Δήμος Λαγκαδά Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη συμμετοχή και χαμόγελα πραγματοποιήθηκε μετά από 4 χρόνια το «Δεκάρι του Λαγκαδά»

Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής, το «Δεκάρι του Λαγκαδά», ο αγώνας δρόμου – θεσμός για την πόλη του Λαγκαδά με τον οποίο τιμάται η απελευθέρωση της περιοχής στις 27 Οκτωβρίου του 1912 από τους Τούρκους και στις 27 Οκτωβρίου του 1944 από τους Γερμανούς, πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη συμμετοχή.

Ο αγώνας διοργανώθηκε σε συνεργασία του Δήμου Λαγκαδά με τον Γυμναστικό Σύλλογο Λαγκαδά, αλλά και την Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας.

Μικροί και μεγάλοι έλαβαν θέση στην αφετηρία τόσο για τον παραδοσιακό δρόμο των 10 χλμ, όσο και για τη διαδρομή των 5.000 μέτρων, ενώ εκατοντάδες μικρά παιδιά συμμετείχαν με τους γονείς τους στη διαδρομή του ενός χιλιομέτρου.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιστρέφει στην πόλη του Λαγκαδά το αγαπημένο Δεκάρι, με το οποίο τιμούμε την απελευθέρωση της περιοχής μας τόσο από τον τουρκικό ζυγό το 1912, όσο και από τους Γερμανούς το 1944. Παράλληλα αποτελεί μια ευκαιρία για την ανάδειξη του δρομικού κινήματος και στην περιοχή του Λαγκαδά, κάτι που αποδεικνύεται από τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε σήμερα από δρομείς, αλλά και από μικρά παιδιά, τα οποία δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για τον αθλητισμό», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Για την ιστορία, στα 10 χλμ στην κατηγορία των ανδρών  πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Γραμμένος του ΓΣ Λαγκαδά, δεύτερος ο Θοδωρής Ρούμπης και τρίτος ο Νίκος Παρθένης του ΣΑΠΚ Νεάπολης. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Δέσποινα Φλώκα του ΣΑΠΚ Νεάπολης, η Ευαγγελία Θεοδώρου του Level Up Fitness Center και η Ανδριάνα Συμεωνίδου του ΓΣ Λαγκαδά.

Στα 5.000 μέτρα, στους άνδρες τερμάτισε πρώτος ο Αχιλλέας Δασίλας του ΓΣ Λαγκαδά, δεύτερος ο Μάριος Μπαλούκας του ΣΑΠΚ Νεάπολης και τρίτος ο Άγγελος Στοϊμένου.

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Βασιλική Χατζηλάσκαρη του ΓΣ Λαγκαδά, δεύτερη η Φωτεινή Δημητριάδου και τρίτη η Χρύσα Χατζηθεοδώρου του ΣΑΠΚ Νεάπολης.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

✅ στο Instagram ➡

✅ στο twitter ➡

✅ στο pinterest ➡

✅ στο Youtube ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *