Δήμος Χαλκηδόνος Τοπικά νέα Δήμου Χαλκηδόνος

Στέλλα Βαλσαμάκη: “Ο τραγικός καλλωπισμός των σχολείων”

Η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος κα Βαλσαμάκη Στέλλα γράφει για τα προβλήματα στατικής επάρκειας στο 4ο δημοτικό σχολείων Κουφαλιων.:

“Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ”

Για ακόμα μια φορά η ίδια τραγική πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τα μεγάλα έργα στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας, που έχει εξαγγέλλει η Διοίκηση.

Τα σχολεία μας χρειάζονται κάτι περισσότερο από ευπρεπισμό και καλλωπισμό, χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Αν αποτελούσε προτεραιότητα σας ως Διοίκηση όπως διατυμπανίζετε θα είχατε ήδη στα τόσα χρόνια που διοικείται, ένα στρατηγικό σχεδιασμό με ουσία στις παρεμβάσεις σας..

Εκπονήσατε μια μελέτη περίπου 800.000 ευρώ για καλλωπισμό των σχολείων, μια μελέτη “εντυπωσιασμού“. Ξέρετε τα σχολεία δεν είναι πασαρέλα για να κάνουμε διαγωνισμό χρωμάτων αλλά είναι ζωντανοί οργανισμοί που διψούν για ζωή και εσείς τα έχετε φλομώσει στο “makeup” .

Οι φωτογραφίες είναι από το 4ο δημοτικό Κουφαλίων που ενδεικτικά δείχνουν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει και που το γνωρίζουν οι αρμόδιοι.

Φαίνεται λοιπόν ότι το σχολείο λειτουργεί με στατική επικινδυνότητα. Η σκάλα και η εξωτερική βεράντα υποδοχής των μαθητών, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εδώ και καιρό.

Έχετε την ευθύνη της σταθερής συντήρησης και επισκευής των σχολικών μονάδων, έχετε την ευθύνη να εκπονήσετε μελέτες στατικότητας και προσεισμικού ελέγχου στα σχολικά κτίρια!!!

Οι προσεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτήρια και στα σχολεία αλλά ειδικά οι πρωτοβάθμιοι έλεγχοι είναι υποχρέωση των Δήμων.

Με βάση τα ανωτέρω λοιπόν …

🔘 Εκφράζουμε την ιδιαίτερα έντονη ανησυχία μας για τη στατικότητα, όπως και για την ασφάλεια του μαθητικού πληθυσμού και αιτούμαστε τη σχετική έκθεση αυτοψίας καθώς και τη διαβεβαίωση για την ασφάλεια του υπόλοιπου συγκροτήματος,

🔘Να ενημερωθούμε άμεσα με ποια μέτρα εξασφαλίζει η Διοίκηση την ασφαλή λειτουργία του σχολείου .

🔘 Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί, και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλόλητας για όλα τα σχολικά κτήρια. (εκτός αν υπάρχουν ΒΈΒΑΙΑ).

🔘 Να γίνει έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – πιστοποιητικά καυστήρων και θέση αυτών).

To ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι αδιαπραγμάτευτο.

Κανονίστε να φταίει η σκάλα !!!!!”

#4οδημοτικόΚουφαλίων

διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/dimos-thermaikoy-megali-synaylia-ton-a/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5P

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *