Δήμος Θεσσαλονίκης Π.Ε. Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Με σκοπό την ενημέρωση και την καταγραφή των προβλημάτων και των αιτημάτων του εμπορικού κόσμου, αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Παντελή Φιλιππίδη, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Φιλιπππίδης, εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει χαθεί πλέον η ελπίδα και φοβάται πως η κοινωνία οδηγείται προς μία έκρηξη οργής, η οποία μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά εξέγερσης. Κι αυτό θα το πληρώσει ο εμπορικός κόσμος που η περιουσία του, δηλαδή τα καταστήματα, βρίσκεται στο δρόμο.

Αναφέρθηκε στις ευθύνες του πολιτικού κόσμου και τόνισε επανηλημένα πως τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνον το ίδιο το πολιτικό σύστημα. “Εμείς ζούμε από το περίσσευμα του καταναλωτή. Από ό,τι μένει αφού εξυπηρετήσει τις βασικές του ανάγκες. Όταν αυτό είναι αρνητικό, ο κόσμος δεν έχει να καταναλώσει”, συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στα κόκκινα δάνεια, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν γίνει ξαφνικά όλοι οι Έλληνες απατεώνες και μπαταξήδες, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν. Στάθηκε ακόμη σε μια σειρά από θέματα όπως τα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και τον αποκλεισμό πολλών εμπόρων από τα δάνεια λόγω Τειρεσία.

Συμπυκνώνοντας τα αιτήματα του κλάδου των εμπόρων, ζήτησε:

– Να προστατευτούν οι δανειολήπτες με νόμο για τα κόκκινα δάνεια

– Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος

– Να μην υφίστανται οι κατασχεμένοι λογαρισμοί

– Να δοθούν μικροδάνεια για να σωθούν οι μικρές επιχειρήσεις

– Να μηδενιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ.

Βέβαια το βασικό είναι να σωθεί η κοινωνία, είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως εάν δε συμβεί αυτό τότε τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά αλλά χωρίς πελάτες.

Τέλος, ο κ Φιλιππίδης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νόμο της κυβέρνσης ΣΥΡΙΖΑ για τις 100 δόσεις, “ο οποίος έσωσε κόσμο”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εκφράστηκε η συμπαράσταση του κόμματος προς τον εμπορικό κόσμο και δόθηκε η υπόσχεση πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί κοιβουλευτικά προς την κατεύθυνση της επίλυσής τους. Και φυσικά η αυριανή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα σκύψει επάνω στα δίκαια αιτήματα του κλάδου και θα δώσει λύσεις.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συμμετείχαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης καθώς και τα μέλη της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήτος Δουίτσης και Γιάννης Κωτίδης.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *