Δήμος Δέλτα Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Κατάληψη στο ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Σε κατάληψη ολόκληρου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, που στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου.

σύμφωνα με ανάρτηση του τμήματος Γεωπονίας στα social αναφέρουν:

Οι φοιτητές /τριες του Τμήματος Γεωπονίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), μετά από συνέλευση, αποφάσισαν την κατάληψη της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης στη Σίνδο στις 21 και 22 Μαρτίου 2023. Την κατάληψη υποστηρίζουν και οι καθηγητές/τριες του Τμήματος. Ο λόγος της κατάληψης είναι η μη πιστοποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος.

Σε παρόμοιες κινητοποιήσεις προχώρησαν και όλα τα Τμήματα Γεωπονίας της χώρας, τα οποία προήλθαν από την Πανεπιστημιοποίηση των πρώην Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ). Τονίζεται ότι τα εν λόγω Τμήματα ιδρύθηκαν εκ νέου, ως πενταετούς φοίτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων 4559/2018 (Α’ 142), 4589/2019 (Α’13), 4610/2019(Α’70) και ΠΔ 52/2022 (Α’ 131) και τα Προγράμματα σπουδών τους έχουν πιστοποιηθεί από διεθνείς εξωτερικούς αξιολογητές. Παράλληλα τονίζεται ότι με επιστολή του το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (ΓΕΩΤΕ) αποδέχεται την ένταξη των αποφοίτων των Τμημάτων αυτών.

Μέχρι σήμερα δεν έχει διαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο που να διασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, ενώ ήδη από τον Ιούνιο του 2021 υπάρχουν απόφοιτοι, οι οποίοι δεν δύνανται να ασκήσουν το επάγγελμα του γεωπόνου.

Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος Γεωπονίας του ΔΙΠΑΕ, καθώς και το εκπαιδευτικό του προσωπικό, απαιτούν από την Πολιτεία την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος.

διαβάστε επίσης:https://syndimotis.com/melissochori-espasan-to-parmpriz-oi-as/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *