Δήμος Χαλκηδόνος

Δήμος Βαλκανίδης: τα άμεσα 10 βήματα των προτεραιοτήτων, του ΕΝΘΕΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

ΤΑ ΆΜΕΣΑ 10 ΒΉΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΤΟΥ ΕΝΘΕΟΥ ΚΊΝΗΜΑΤΟΣ ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ, ΕΛΛΆΔΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΉ ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ, ΔΙΑ ΜΈΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΌΝΑΣ, ΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΌΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΈΣ, ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ ΤΟΥ 2023, ΚΑΘΏΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΆΣΧΕΙ, ΣΥΝ ΘΕΟΥ ΒΟΉΘΕΙΑΣ ΘΕΛΟΝΤΟΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΆ ΤΗΝ ΈΔΡΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΌΝΑΣ, ΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ ΚΟΥΦΆΛΙΑ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΉ ΚΩΜΌΠΟΛΗ, ΤΟΥ ΝΌΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ.

1) Ανέγερση μεγαλοπρεπεστατου, Επιβλητικου Μπρουτζινου Ανδριαντος, του Πραγματικού γνήσιου και αυθεντικού, Μαρμαρωμένου Βασιλιά, ορμώμενοι εκ Ανατολικού, Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Επιπροσθέτως της Πατροπαράδοτης Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως, δια της Ρωμιοσύνης, του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος, Δούκα Γ, 1193-1254, με καταγωγή από το Θρακικό Διδυμότειχο. Εν ολίγοις καθώς γιορτάζει έκαστος έτους, στις 4 Νοεμβρίου, ενώ τον Ανδριάντα του, θα τον ανεγειρουμε δίπλα στα σκαλοπάτια, πέριξ, της Κεντρικής μας Εκκλησίας, του στολιδιου των Κουφαλιων, του Αγίου Τρύφωνα.

Εν συνεχεία τα αποκαλυπτήρια του Περικαλλή Ανδριαντος, θα τα επιτελέσει στις 4 Νοεμβρίου του 2024, τιμής ένεκεν, προς τιμήν του, ως εσαεί φόρος ευγνωμοσύνης, για τις τεράστιες υπηρεσίες πνευματικής προσφοράς και θυσίας, που προσέφερε στον τόπο της γενέτειρας μας, τα Κουφαλια Θεσσαλονίκης. Ο τοπικός μας εν μέρει, αγριως κακήν κακώς αλγεινως, αδικημένος και κατασυκοφαντημενος εν πολλοίς, εις το έπακρο βαθμό του παραλόγου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Ιωαννίκιος Κοτσώνης.

Διότι αυτός ο σεμνός και ταπεινός, Αγιορείτης Ιεράρχης μοναχός, υπήρξε ένας φάρος ωασης κληρονομιάς, δια της πατροπαράδοτης παρακαταθηκης, μέσω της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως μας, δια της Ρωμιοσύνης. Ως εκ τούτου, ως πνευματικός καθοδηγητής και κτήτορας το 1979, του Γυναικείου Ιερού Ησυχαστηριου, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά των Κουφαλιων, εν έτη 1979. Ότι καλύτερο και αξιόλογο, σε πνευματικό επίπεδο, της μέγιστης υπέρβασης μεγατόνων, έχει να επιδείξει, όλος ο ενιαίος Δήμος μας, της Χαλκηδόνος. Παράλληλα ενώ την καθιερωμένη πατροπαράδοτη ευλογία, του την παραχώρησε, ο Τοπικός μας Μακαριστός Μητροπολίτης, Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, ο Άγιος Καλλίνικος 1918-1984, καθώς προσφάτως Αγιοκαταταχθηκε, εις τους κόλπους του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης.

Ενώ υπήρξε και ο βασικός εμπνευστής, στυλοβάτης εν πολλοίς, μετέπειτα από μόλις μία δεκαετία, στα τέλη του 1980, της ανεγέρσεως της Κεντρικής μας, Επιβλητικής Εκκλησίας, δια του στολιδιου, του Αγίου Τρύφωνα. Εν αντιθέσει κινούμενος δραστήρια, πάντοτε ολομόναχος απελπιστικά, προς δόξαν και χάριν Θεού, μέσα σε παρά πολύ δύσκολες, ακανθώδεις αντίξοες τοπικές, εχθρικές κομματικές συνθήκες, δια μέσω της υποτιθέμενης αντάρτικης και δημοκρατικά υπέρ του δέοντος αντιστασιακης Κυβερνήσεως, του Άθεου Σοσιαλιστικού, αριστερού ΠΑΣΟΚ.

Αφενός μεν, της ανεγέρσεως της Κεντρικής μας Εκκλησίας, εν γένει το στολίδι των Κουφαλίων, της Εκκλησίας μας, του Αγίου Τρύφωνα. Αφετέρου δε, σας δίνουμε ραντεβού από τώρα, στις 4 Νοεμβρίου του 2024, στις 19:00 το απόγευμα, συν Θεό βοήθειας αρωγής, εάν βεβαίως εκλεγεί πλειοψηφικά, δια μέσω της δημοκρατικής κάλπης, στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, το Κίνημα της Ρωμιοσύνης, του Δήμου Χαλκηδόνας, Ελλάδα Οικουμενική ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ. Επομένως όταν θα επιτελούμε τα εγκαίνια των αποκαλυπτηρίων, του Ανδριαντος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος, Δούκα Γ 1193-1254, εν μέρει εκείνη την ημέρα, δεν εορτάζει μόνο ο Άγιος Ιωάννης Βατάτζης ο ελεήμων, αλλά και ο Άγιος Ιωαννικιος.

Εν τω μεταξύ ο Άγιος Τριαδικός Θεός μας, μας φανερώνει διάπλατα και εν γένει μας δείχνει κατάφορα, τον μυστικό κρυφό μονοπάτι, του πνευματικου του δρόμου. Εν γένει αποκαλύπτοντας μας, τον εκλεκτό του Άνθρωπο, που ήρθε να μας ανάψει φωτίζοντας μας, μεταλαμπαδευοντας τα πνευματικά φώτα, της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως, δια μέσω της Πατροπαράδοτης Ρωμιοσύνης. Παράλληλα ενώ δίπλα από το πατροπαράδοτο Όνομα των Κουφαλιων, θα προσθέσουμε και το καινούργιο όνομα, Νέο ΚΑΒΑΚΛΗ, ως ΚΟΥΦΆΛΙΑ-ΝΕΟ ΚΑΒΑΚΛΗ. Διότι συμπληρώνονται επετειακά συμβολικά, τα 100 χρόνια Προσφυγιάς, από το σκλαβωμένο κομμάτι του ΚΑΒΑΚΛΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉΣ ΡΩΜΥΛΊΑΣ, από το 1924-2024 και ξεκινήσαμε. Επειδή το 80/100 της σημερινής Έδρας του Δήμου Χαλκηδόνας, των πλειοψηφικων Κουφαλιων και εν γένει της μεγαλύτερης Προσφυγικής Κωμοπόλεως, του Νόμου Θεσσαλονίκης, έλκουν την καταγωγή τους, εν μέρει ο εκάστοτε περισσότερο και ο εκάστοτε λιγότερο, από το ΚΑΒΑΚΛΗ της Ανατολικής Ρωμυλίας.

2) Ο Κεντρικός Πεζόδρομος των Κουφαλιων και εν γένει η Κεντρική Πλατεία, θα Μετονομαστουν με αρκετές Μεγάλες Επιβλητικές Πινακίδες, ώστε να το συνοδεύουν, ως Πεζόδρομος Κουφαλίων, προς τιμήν των Αγίων ΘΕΟΦΩΤΙΣΤΩΝ ΠΑΤΈΡΩΝ, των 9 Οικουμενικών Δογματικών Συνόδων, εν συνόλω, η πρώτη διεξήχθη το 325μχ, η δεύτερη το 381μχ, η Τρίτη το 431μχ, η Τέταρτη το 451μχ, η Πέμπτη το 553μχ, η έκτη το 681μχ, η έβδομη το 787μχ, η όγδοη το 879μχ και η ένατη το 1351μχ. Έντονος φωτισμός στους δρόμους και διαβάσεις για τους πεζούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εξοπλίζουμε το Κέντρο Υγείας των Κουφαλιων, με 24 ώρες το 24ωρο, απαραίτητο και επιβαλλόμενο ασθενοφόρο, συν τοις άλλοις, σύγχρονα Ιατρικά διαγνωστικά Μηχανήματα και με ονοματοδοσία ώστε να το συνοδεύει, ως Κέντρο Υγείας των Κουφαλιων, Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, ο Με Συγχωρείτε 1920-1991 ο θαυματουργός. Παράλληλα στα τοπικά ανυπέρβλητα, κράσπεδα των πεζοδρομίων, τα υψηλοσωμα ως είθισται και άκρως επικίνδυνα πολλαπλώς, αλγεινως χρονιως, για τους συνανθρώπους μας, με κινητικά προβλήματα, δια μέσω των αναπηρικών καροτσιων τους, θα τοποθετήσουμε χαμηλές μπάρες, για την όσο γίνεται εν μέρει, εύκολη ανθρώπινη και ευαίσθητη εν πολλοίς πρόσβαση τους. Επιπροσθέτως θα ενισχύσουμε πολλαπλώς, τους Τοπικούς μας, Εθελοντές Πυροσβέστες των Κουφαλιων, εξοπλίζοντας τους, με σύγχρονα μηχανήματα, άμεσης πυρόσβεσης, δια την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Όπως επίσης και το Αστυνομικό Τμήμα των Κουφαλιων, θα επανδρώνεται αξιοπρεπώς, με αξία στελέχη, βρισκομενα πάντοτε στην πρώτη γραμμή, της καταπολέμησης του εγκλήματος, με σύγχρονα οχήματα, δια των εύλογων ανέσεων, των προδιαγραφών τους.

Το Δημοτικό Στάδιο των Κουφαλιων, θα μετατραπεί σε ένα Καινούργιο Στάδιο Γηπέδου, με επιπρόσθετες νέες ασφαλείς Νόμιμες, Τσιμεντένιες Κερκίδες, Κλειστού Τύπου Σκέπαστρου, περίπου 3.000 Θέσεων. Συν τοις άλλοις με μερικό χώρο στάθμευσης, ενώ άνετα θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες Γ και Β Επαγγελματικής Κατηγορίας. Παράλληλα θα μεγαλώσουμε άλλο τόσο, φτάνοντας το μέχρι την σήμερον την πόρτα, το Κλειστό Γυμναστήριο Ενόργανης Γυμναστικής. Εν κατακλείδι θα δημιουργήσουμε δρόμους έξυπνης μετακίνησης, ώστε να μεταβαίνουμε εύκολα και με την απαιτούμενη και απαραίτητη ασφάλεια, την σήμερον μέσα από τα χωράφια, τους λεγόμενους ποδηλατοδρόμους, με προορισμό και τα 17 χωριά του Δήμου μας, της Χαλκηδόνας, αφιερωμένους προς τιμήν, τιμής ένεκεν, στην αείμνηστη συγχωρεμενη, συγχωριανη μας, αθλήτριας, την Δήμητρα Ιορδανίδου.

Χρηματοδότηση άμεση, της Κεντρικής μας Εκκλησίας του Αγίου Τρύφωνα, διότι κάποτε θα πρέπει επιτέλους, έστω και παρά πολύ ετεροχρονισμένα, να αποπερατωθεί αξιοπρεπώς, μετέπειτα από 35 ολόκληρα συναπτά έτη, αδρανής υποτονικά αδιαφορης, δημοτικής αρχής. Εν συνεχεία όπως επίσης άμεση χρηματοδότηση και στην εντελώς στάσιμη, υποτονικά αδρανή κινούμενη. Εν μέρει εγκαταλελειμμένη εν πολλοίς, Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στο Ίδρυμα των Ανατολικορωμυλιωτων, αλλά και της παρακείμενης Εκκλησίας, αφιερωμένη προς τιμήν, του Στύλου της Ορθοδοξίας, του Μεγάλου Αθανασίου, βρισκόμενη στο χωριουδάκι της διπλανής Λειβαδιτσας, του Νόμου Πέλλης. Εν αντιθέσει παύση χρηματοδότησης, σε όλους ανεξαιρέτως, τους Τοπικούς Αθλητικούς Συλλόγους και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, εν μέρει εκτός κάποιων διακριτών, μεμονωμένων εξαιρέσεων, των περιπτώσεων.

Ανάπλαση του Κεντρικού Συντριβανιού των Κουφαλιων, στο Πάρκο, με ένα σύγχρονο και επιβλητικό συντριβάνι, ώστε να εξυπηρετεί, τρόπον τινά, τις πολλαπλές ανάγκες, των συγχωριανών μας, ιδίως τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα λειτουργία 4 μηνών σίγουρα, από την Πρώτη Μαϊου, έως την 30 Σεπτεμβρίου, δωρεάν για τους ανθρώπους, που έχουν προβλήματα οικονομικά, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Χαλκηδόνας. Με έντονη προσπάθεια πολιτικής, άσκηση πίεσης, προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να το στεγάσουμε από επάνω, κλείνοντας το, ώστε να λειτουργεί όλο τον υπόλοιπο χρόνο και τους χειμερινούς μήνες.

Δωρεάν χώρος στάθμευσης, στην τεράστια επιβλητική Μεγαλόσωμη, ανεκμετάλλευτη δυστυχώς, πολλαπλώς χρονιως, άδεια αλάνα του χώρου, ανάμεσα στο Τεχνικό Λύκειο των Κουφαλίων και το παρακείμενο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ. Καθώς παραδίπλα, θα διεξάγεται η καθιερωμένη Λαϊκή Αγορά των Κουφαλιων, την Ημέρα της Τρίτης, έμπροσθεν των παλιών κοιμητηρίων των Κουφαλιων, στον χώρο που ανέκαθεν διεξάγονταν η εμποροπανήγυρη μας. Ενώ το όνομα που θα την συνοδεύει, με μία τεράστια επιβλητική Μεγαλόσωμη Πινακίδα, θα είναι. Δημοτικός χώρος στάθμευσης Κουφαλιων, ΚΑΒΑΚΛΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉΣ ΡΩΜΥΛΊΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΉΣΑΜΕ 1924-2024.

3) Το δασύλλιο των Κουφαλιων, πέριξ του Γυναικείου Ιερού Ησυχαστηριου, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης 1295-1359. Ως εκ τούτου τον Μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, που υπάρχει στον τόπο μας, θα Ονομαστεί με αναρίθμητες εσωτερικές πινακίδες, ώστε να το συνοδεύουν, ως οι Άγιοι Θεοφωτιστοι Πατέρες, της Φιλοκαλικης Παραδόσεως, του 19 Αιώνος ή αλλιώς οι Άγιοι Πατέρες Κολλυβαδες. Απαριθμω, ο φωτιστής του Γένους των Ρωμιών, επί των Τετρακοσίων χρόνων, της επίσημης Μουσουλμανικής σκλαβιάς.

Εν μέρει και της ανεπίσημης, την εκ δυτικής αιρετικής Εσπερίας, Φραγκικής του Λατίνου Πάπα, ο Άγιος ΠατροΚοσμάς ο Αιτωλός 1714-1779, Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος 1722-1812, ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης 1749-1809, Άγιος Μακάριος Νοταράς, πρώην Επίσκοπος Κορίνθου 1712-1805, Νεόφυτος Καυσοκαλυβίτης. Παράλληλα και οι Μάρτυρες της Ρωμιοσύνης, δια μέσω της Φιλορθοδοξης Εταιρείας του 1840, εναντίον των βλασφημων Προτεσταντων του Βασιλιά Όθωνα 1833-1862. Ο Κοσμοκαλόγερος Κοσμάς Φλαμιατος, το 1851 τον δηλητηρίασαν έγκλειστο, στις φυλακές του Ρίο, το Αγγλικό Κόμμα του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου και το Γαλλικό του Ιωάννη Κολλετη, αλλά και τον Ιερομόναχο Χριστόφορο Παναγιωτόπουλο, ή αλλιώς τον Άγιο Παπουλάκο 1780-1861.

Ενώ θα τους ανεγειρουμε και ένα μικρό Εκκλησάκι προς τιμήν τους, ώστε να προσκυνούμε την Αγιοπνευματικη τους Χάρη, μόλις ανεβαίνουμε στην διασταύρωση, προς το Γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά των Κουφαλιων, στην γωνία αριστερά, που δεν είναι οργωμένο. Εκ νέου απέναντι ακριβώς, καθώς στο εν λόγω σημείο, ανορθωσαμε ένα μικρό Σταυρουδάκι, προς τιμήν, τιμής ένεκεν, των Μαρτύρων της Ρωμιοσύνης. Διότι οι Άγιοι Θεοφωτιστοι Πατέρες, της Φιλοκαλικης Παραδόσεως, θεωρούνται οι συνεχιστές του ησυχασμού, δια μέσω του προπατορος τους, του Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά 1295-1359.

Εν ολίγοις όλος ο περιβάλλον χώρος, του πράσινου δασυλλιου, θα σε παραπέμπει ατύπως, σε ένα Μεγάλο Ιερό Ησυχαστήριο, του Αγίου Όρους, της Μοναστικής Πολιτείας δια της ταπεινής σωτηρίας Μετάνοιας. Ως εκ τούτου, με Κάθαρση της Ψυχής από τα Πάθη, μετέπειτα επέρχεται ο Φωτισμός του Νου και στο τελευταίο Στάδιο, γινόμαστε Θεοί κατά Χάρι, με διάκριση της Ουσίας του Θεού, δια μέσω τις Άκτιστες Ενέργειες και με το Άκτιστο Φως.

4) Θα ανορθωνουμε ένα Εκκλησάκι, προς τιμήν, του Τοπικού μας Μητροπολίτη, του Αγίου Καλλινίκου, Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας 1918-1984, στα παλιά Κοιμητήρια της γενέτειρας μας των Κουφαλιων. Επειδή διαχρονικως τα έχουν εγκαταλείψει, μετατρέποντας τα, ως μία ακόμη εστία μολύνσεως ή αλλιώς το πρώτο μας δάκρυ, η πρώτη εικόνα από την βόρεια είσοδο, όταν εισέρχεται ο εκάστοτε επισκέπτης. Διότι αντικρίζει αυτήν την απελπιστική εικόνα, της εγκατάλειψης και εν γένει της προκλητικής αδιαφορίας, σφυρίζοντας και κουνώντας τους ώμους τους αδιάφορα, όλοι αυτοί οι επιλεκτικά μονομερώς, προκλητικά προβεβλημένοι δημοτικοί άρχοντες, κινούμενοι ως παρά πολύ κατώτεροι του αναμενόμενου.

5) Η Λαϊκή Αγορά των Κουφαλιων, την Καθιερωμένη Ημέρα της Τρίτης το Πρωί, θα μεταφερθεί και θα μετεγκατασταθει, ώστε να μην ενοχλεί κανέναν απολύτως συγχωριανό μας. Μη κλείνοντας του, την αυλή του σπιτιού τους, παρεμποδίζοντας να εξέλθει με το αυτοκίνητο του ή το αγροτικό του Τρακτέρ, για να πάει στην εργασία του, επί μισή ολόκληρη Ημέρα, της Τρίτης, από τα άγρια χαράματα το πρωί, στις 6 η ώρα, μέχρι το μεσημέρι στις 2. Εάν βεβαίως μεταφερθεί, όπως συνυπέγραψαν, όλοι, μα απολύτως όλοι, οι εντελώς αδιάφοροι, ανεύθυνοι ως είθισται και απερίσκεπτα επιπόλαιοι, με νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου, δημοτικοί σύμβουλοι, στην παρακείμενη Οδό Μάρκου Μπότσαρη.

Εν ολίγοις θα μεταφερθεί, στην Τεράστια Μεγαλόσωμη Επιβλητική, αλλά δυστυχώς ανεκμετάλλευτη αλάνα, πέριξ και έμπροσθεν των παλιών κοιμητηρίων των Κουφαλιων, στον χώρο που ανέκαθεν, διεξάγονταν η εμποροπανήγυρη μας. Ενώ θα ονομαστεί, τιμής ένεκεν, προς τιμήν, στον Τοπικό μας Μητροπολίτη, ως Άγιος Καλλίνικος, Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας 1918-1984. Εν κατακλείδι με την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς των Κουφαλιων, προς το εν λόγω σημείο, έμπροσθεν των παλιών κοιμητηρίων, της πατροπαράδοτης εμποροπανήγυρη μας.

Κερδίζουμε ότι όλοι οι δρόμοι των Κουφαλιων, θα είναι πλέον ανοιχτοί και προβλέψιμοι για τους οδηγούς, μη γινομενοι αυτό το άγριο μποτιλιάρισμα του συνωστισμού, στις παρακείμενες στενές γειτονιές. Εκ νέου με Μονόδρομους, βλέπε η Οδός Τζιβαροπουλου, μόλις μία γειτονιά, πάνω της Κεντρικής Αγοράς, η Οδός Φιλίππου με πεζόδρομο, ο κάτω δρόμος, από την Κεντρική Λαϊκή Αγορά, με τα αναρίθμητα stop των διασταυρώσεων, των γειτονιών, να τα συνοδεύουν με ότι αυτό αλγεινως συνεπάγεται.

6) Ανδριάντας στην Πλατεία Μακεδονίας, των Κουφαλιων, του πρωτεργάτη και εμπνευστή εν πολλοίς του Μακεδονικού Αγώνος 1870-1908, του Ήρωα Μακεδονομάχου, Γερμανού Καραβαγγέλη 1866-1935, από το 1900-1907 Μητροπολίτη Καστοριάς και μετέπειτα από το 1908-1922, Αμασείας του Μαρτυρικού Πόντου. Παράλληλα στην παρακείμενη Πλατεία Δασκάλου Χρήστου Μασλαρη, θα ανεγειρουμε Ανδριάντα προς τιμήν, του Μακεδονομάχου Καπετάν Νικηφόρου, τον Ιωάννη Δεμέστιχα, από την Μάνη.

Καθώς το Τοπικό μας πέριξ Στρατόπεδο της Χαλκηδόνας, φέρει το Όνομα του, ως Καπετάν Νικηφόρος ο Μακεδονομάχος. Πολέμησε στα Κουφάλια, στις 12 Μαρτίου του 1907, όπως μας το εξιστορεί ανάγλυφα, στην πανελλήνιο αναγνωρισμένο Μυθιστόρημα της, Τα Μυστικά του Βάλτου, δια μέσω του Μακεδονικού Αγώνος, η Συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα το 1936. Εν μέρει άλλωστε για αυτό και το blog μας, το ονομάζουμε ως tamystikatoubaltou.blogspot.com.

Ενώ δίπλα στον Ανδριάντα του, θα τον συντροφεύει πλάι του και θα υπάρχει επίσης ένα άγαλμα, που θα υποδύεται, παριστάνοντας ένα μικρό ανήλικο παιδί, τον δικό μας εντοπιο Χρήστο Μασλαρη. Επειδή πάνω στην φονική αντάρα της μάχης, τον πήρε μαζί του και από εκεί τον έστειλε με πλοίο, στην Πρωτεύουσα στην Αθήνα. Εν συνεχεία και γύρισε μετέπειτα από μία δεκαετία, μορφωμένος, γινόμενος δάσκαλος, μαθαίνοντας γράμματα Ελληνικά, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, στα πρώτα Ελεύθερα Πλέον Κουφαλιωτακια.

7) Ονομασία των Αθλητικών Εγκαταστάσεων των Κουφαλιων ως, Δημοτικό Στάδιο Κουφαλίων, Αντισυνταγματάρχης Παύλος Κουρούπης, 251 Τάγμα Πεζικού Κερύνεια, 22/7/1974 Δεν Ξεχνώ. Κλειστό Γυμναστήριο Ενόργανης Γυμναστικής Κουφαλίων, ως Ταγματάρχης Γεώργιος Κατσανης, της 33 Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο, 21/7/1974 Δεν Ξεχνώ. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ Κουφαλιων, ως Αντισυνταγματαρχης Στυλιανός Καλμπουρτζης της 181 Μοίρας Ορεινής Πυροβολαρχίας, 23/7/1974 Δεν Ξεχνώ.

Γήπεδα Τένις Κουφαλίων, ως αδικοσκοτωμενης τοπικής Αθλήτριας, Δήμητρας Ιορδανίδου. Βοηθητικό Γήπεδα Κουφαλίων, Αθλητής Ολυμπιονίκης Ιωάννης Τσικλητήρας 1913 Δεν Ξεχνώ. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Κουφαλίων, Δόκιμος Καταδρομεας της Α Μοίρας Καταδρομών, από το Μάλεμε της Κρήτης, προς την Λευκωσία, Δημήτριος Τσαμκιρανης. Δημοτικό Κολυμβητήριο Κουφαλίων, Πλωτάρχης Ελευθέριος Χανδρινός, Αρματαγωγό Λεσβος-Παφος 20/7/1974 Δεν Ξεχνώ. Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Κουφαλίων, ως Ιωάννης Καποδίστριας, Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Κουφαλίων, ως Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός Επίσκοπος Εφέσσου +1444, Τρίτο Δημοτικό Σχολείο Κουφαλίων, ως, Τριών Ιεραρχών, προστάτες των Γραμμάτων, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος.

Τέταρτο Δημοτικό Σχολείο Κουφαλίων, ως, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Γυμνάσιο Κουφαλίων, ως Ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης, Φυλακισμένα Μνήματα Λευκωσία, 14/3/1957 ΕΟΚΑ-ΕΝΩΣΗ Της Κύπρου με την Ελλάδα, το ψευρωμαιικο. Το Γενικό Λύκειο Κουφαλίων, ως Συνταγματάρχης Γεώργιος Γρίβας Διγενής, ΕΟΚΑ 1955-59, το ίδιο και το Κλειστό Γυμναστήριο, πέριξ του προαυλίου χώρου. Τεχνικό Λύκειο Κουφαλιων, ως Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας 1918-1984. Η Κεντρική διπλή Νησίδα των Κουφαλίων, του πάρκου, τρόπον τινά, που αρχίζει από το Δημοτικό Στάδιο Κουφαλίων και ανηφορίζει, προς την αγορά, δια μέσω της Προτομής του Αγάλματος, του Μακεδονομάχου Χρήστου Μπραντουνα, θα Ονομαστούν, προς τιμήν, των δύο αδικοσκοτωμενων αδελφών, από τα Κουφαλια, των Προέδρων της Κοινότητας Κουφαλίων. Καθώς δολοφονήθηκαν αγριως βαναυσως κακήν κακώς, από τους υποτιθέμενους αντιστασιακους αντάρτες, του ΚΚΕ-ΕΛΑΣ, επί κατοχής. Ο Δημήτριος Πατσιδης ετών 48, τον Οκτώβριο του 1943 και ο αδελφός του, ο μικρότερος Γεώργιος Πατσιδης ετών 33, τον Ιούνιο του 1944.

😎 Μετονομασία της Γέφυρας του Αξιού Ποταμού, προς το χωριό του Προχώματος, συμβολικά πάντοτε, ώστε να μην ξεχάσουμε και εν γένει να μην λησμονήσουμε. Εν ολίγοις συμπεριφερομενος ως λαός ανιστορητος και ημιμαθης, για να συνεχίσουμε να διατηρούμε ασβέστη εν πολλοίς, την φλόγα της μνήμης, δια της ανεξιτιλης κληρονομιάς, συντηρώντας την καθαρια ταυτότητα, της Ρωμαίικης παράδοσης, ως Γέφυρα Αιχμαλώτων-Αγνοουμένων Πολέμου της Κύπρου το 1974, των 1619 εν μέρει, των 83 Ελλαδιτών Δεν Ξεχνώ.

Με το αιτιολογικό ότι όπως, η εκάστοτε Γέφυρα, Ενώνει το ένα χερσαίο Κομμάτι, με το άλλο, έτσι λοιπόν και αυτή η Γέφυρα, η απομονωμένη και περιθωριοποιημένη. Εναργως όπως συμβαίνει, όλα αυτά τα χρόνια, με το πολυποίκιλο ακανθωδες πρόβλημα, των Αιχμαλώτων Αγνοουμένων Πολέμου, της Κύπρου το 1974. Καθώς θεωρείται το κρυφό μυστικό, μην τολμοντας κανείς Πολιτικός, να το αγγίξει, ανοίγοντας τον Φάκελο της Κύπρου, λειτουργώντας ως ένα επτασφράγιστο μυστικό.

Διότι δεν είναι η Κεντρική Γέφυρα του Αξιού Ποταμού, η πολυσύχναστη και πολυδιαφημισμένη, προς την Θεσσαλονίκη, αλλά προς τα επαρχιακά Ποντιακά χωριά, του Δήμου μας, της Χαλκηδόνας, του Προχώματος, Κάστανα, Ακροποταμου. Εν τω μεταξύ θα Ενώνει Συμβολικά πάντοτε, ως Μια Γέφυρα Ενότητας και Επικοινωνίας, η λέξη κλειδί αυτή θεωρείται συμβολικά, τους Αιχμαλώτους Αγνοούμενους Πολέμου, της Κυπριακής τραγωδίας, με τα αγαπημένα τους συγγενικά πρόσωπα.

Εν ολίγοις ένθεν εκείθεν εκατέρωθεν, που ποτέ τους όμως, δεν διέθεταν αυτήν την πολυπόθητη, χαρά της επικοινωνίας και της επαφής αναμεταξύ τους. Επειδή ποτέ τους, δεν τόλμησε, ώστε να τους αναζητήσει, ως όφειλε και άλλωστε είχε και την υποχρέωση, εντόνως και πιεστικά, η υποτιθέμενη και προκλητικά προβεβλημενη δημοκρατική Ελλάδα, έναντι της βάρβαρης και υποαναπτυκτης, εχθρικής Μουσουλμανικής Τουρκίας, να τους αναζητήσει.

9) Το απαραίτητο άρμα, που θα μας εκτοξεύσει, δια μέσω της οξυδερκής υπέρβασης, της ανάπτυξης εν πολλοίς, καθώς θα προκύψει, στον πολιτικό βατήρα, θέλοντας και μη. Ως εκ τούτου, βγάζοντας μας, από αυτήν την ανυπόφορη αφάνεια, του απομονωμένου περιθωρίου, που κυλιομαστε διαχρονικως πολλαπλώς αλγεινως. Εν μέρει και μας έχουν μετατρέψει, όλους εμάς, εν συνόλω των 17 χωριών, σε αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας της Χαλκιδικής. Διότι ξένος άνθρωπος, δεν τολμάει να πατήσει στα χωριά του Δήμου μας, της Χαλκηδόνας, με νοοτροπία παρά πολύ άγρια συντηρητική και εν γένει διχαστική, φανατική τοπικιστικη ή αλλιώς χωριατιστικη.

Εν αντιθέσει και ας είμαστε μόλις μία ανάσα αναπνοής, ως γεωστρατηγικός οδικός κόμβος, της αρτηρίας, δια μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού, Θεσσαλονίκης Αθηνών Βέροιας και Εδέσσης. Επιπροσθέτως που διασχίζει όλο τον ενιαίο Δήμο μας, της Χαλκηδόνας, από το παρακείμενο κλεινόν άστυ, της Κρατικής εξουσίας, δια της Θεσσαλονίκης, με το Κιλκίς και την Χαλκιδική, στα Ανατολικά, αλλά και στα δυτικά, των Γιαννιτσών, της Έδεσσας, της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και της Βέροιας.

Εν κατακλείδι θεωρείται ένα και μοναδικό επιχείρημα, του ατρανταχτου προνομίου και αυτό προβάλει μπροστά μας, ως μονόδρομος θέλοντας και μη, ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑΣ πλεύσης, της διαδρομής. Η επιτακτική προβολή, της επικοινωνίας και της εξωστρέφειας, δια μέσω των ελκυστικών Αγίων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως μας, με την καθαρια πατροπαράδοτη Ρωμιοσύνη. Εν συνεχεία και φυσικά οι ακομματιστοι ήρωες της Πατρίδας, του γενικού συνολικού εμείς, που την υπερασπίστηκαν άλλωστε, για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

10) Για το τέλος αφήσαμε εσάς, τους ενεργούς, καλοπροαίρετους αξιοπρεπείς και μη συμβιβασμενους, υποτονικά αδρανείς, συγχωριανούς μας. Εν μέρει δεν διαθέτουμε και το λεγόμενο αλάθητο του Πάπα, διαφεύγοντας της προσοχής μας, ώστε να μας καταγράψετε τα προβλήματα σας και εν γένει τις ανησυχίες σας, της καθημερινής γκρίζας, στείρας και άγονης καθημερινότητας σας. Όσον αφορά τις απαραίτητες και επιβαλλόμενες, σύγχρονες ασφαλτοστρώσεις και τις αποχετεύσεις, συν τοις άλλοις και του φυσικού αερίου, εκεί επαφίεται. Εν τούτοις, στο πόσο θα μπορέσουμε, να συγκρουστούμε ενώπιον ενωπίω, ασκώντας τους αυστηρή κριτική, προς δόξαν του γενικού συνολικού ακομματιστου εμείς, των μη βολεμενων, προς την Καθεστωτική Κατεστημένη, Κομματική εξουσία, της Κρατικής Περιφέρειας, Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκ μέρους του ΕΝΘΕΟΥ Κινήματος της Ρωμιοσύνης του Δήμου Χαλκηδόνας, ως Ελλάδα Οικουμενική ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ, μέσω του blog μας tamystikatoubaltou.blogspot.com. O ανάξιος δούλος του Θεού ο Βαλκανιδης Δήμος εκ Κουφαλίων.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

✅ στο Instagram ➡ https://bit.ly/3GP7zSu

✅ στο twitter ➡ https://bit.ly/3BhnM1K

✅ στο pinterest ➡ https://bit.ly/3rKEq6T

✅ στο Youtube ➡ https://bit.ly/3HMnJh1

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *