Ειδήσεις Ελλάδα Εκπαίδευση Θεσσαλονίκη

Μηχανογραφικό 2024: Λήγει η προθεσμία- Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι

Η ημερομηνία που λήγει η προθεσμία για το Μηχανογραφικό 2024, είναι η Παρασκευή 5 Ιουλίου

Η απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή του μηχανογραφικού ήταν η χρήση προσωπικών κωδικών ασφαλείας, η δημιουργία των οποίων έληξε την Παρασκευή (28/6).

Οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλήνιες 2024 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής των των δυο μηχανογραφικών δελτίων: το ένα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και το δεύτερο, το λεγόμενο «Παράλληλο Μηχανογραφικό» για την εισαγωγή στις δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ πρώην ΙΕΚ).

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να επεξεργαστούν το μηχανογραφικό τους και να δηλώσουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική υποβολή του (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου) στις ημερομηνίες που θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πικρό Καφέ Φέρνει Το 24% Του ΦΠΑ

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *