Ειδήσεις Ελλάδα

Ιός Δυτικού Νείλου: “Καμπανάκι” από ΕΟΔΥ για κορύφωση κρουσμάτων

Αυξάνονται την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δυο θάνατοι στη χώρα μας, από μολυσμένα κουνούπια.

Ειδικοί, λένε ότι από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τον οποίο μεταδίδουν τα κουνούπια, κινδυνεύουν ηλικιωμένοι και όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα.

«Είναι αναμενόμενο αυτή την περίοδο να υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία. Από την εμπειρία μας από τα προηγούμενα χρόνια αναμένουμε την κορύφωση να συμβαίνει περίπου στα μέσα Αυγούστου» είπε σήμερα στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Κ. Δημήτρης Παρασκευής για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι τα πιο ευπαθή άτομα είναι τα ανοσοκατασταλμένα, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια νοσήματα.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε: «Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά έχει σημασία να λαμβάνουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, όπως να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά, να χρησιμοποιούμε κατάλληλες σίτες προστασίας».

«Αν τυχόν έχουμε κήπους, να προσέχουμε ώστε να μην υπάρχουν στάσιμα ύδατα και να χρησιμοποιούμε, σε τυχόν αποχετεύσεις που μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους καταστάσεις, ειδικές σίτες έτσι ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφορία των κουνουπιών, των διαβιβαστών που μπορεί να προκαλέσουν διασπορά του νοσήματος. Γενικά για τον γενικό πληθυσμό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ως προς τα συμπτώματα, ο κ. Παρασκευής υπογράμμισε ότι σε ένα μικρό ποσοστό περίπου 20%, θα εμφανιστούν ήπια συμπτώματα όπως πυρετός, κόπωση, διάρροιες.

«Βέβαια δεν είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν όλα τα συμπτώματα αλλά κάποια από αυτά. Αν τυχόν εμφανιστούν κάποια συμπτώματα, μπορούμε να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια, συμβουλή από τον οικογενειακό γιατρό», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Δ.Δέλτα: Ομόφωνη Απόφαση ΔΣ Κατά Της Απόφασης Εγκατάστασης Μονάδος Αποτέφρωσης

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡https://bit.ly/3Jrx5P

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *