, θα πρέπει να μεταφερθεί, την Ημέρα της Τρίτης το Πρωί, η καθιερωμένη Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων. Εν μέρει ώστε όσο γίνεται, στα ανθρώπινα φυσιολογικά μέτρα και σταθμά, να εξυπηρετεί αρτιότερα δημοκρατικώς, όλους τους εν συνόλω, συγχωριανούς μας, μηδενός εξαιρουμένου, δίχως να ενοχλούνται κάποιοι άλλοι γείτονες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση, με την Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων. Παράλληλα εμείς ως Ρωμιοσύνη του Δήμου Χαλκηδόνας, από το ημέτερο τοπικό μας blog ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com. στις 24 Μαίου του 2022, με εμένα τον ανάξιο δούλο του Θεού, τον Δήμο Βαλκανίδη, σας ανεβάσαμε στο προσωπικό μου μέσο μαζικής επικοινωνίας, το πασίγνωστο ως facebookvideo διάρκεια ομιλίας, 3 ολόκληρων ωρών και 15 λεπτών, δείχνοντας σας, την Τεράστια Επίμαχη Άδεια αλάνα, του ανεκμετάλλευτου χώρου. Εκ νέου ενώ σας προτρέπουμε να το παρακολουθήσετε αναμφιβόλως, σε ποιο συγκεκριμένο σημείο, του άδειου τεραστίου και ανεκμετάλλευτου χώρου, δια μέσω της Επιβλητικής Μεγαλόσωμης αλάνας, προτείνουμε εμφανώς ανεπιφύλακτα, να Μεταφερθεί η Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων. Ως εκ τούτου έμπροσθεν, των Παλιών και πλήρως ξεχασμένων, δια μέσω της απομόνωσης και της εγκατάλειψης του περιθωρίου. Εν γένει της διαχρονικής υποτονικής ανενεργής, αδρανής αδιαφορίας όλων, των πάντων, δια των Τοπικών Δημοτικών Αρχών, μηδενός εξαιρουμένου. Καθώς επιδεικνύουν αλγεινώς, ως πολύ κατώτεροι του αναμενόμενου, δια μέσω των Παλιών Κοιμητηρίων μας ή αλλιώς το πρώτο δάκρυ μας, εις την Βόρεια Είσοδο της Κωμοπόλεως μας, του καθρέφτη μας εν πολλοίς, στον ίδιο εναργώς χώρο του σημείου, που ανέκαθεν διαχρονικώς, διοργανώνονταν η τοπική μας εμποροπανήγυρη.

Εν τω μεταξύ δεν μας τιμάει διόλου το γεγονός, δείχνοντας μία τοπική κοινωνία, πάρα μα πάρα, πολύ συντηρητική και εν γένει οπισθοδρομική, συνάμα επιλεκτικά μονομερώς, ιδιοτελώς συμφεροντολογική, προσκυνημένη κινούμενη, δια μέσω των τοπικών Κεντρικών Καταστημάτων των Μαγαζιών. Παράλληλα ότι κάθε ημέρα Τρίτη Πρωί, που υπάρχει η καθιερωμένη Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων, να κλείνει ερμητικώς αυταρχικά φασιστικά, αποφασίζουμε και διατάζουμε, όλη η Κεντρική Οδική Αρτηρία, της διπλής Κατευθύνσεως των Κουφαλίων. Με φυσικό αποτέλεσμα επακόλουθου, αναγκαστικά κινούμενα, θέλοντας και μη, να εισβάλουν άναρχα, απότομα βιαίως, κακήν κακώς πολλαπλώς, λόγω του ότι, μη μπορώντας να την διασχίσουν, την έγκλειστη Κεντρική διπλής κατευθύνσεως, Διεύθυνση του Δρόμου, ομαλώς αρμονικά φυσιολογικά, τα αναρίθμητα αυτοκίνητα, ιδίως αυτών που έρχονται από μακριά, των ξένων εν πολλοίς. Επιπροσθέτως και δεν γνωρίζουν, ως ακραιφνώς αφιλόξενοι που είμαστε ή στην απλή καθομιλουμένη, άγριοι τοπικιστές χωριάτες. Εν τάχει από ποιες εσώκλειστες στενές και συντηρητικές γειτονιές, της μίας ή στην καλύτερη περίπτωση, των περιπτώσεων, μιάμισης κατευθύνσεως, λόγω των πέριξ πολλαπλών σταθμευμένων αυτοκινήτων, θα πρέπει να διέλθουν, δια μέσω των αναρίθμητων πολλαπλών διασταυρώσεων του stop, με ότι αυτό συνεπάγεται αλγεινώς. Εν συνεχεία ως είθισται, όλοι τρέχουν βιαστικά να προλάβουν, λόγω της αυτής, απρόσμενης καθυστέρησης τους, και εν γένει δεν γνωρίζουν να τα σεβαστούν, παραβιάζοντας τα, ιδίως τις μεσημεριανές ώρες, όταν όλοι οι αναρίθμητοι μικροπωλητές της Λαϊκής Αγοράς των Κουφαλίων, απομακρύνονται εν τάχει επιδερμικώς, με προορισμό την οικεία τους. Συν τοις άλλοις η μαθητιώσσα νεολαία των Κουφαλίων, εναργώς εκείνη την ώρα της χρονικής στιγμής, σχολάνε από τα σχολεία τους, για αυτό και τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα των ατυχημάτων, εάν καταδεχθούν ποτέ, οι υπεύθυνοι αρμόδιοι-ανεύθυνοι είναι, τέλος πάντων, Τοπικοί Δημοτικοί Άρχοντες των Αρχών. Εκ νέου απευθυνθούνε προς την αρμόδια Τροχαία της Χαλκηδόνας και το Αστυνομικό Τμήμα των Κουφαλίων, διεξάγονται δυστυχώς, εκείνες ακριβώς τις ώρες, την Πρωινή ώρα, που κατευθύνονται προς τα σχολεία τους, αλλά και την Μεσημεριανή Ημέρα της Τρίτης, την ώρα που αποχωρούνε, με κατεύθυνση προορισμού τα σπίτια τους, όταν η Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων, είναι σε έξαρση. Επιπροσθέτως εάν πάρει κανένα σπίτι ή κάποιο αγρόκτημα φωτιά και χρειαστεί να επέμβουν άμεσα και ακαριαία, καθοριστικώς εν πολλοίς, οι Τοπικοί μας Εθελοντές Πυροσβέστες των Κουφαλίων. Εν μέρει μέχρι να καταφθάσει σωτήρια, η μετέπειτα από κανένα 40 λεπτό, η Επίσημη Πυροσβεστική από τα Γιαννιτσά, τότε με κλειστή την Κεντρική Αγορά των Κουφαλίων, δια μέσω της Οδικής αρτηρίας. Εν ταύτα θα πρέπει οι Εθελοντές Πυροσβέστες, να διασχίσουν αναγκαστικά, θέλοντας και μη, όλες τις διασταυρώσεις των αναρίθμητων stop, των γειτονιών των Κουφαλίων, με ότι αυτό συνεπάγεται αλγεινώς, δια του πολλαπλού κυκλοφοριακού φόρτου, των αυτοκινήτων, δια μέσω του συνωστισμού, καθώς επικρατεί του έντρομου πανικού.  

Αφενός μεν, από τα πολλαπλά αρνητικά συνοδά, που πλαισιώνουν την εν λόγω ατυχέστατη επιλογή, ότι δηλαδή, η Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων, θα πρέπει να συνεχίσει ακατάπαυστα, να διεξάγεται κανονικώς, εις την Κεντρική Αγορά δια μέσω των Μαγαζιών, κλείνοντας ερμητικώς, την Κεντρική Διπλής Κατευθύνσεως Διεύθυνση, της οδικής αρτηρίας, του Κέντρου των Κουφαλίων. Αφετέρου δε, εκτοξεύοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση της κίνησης, εις το ζενίθ, όλου αυτού, του πολλαπλού φόρτου εργασίας των αυτοκινήτων, μέσα στις παρακείμενες και παράπλευρες στενές γειτονιές, δια μέσω των αναρίθμητων διασταυρώσεων των stop. Επιπροσθέτως που χαράχθηκαν, από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, συν τοις άλλοις με τις αυλές τους, των Τρακτέρ και των αυτοκινήτων τους, ώστε να τους συνοδεύει, για έναν πάρα πολύ περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, δια μέσω του φυσιολογικού χωριού. Εν αντιθέσει αυτοί οι συντηρητικοί, ανεύθυνοι ως επί το πλείστο, πολιτικά πάρα πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων, ως κατώτεροι του αναμενόμενου, αναλφάβητοι και κοινωνικά αστοιχείωτοι εν πολλοίς, υποτιθέμενοι και σαφώς προκλητικά προβεβλημένοι αμετροεπώς, εις το έπακρο του παραλόγου, υπεύθυνοι διαχρονικοί, Δημοτικοί Άρχοντες, των Αρχών. Ως είθισται εκτοξεύουν διοχετεύοντας, την πάλαι ποτέ, εύλογη φυσιολογική, περιορισμένη κίνηση της ροής, των αυτοκινήτων, δια μέσω αναγκαστικά, θέλοντας και μη, άναρχα δια της βιαιότητας τους, προς τις τοπικές παρακείμενες, περιορισμένες στενές γειτονιές, του αρμονικού ήσυχου καθιερωμένου χωριού. Εν συνεχεία υπερβαίνοντας κατά πολύ, τα εύλογα φυσιολογικά, ανθρώπινα όρια, των μέτρων και των σταθμών, με ένα τεράστιο σε όγκο του πλήθους, δια μέσω του συνωστισμού, Κυκλοφοριακό Φόρτο αυτοκινήτων, της αναγκαστικής εργασίας τους. Εν τω μεταξύ ανυπέρβλητο να το σηκώσουν, για τις μικρές τους και πάρα πολύ περιορισμένες δυνατότητες τους, του χώρου των τοπικών γειτονιών, της μίας ή στην καλύτερη περίπτωση των περιπτώσεων, της μιάμισης κατευθύνσεως ή και μονόδρομους. Συν τοις άλλοις και με τα αναρίθμητα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, πέριξ τους να τα πλαισιώνουν, δεξιά και αριστερά, ώστε να τα συνοδεύουν, δημιουργώντας μία κατάσταση ανυπόφορη και πάρα πολύ εχθρική, τοξική, να την δεχθεί ο εκάστοτε καλοπροαίρετος φυσιολογικός, οδηγός του αυτοκινήτου, ξένος ή και τοπικός, επισκέπτης και μη.

Απεναντίας να έχουν μετατραπεί, θέλοντας και μη, σε μία άτυπη Κεντρική Οδική Αρτηρία, ενώ το οξύμωρο και αντιφατικό, της όλης υποθέσεως είναι, κωμικοτραγικό εν πολλοίς, ότι μέχρι και το Τοπικό μας Κέντρο Υγείας των Κουφαλίων, δυσκολεύονται κατάφορα, κάνοντας αναγκαστικά το κύκλο του χωριού μας, με ότι αυτό συνεπάγεται δυστυχώς, για την εκάστοτε υγεία των συγχωριανών μας, δια μέσω της χρονοτριβής, να το προσεγγίσουν. Εν ολίγοις που υποτίθεται κόπτονται για την σωματική ευημερία, της ασφάλειας των Πολιτών τους, να το έχουν μπλοκάρει στην κυριολεξία, απομονώνοντας το εις το περιθώριο, μη μπορώντας να το πλησιάσουν ευκόλως. Ως εκ τούτου μόλις απόσταση αναπνοής, της μίας διασταύρωσης, από την Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων, την Ημέρα της Τρίτης, δια μέσω των πολλαπλών πάγκων των μικροπωλητών ψαράδων, ώστε να δυσκολεύονται να το πλησιάσουν, ομαλώς αρμονικώς φυσιολογικώς, οι αναρίθμητοι ασθενείς άρρωστοι, που το έχουν άμεση ανάγκη. Εν μέρει βλέπετε πάντοτε, η καταναλωτική οικονομία, των δεκαδικών αριθμών, των πολυποίκιλων ξενοκίνητων διεφθαρμένων Κομμάτων, του Πασοκοσύριζα, αλλά και της Οικονομικής βολεμένης, διεφθαρμένης, καπιταλιστικής ΝΔ, δια μέσω των συμφερόντων τους. Επιπροσθέτως εξυπηρετώντας, ιδιοτελώς κινούμενοι ως είθισται, επιλεκτικά μονομερώς, φανατικώς αμετροεπώς, δια μέσω των προκλητικά προβεβλημένων, κεντρικών διαφημισμένων καταστημάτων, των μαγαζιών της αγοράς, αυτών που τους ψηφίζουν, και άρα τους υποστηρίζουν, τους πελάτες τους στην απλή καθομιλουμένη, υπερτερεί σαφώς κατάφορα, της υγείας του απλού άσημου, καθημερινού δια μέσω του περιθωρίου του, συγχωριανού μας. Εν τω μεταξύ λόγω άκρατης, δημαγωγικής λαϊκίστικης, επιδερμικά κινούμενης εν τάχει, δημόσιο υπαλληλίστικης επιπολαιότητας, δια μέσω της υστερόβουλης νοοτροπίας τους, ως ξένο σώμα των προβλημάτων των Κουφαλίων. Διότι όλοι τους, πλην μηδενός εξαιρουμένου, ανεξαιρέτως, κοιτάζουν αδιάφορα την ώρα, μία ώρα γρηγορότερα και αρχύτερα, να αποχωρίσουν τις μεσημεριανές ώρες, λόγω της αδιάφορης αγγαρείας τους, του πενθήμερου φυσικά, οι Τοπικοί Δημοτικοί Άρχοντες, καθώς ο καθείς εξυπηρετεί τα δικά του, ιδιοτελώς πολυποίκιλα συμφέροντα. Εν μέρει άλλος ενδιαφέρεται επιλεκτικά μονομερώς, για τον τοπικό του, επιφανή Οικογενειακό Πάγκο, του Μικροπωλητή της Λαϊκής Αγοράς των Κουφαλίων, βλέπε η Αντιπολίτευση του βαθύ Πασόκ, του Κυρίου Μηντσιούδη Μαυρουδή, έτερος το Κεντρικό πολυδιαφημισμένο Μαγαζί του, όπως ο Κύριος Μηνάς Μηντζαρίδης, του Σύριζα.

Όσον αφορά τον προκλητικά προβεβλημένο, αδιάφορο στην κυριολεξία και πάρα πολύ κατώτερο του αναμενόμενου, Κύριο Δήμαρχο Χαλκηδόνας, τον Σταύρο Αναγνωστόπουλο, από το χωριό του Αγίου Αθανασίου, ως ακραιφνώς στείρος και άγονος, διχαστικός Τοπικιστής και εν γένει συντηρητικός εις το έπακρο, βαθμό του παραλόγου. Παράλληλα και πάντοτε κατεστημένος, κινούμενος εις τα σίγουρα και ασφαλή βέβαια πόστα, των απυρόβλητων, των βαριών σκιών, δια μέσω των ρηχών νερών. Εν τούτοις δουλοπρεπής καθεστωτικός, προσκυνημένος ιδιοτελώς ως γνωστόν, στα πολυποίκιλα συμφέροντα, των τοπικών εργοστασίων της ΝΔ, των επιφανών κεντρικών μαγαζιών, δια μέσω των καταστημάτων τους, του δούνε και λαβείν, αλλά και των μεγαλοαστών, Προυχόντων Κοτζαμπάσημων. Εν γένει εκμεταλλευτών δια μέσω των αναρίθμητων, κοινωνικών ανισοτήτων που δημιούργησαν, όλων αυτών των ανήμπορων φτωχών βιοπαλαιστών, Ορθοδόξων Χριστιανών Ρωμιών, κινούμενος πέριξ, δια μέσω της κρατικής σίγουρης και ασφαλής βαριάς σκιάς, της καπιταλιστικής εξουσίας, της Περιφέρειας της ΝΔ. Ως εκ τούτου δεν τον καίγεται καρφάκι στην κυριολεξία, το τι επιπτώσεις θα υπάρχουν εν δυνάμει, για την ευρύτερη συνολική και γενική Τοπική Κοινωνία, της Επίσημης Έδρας του Δήμου Χαλκηδόνας, της γενέτειρας μας των Κουφαλίων, η μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς, λόγω εργασιών που υποτίθεται πως θα ξεκινήσουν, δια μέσω της καινούργιας ανάπλασης, πάντοτε προεκλογικά κινούμενοι ως είθισται, της Κεντρικής Αγοράς των Κουφαλίων, της ημέρας της Τρίτης, σε μία παρακείμενη τοπική γειτονιά, στην Οδό Μάρκο Μπότσαρη. Εν ολίγοις ψηφίστηκε από όλους, πλην μηδενός εξαιρουμένου, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνας, αυτούς τους πολιτικά αδιάφορους και εν γένει μύωπες, ώστε να μεταφερθεί η Λαϊκή Αγορά, από την Πρώτη Ιουνίου του 2022, στην παρακείμενη και παράπλευρη τοπική γειτονιά, στην Οδό Μάρκου Μπότσαρη. Εν αντιθέσει κατόπιν της δικής μας όμως ενέργειας δια της πρωτοβουλίας, συν Θεό βοηθείας αρωγής, δια μέσω του εν λόγω video, των 3 ολόκληρων ωρών και 15 λεπτών, στις 24 Μαίου του 2022, στο facebook μου, της Ρωμιοσύνης του Δήμου Χαλκηδόνας, ως Βαλκανίδης Δήμος. Εν μέρει απετράπη προς στιγμήν η μετεγκατάσταση της και θα την μεταφέρουν την υπόσχεση τους, κάνοντας την πράξη, τον φθινόπωρο είπαν, έτσι γενικά και έωλα, αστήριχτα εν πολλοίς, ώστε να ρίξουν στάχτη στα μάτια, του αδαή ανυποψίαστου κόσμου, μη δεχόμενοι να παραδεχθούν το επιμέρους λάθος τους, πως προέβησαν σε ακόμη μία, αναρίθμητη υστερόβουλη, λαϊκίστικη επιδερμική, εν τάχει επιπολαιότητα.

Παράλληλα όταν άρχισε ο κόσμος να διαμαρτύρεται, εν μέρει οι τοπικοί μαγαζάτορες, κινούμενοι ως είθισται, δια μέσω του σίγουρου και ασφαλούς, καθεστωτικού εμπορικού ταμείου τους. Επιπροσθέτως οι εμπλεκόμενοι, παρακείμενοι τοπικοί γείτονες, της Οδού Μάρκου Μπότσαρη, διαμαρτυρόμενοι και αυτοί, ευλόγως φυσιολογικά κινούμενοι, που θα στερηθούν κατάφορα την ελευθερία τους, για ολόκληρη μισή ημέρα, της Τρίτης. Καθώς θα τους απαγορεύσουν φασιστικά κινούμενοι, αντιδημοκρατικώς οι Δημοτικοί Άρχοντες των εμπλεκόμενων φορέων, ως αποφασίζουμε και διατάζουμε, από τις 6 το πρωί τα χαράματα, μέχρι τις 2 το Μεσημέρι, με ότι αυτό συνεπάγεται αλγεινώς, να εξέλθουν από την οικία τους, δια μέσω του σίγουρου και ασφαλούς, χώρους στάθμευσης τους, της αυλής τους, με το αυτοκίνητο τους ή το αγροτικό τους Τρακτέρ, για να πάνε στις προσωπικές τους εργασίες. Συν τοις άλλοις θα στερηθούν εμφανώς, τον καθιερωμένο ύπνο τους, της ησυχίας τους, από τα άγρια χαράματα, λόγω της έντονης οχλοβοής που θα προκύψει, θέλοντας και μη. Διότι οι πολλαπλοί έμποροι των μικροπωλητών, της Λαϊκής Αγοράς, θα προσπαθούν ως είθισται, από τις 6 η ώρα τα χαράματα, να στήσουν την πραμάτεια, των πάγκων τους, έξω από τις αυλές των ανυπεράσπιστων σπιτιών, ανεβαίνοντας και επάνω στα κράσπεδα τους. Εν αντιθέσει παρόλο που οι νοικοκυρές, ως πάρα πολύ συντηρητικές, ανέκαθεν που υπήρξαν, του χωριού γενικώς, όλη ημέρα τα προσέχουν και τα σκουπίζουν, σαν τα μάτια τους, με ότι αυτό συνεπάγεται αλγεινώς, της έντονης ακατάστατης ιδιόρρυθμης, γειτονιάς της Οδού Μάρκου Μπότσαρη. Ενώ μετέπειτα, θα φωνάζουν πολλαπλώς ως γνωστόν, για να την διαφημίσουν και εν γένει να πουλήσουν, το εμπόρευμα τους. Εν συνεχεία τις μεσημεριανές ώρες, στον κάματο της ημέρας, όταν θα αποπερατωθεί η περιβόητη Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων, θα αφήσουν πίσω στο διάβα τους, ένα σωρό ακαθαρσίες των χαρτιών, έξω στις αυλές των σπιτιών. Όπως επίσης και οι πολλαπλοί πάγοι, δια μέσω των πάγκων των ψαράδων, οι οποίοι όσο και να προσπαθούν, να τους καθαρίσουν οι τοπικοί δημοτικοί υπάλληλοι, μυρίζουν πάρα πολύ ενοχλητικά έντονα. Την σήμερον ο εν λόγω ενοχλητικός χώρος, του σημείου των ψαράδων, δια μέσω της μυρωδιάς, καλύπτει με ότι αυτό συνεπάγεται, βρίσκεται έξω παράπλευρά, από το Δημοτικό Σχολείο των Κουφαλίων. Επομένως για σκεφτείτε λιγάκι, να βρίσκεται έξω από τις αυλές των σπιτιών, σε κάποιο σημείο της γειτονιάς, εν μέρει έτσι απλά θα δημιουργηθεί, ένα έντονο πρόβλημα μεταξύ της εκάστοτε ομάδας, με την άλλη αντιστοίχως, βέβαια ο καθείς κινούμενος, για τα δικά του ιδιοτελέστατα, πολυποίκιλα συμφέροντα, ως γνωστόν.

Εν κατακλείδι εμείς ως Ρωμιοσύνη του Δήμου Χαλκηδόνας, από το ημέτερο τοπικό μας blog, ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com. προτείνουμε εμφανώς ανεπιφύλακτα, η Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων, να μετεγκατασταθεί σε έναν χώρο ασφαλή, στην Βόρεια Είσοδο της κωμοπόλεως μας, των Κουφαλίων, έμπροσθεν των Παλαιών Κοιμητηρίων, ώστε κανένας απολύτως συγχωριανός μας, να μην πλήττεται και εν γένει να μην ενοχλείται. Καθώς υπάρχει μία ανεκμετάλλευτη Επιβλητική Μεγαλόσωμη, άδεια αλάνα του χώρου, που μας χωράει όλους, στο σημείο διαχρονικώς που διοργανώνεται η εμποροπανήγυρη μας. Διότι με αυτήν την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς, το πρώτο και μεγαλύτερου όφελος, του κέρδους, που θα αποκομίσουμε, θα κερδίσουμε ότι όλοι οι δρόμοι των Κουφαλίων, θα είναι ανοιχτοί και προβλέψιμοι για όλους τους οδηγούς. Εν αντιθέσει δεν θα υπάρχει εκείνο το κυκλοφοριακό κομφούζιο, δια μέσω του συνωστισμού, μέσα στις γειτονιές των Κουφαλίων. Παράλληλα θα έρθει και η προβλεπόμενη απαραίτητη, ανάπτυξη της σύγχρονης προόδου, δια μέσω της αξιοπρεπής υπέρβασης, καθώς θα προκύψει θέλοντας και μη. Όσον αφορά, λόγω του ότι ο χώρος του σημείο, των Παλιών Κοιμητηρίων, για κάποιους ηλικιωμένους τους έρχεται μακριά, και θα πρέπει αναγκαστικά, να προμηθευτούν το απαραίτητο αυτοκίνητο τους, ανάμεσα στο παρακείμενο Τεχνικό Λύκειο των Κουφαλίων, με τον Κλειστό Γυμναστήριο του Μπάσκετ, υπάρχει επίσης μία τεράστια, ανεκμετάλλευτη άδεια αλάνα του χώρου. Επειδή εκεί θα δημιουργηθεί ένας τεράστιος Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης, ονομάζοντας τον, ώστε να μην λησμονήσουμε την καταγωγή μας, με μία Τεράστια Πινακίδα ώστε να τον Συνοδεύει, ως ΚΑΒΑΚΛΉ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉΣ ΡΩΜΥΛΊΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΉΣΑΜΕ 1924, ενθυμίζοντας την μνήμη της καταγωγής των προπατόρων μας. Εν τω μεταξύ δωρεάν πάντοτε, για να εξυπηρετεί όλα αυτά τα αναρίθμητα αυτοκίνητα, των συγχωριανών μας, που θα θελήσουν να πλησιάσουν, την εν δυνάμει Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων και φυσικά να παρκάρουν πέριξ, παρακείμενα. Ενώ μετέπειτα από μόλις 200μ το πολύ, θα υπάρχει μπροστά τους, μόλις μία ανάσα αναπνοής, πιάτο που λέμε, ολόκληρη η Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων, σε ένα Τεράστιο Μεγαλοπρεπή Επιβλητικό Ανεκμετάλλευτο δυστυχώς, την σήμερον χώρο, μόνο για αυτόν τον λόγο. Εν τούτοις που θα ονομαστεί, προς τιμήν, τιμής ένεκεν, ως ΆΓΙΟΣ ΚΑΛΛΊΝΙΚΟΣ, ΕΔΈΣΣΗΣ ΠΈΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΊΑΣ 1918-1984, ο τοπικός μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, καθώς προσφάτως αγιοκατατάχθηκε, στους Κόλπους του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης.

Επιπροσθέτως ενώ μέσα, στα παρακείμενα, τα παλιά Κοιμητήρια των Κουφαλίων, την σήμερον δυστυχώς, διότι πρόκειται για μία εστία μόλυνσης, δια μέσω της διαχρονικής υποτονικής αδιαφορίας, της εγκατάλειψής, όλων των Δημοτικών Αρχών, δια των Κυβερνώντων, θα ανορθωθεί ένα περικαλλή Εκκλησάκι, προς Τιμήν του Αγίου Καλλινίκου, Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας και ο πέριξ χώρος, θα συμμαζευτεί πλαισιώνοντας τον, με ένα τεράστιο πράσινο περιποιημένο γκαζόν. Εν τέλει ενώ ο Δήμος μας, της Χαλκηδόνας, εντελώς δωρεάν, κάθε μία ώρα, από τις 7 το πρωί, έως τις 11, θα βάζει λεωφορείο της γραμμής, με αφετηρία εκκίνησης, το Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης, του Δημοτικού Σταδίου των Κουφαλίων, με κατεύθυνση την εν δυνάμει Λαϊκή Αγορά των Κουφαλίων, έμπροσθέν των Παλιών Κοιμητηρίών. Παράλληλα με ενδιάμεσες στάσεις, στην διαδρομή του, την Πρώτη, μόλις ξεκινάει ο Πεζόδρομος των Κουφαλίων, στην Οδό Νίκης, η επόμενη στάση, έναντι του Δευτέρου Δημοτικού Σχολείου και θα τους αποβιβάζει τους συγχωριανούς μας, ανάμεσα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μπάσκετ, με τα γήπεδα του Τέννις. Εν τω μεταξύ από το εν λόγω ασφαλές σημείο, θα τους επιβιβάζει, κάθε 45 λεπτά της ώρας, με κατεύθυνση επιστροφής, την πρώτη στάση, στο Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο και την Δεύτερη Στάση, μπροστά στην Κεντρική μας Εκκλησιά, του Αγίου Τρύφωνα και εν τέλει από τον ίδιο χώρο που ξεκίνησε, από το Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης, του Δημοτικού Σταδίου των Κουφαλίων, θα τους αποβιβάζει. Εκ νέου τον Οδηγό του Λεωφορείου, θα τον πλαισιώνει και ένας ακόμη Δημοτικός Υπάλληλος, ο οποίος θα βρίσκεται εκεί στην είσοδο του λεωφορείου, για να τις αποσκευές των γυναικών, δια μέσω των αναρίθμητων καροτσιών τους, ώστε να μην τα επιβιβάζουν επάνω στο λεωφορείο, αλλά απεναντίας θα τις τοποθετεί, κάτω εις τις αποσκευές των μπαγαζιών, για την πρέπουσα καθιερωμένη ασφάλεια του χώρου. Υστερόγραφο με αυτήν την πάρα πολύ έξυπνη διορατική, Οραματική οξυδερκή, μεγαλόπνοη πολιτική κίνηση, ως το Μεγαλύτερο έργο και με διαφορά, των Κουφαλίων, της γενέτειράς μας, για τα επόμενα 50 συναπτά έτη του αιώνος, απεγκλωβιζόμαστε από το στείρο και άγονο συντηρητικό χθες, των πολυποίκιλων ιδιοτελών, καθεστωτικών κατεστημένων συμφερόντων. Καθώς θεωρούμε ανεπιφύλακτα, ότι η γενέτειρα μας των Κουφαλίων, θα ανασάνει θέλοντας και μη, ενώ με αυτές τις δύο αμφότερες, Τεράστιες Καινούργιες Επιβλητικές, Άδειες αλάνες του χώρου, επειδή θα προκύψουν θέλοντας και μη, θα δημιουργήσουμε ανοίγοντας, περαιτέρω εγκαταστάσεις, εν δυνάμει για Προεκλογικές Ομιλίες, δια μέσω του Πολιτισμού και εν γένει του Θεάτρου.

Θεριά οι άνθρωποι το φως δεν το σηκώνουν, χίλιες φορές να γεννηθείς τόσες θα σε Σταυρώνουν. Κώστας Βάρναλης.

Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις, πάρτην ο ίδιος εάν μπορείς, αλλιώς δεν την αξίζεις.

Eκ μέρους της Ρωμιοσύνης του Δήμου Χαλκηδόνας, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, από το ημέτερο τοπικό μας blog, ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com. ακολουθώντας τα βήματα της χαμένης και συνάμα ξεχασμένης Πατροπαράδοτης Ρωμιοσύνης, μέσω του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, του Αγίου Ιωάννου του Βατάτζη του Ελεήμων, Δούκα Γ, 1193-1254.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.com.   

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *