Ανακοινώσεις του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Νέα αθλητική δράση ανακύκλωσης στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

«Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση»

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης τα τελευταία έξι χρόνια λειτουργεί με επιτυχία την ψηφιακή πλατφόρμα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης,  https://www.followgreen.gr/ampelokipi-menemeni .

Στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας, ο Δήμος υλοποιεί για 1η φορά τη δράση ανακύκλωσης στην αθλητική κοινότητα. Συνολικά συμμετέχουν 4 αθλητικοί σύλλογοι στους οποίους δόθηκαν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης μπλε χρώματος για τους εσωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεών τους. Συγκεκριμένα η υπηρεσία καθαριότητας σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού Νέας Γενιάς , μοίρασε κάδους ανακύκλωσης Followgreen στους εξής αθλητικούς συλλόγους :

  • Ακαδημίες Αμπελοκήπου- Μενεμένης
  • ΜΑΟ Δημόκριτος Αμπελοκήπων
  • Α.Σ Ελπίς Αμπελοκήπων
  • Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Μενεμένης

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των αθλητών, σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης, καθώς και η σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης, οι συμμετέχοντες καλούνται να συλλέξουν σε κάδους με την ειδική σήμανση, ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η δράση με τίτλο «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» λαμβάνει προβολή μέσω της δημοτικής πλατφόρμας https://www.followgreen.gr/ampelokipi-menemeni/contest. Τα ενεργά μέλη της πλατφόρμας έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν τον αθλητικό σύλλογο της επιλογής τους, προσφέροντας πόντους επιβράβευσης από κάθε εκπαιδευτική τους δραστηριότητα. Οι πόντοι των μελών/χρηστών της δημοτικής πλατφόρμας συναθροίζονται και στη λήξη της περιβαλλοντικής δράσης ο αθλητικός σύλλογος με τους περισσότερους πόντους θα λάβει ένα χρηστικό δώρο για τις εγκαταστάσεις του.

Ευελπιστούμε η αθλητική κοινότητα να επιδείξει έντονο ζήλο για την ανακύκλωση, να αναγνωρίσει τα οφέλη της και να αναπτύξει την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Διαβάστε επίσης: Αποκριάτικη Παρέλαση Και Εκδηλώσεις Για Τα Κούλουμα Στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *