Ειδήσεις Ελλάδα Θεσσαλονίκη Πολιτιστικά

Εκδήλωση Οικοδομικών Συνεταιρισμών «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» & «ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ»

Την Κυριακή, 14/1/2024 πραγματοποιήθηκε η Ανταλλαγή Ευχών για το νέο έτος 2024 με πρόσκληση των ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» & «ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» των πολεμιστών Ν751/1948, στην φιλόξενη αίθουσα της «Παναγία Σουμελά» Θεσσαλονίκης.

Στην «ζεστή» εκδήλωση, με αισιοδοξία, παρά την αναποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης, ακούστηκαν οι ευχές της Κυρίας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Υφυπουργού Εσωτερικών (αρμοδιότητας Μακεδονίας & Θράκης), του βουλευτή Θεσσαλονίκης-Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, του πρώην Υπουργού-βουλευτή Θεσσαλονίκης κ Σταύρου Καλαφάτη, της προέδρου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Π.ΜΕΛΑΣ κας Ελισάβετ Μιχαηλίδου, του προέδρου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ κ Νίκου Μπαλτατζή, του κ Δημοσθένη Μοσχίδη, της κας Αγνής Πατσίκα, του κ Σάββα Τζαμπαλάτη, του κ Φώτη Τοπούζη, της κας Αικατερίνης Τοπολίγκα, της κας Ευλαμπίας Τσακιρίδου, του κ Βασίλη Τσαγκάρη, του κ Νίκου Ουζούνη, του κ Μιχάλη Βουσβούκη, του κ Αλέξανδρου Χαλκιόπουλου, του κ Γιώργου Τσιρίδη, της κας Ελένης Μπαλτατζή, του κ Ανδρέα Σαντζούδη, του κ Δημήτρη Μιχαηλίδη, του κ Θεόδωρου Θεοδώρου, του κ Μιχάλη Παρδάλη, της κας Μαρίας Ιωαννίδου, της κας Αναστασίας Γκαγκαλιά, της κας Αναστασίας Κωδωνάκη, της κας Ελισάβετ Ιωαννίδου και άλλων.

Από όσα ακούστηκαν ανάμεσα στις ευχές για το 2024 αξίζει να σημειωθούν:

 • Η «ξενάγηση» μελών και φίλων στον χώρο των οικοπέδων στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, αγροτεμάχιο 49Α, στις 14/5/2023 και το Χριστουγεννιάτικο «στόλισμα» φυσικών φυτών στο χώρο των οικοπέδων στις 17/12/2023.
 • Οι τακτικές ενημερώσεις μελών, βουλευτών και εμπλεκόμενων αρχών, ανάμεσα στις οποίες στα τέλη του 2023 με τον βουλευτή κ Σ. Σιμόπουλο, με τον βουλευτή κ Ν. Παπαδόπουλο & με τον βουλευτή κ Ν. Ανδρουλάκη, ενώ τους ενημερώναμε τακτικά (ανά τριμηνία) για την στασιμότητα.
 • Η απαράδεκτη αναποτελεσματικότητα (ή μήπως ανικανότητα) της Δημόσιας Διοίκησης, η οποία επί 75 χρόνια δεν κατόρθωσε να εφαρμόσει την απόφαση του Ελληνικού κράτους (Ν751/1948) και να αποδώσει ένα οικόπεδο στους υπόλοιπους 248 καταγεγραμμένους πολεμιστές της δεκαετίας 1940.
 • Οι τακτικές ανοικτές συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, με τις επόμενες να έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 7/2/2024, στις 15.00 και την Τετάρτη, 13/3/2024, στις 15.00.
 • Την ανοικτή πρόσκληση για δημόσια συζήτηση για «Τα 75 χρόνια ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ» την Κυριακή, 11/2/2024, στις 14.00, στην αίθουσα «Επίδαυρος», στο ξενοδοχείο HYATT, Θέρμη Θεσσαλονίκης.
 • Την ακόμα μια συζήτηση στις 6/3/2024, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την απαράδεκτη άρνηση της Δημόσιας Διοίκησης, για μια ακόμα φορά, να αποδώσει το χερσολίβαδο 49Α (1037 στρέμματα, στάση Πυθαγόρα 4, στην οδό Θέρμης Πανοράματος) για οικιστική αποκατάσταση των πολεμιστών Ν751/1948, όπως είναι καταγεγραμμένο στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
 • Οι εναπομείναντες δικαιούχοι περιμένουν ακόμα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας να αναγνωρισθεί ότι το αγροτεμάχιο των 1037 στρεμμάτων είναι για οικιστική αποκατάσταση των παλιών πολεμιστών, όπως προβλέπει η πράξη-απόφαση της διοίκησης Ε47820/14-12-1957.
 • Οι εναπομείναντες δικαιούχοι θέλουν από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας (διάδοχο του Εργασίας & Προνοίας) να αποδοθούν άμεσα τα 1037 στρέμματα στους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς Π. ΜΕΛΑ & Ν. ΠΑΝΟΡΑΜΑ.
 • Οι εναπομείναντες δικαιούχοι ζητούν από τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας στην Ελληνική Βουλή να ελέγξουν και να απαιτήσουν την εφαρμογή των αποφάσεών της Ελληνικής Βουλής, όπως δημοσιεύθηκαν στον Ν751/1948.
 • Οι εναπομείναντες δικαιούχοι επιζητούν να παύσει η Δημόσια Διοίκηση να ενεργεί «εναντίον» των Θεσσαλονικέων πολιτών, που με περηφάνεια λένε ακόμα ότι κατάγονται από τους πολεμιστές της δεκαετίας του 40’ …, διότι η 75ετής ταλαιπωρία συμβαίνει μόνο στους πολεμιστές από την Θεσσαλονίκη.
 • Η απαράδεκτη ταλαιπωρία παρουσιάσθηκε σε εκπομπή στην τηλεόραση TV100 στην εκπομπή «Δημότης on line» από τον κ Παναγιώτη Κρινή, 15/12/2023.
 • Η απαράδεκτη ταλαιπωρία συζητήθηκε σε εκπομπή στο ραδιόφωνο focus 103.6 σε εκπομπή με την κα Δήμητρα Τρεμπελή στις 15/12/2024.
 • Η απαράδεκτη ταλαιπωρία επισημάνθηκε σε ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 17/12/2023 σε ρεπορτάζ της κας Πέπης Γιούλτση
 • Η απαράδεκτη ταλαιπωρία καταγράφηκε στο site της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τον κ Αλκίνοο Βλαχόπουλο στις 14/1/2024 στο https://www.makthes.gr/thessaloniki-75-chronia-meta-perimenoyn-na-dikaiothoyn-oi-syggeneis-ton-polemiston-toy-40-684848.
 • «Δεν αιτούμαστε αλλά δικαιούμαστε. Μας στέλνουν από τον Άννα στον Καϊάφα, τα Υπουργεία δεν συνεργάζονται και κάνεις «δεν γνωρίζει» τίποτα. Υποσχέσεις που μοιάζουν με κενό γράμμα και μακρόσυρτες χρονικά προσφυγές στα δικαστήρια, μας έχουν κουράσει, μας έχουν απογοητεύσει, μας έχουν εξαντλήσει οικονομικά, αλλά και μας έχουν αγανακτήσει, σαν πολίτες μιας θεωρητικά ευνομούμενης πολιτείας.
 • Στα ιστορικά στοιχεία αναφέρθηκε ότι ο νόμος ψηφίσθηκε το 1948. Η απόφαση για τους πρώτους 220 βγήκε το 1955, και αποδόθηκαν αμέσως. Η απόφαση για τους 248 εναπομείναντες πολεμιστές βγήκε το 1957, και ακόμη δεν εκτελέσθηκε η Πράξη της Δημόσιας Διοίκησης για την οικιστική αποκατάσταση των πολεμιστών.
 • Μέχρι σήμερα παρεμβλήθηκαν λάθος αποφάσεις αναδάσωσης, που ανακλήθηκαν.
 • Μέχρι σήμερα άλλαξε το Σύνταγμα της Ελλάδος, χωρίς να αλλάξει το ανάγλυφο της Ελλάδος, και χωρίς να αλλάζουν οι Πράξεις της Διοίκησης μέχρι τότε.
 • Μέχρι σήμερα δημιουργήθηκε Εθνικό Κτηματολόγιο και διαμορφώθηκαν Δασικοί Χάρτες, αλλά το χερσολίβαδο είναι καταγεγραμμένο και στο Κτηματολογιο: «για την οικιστική αποκατάσταση των πολεμιστών του Ν751».
 • Μέχρι σήμερα δεν αποδόθηκαν τα 248 οικόπεδα στους πάνω από 1000 κληρονόμους των πολεμιστών του Ν751/1948, 75 χρόνια μετά την νομοθέτηση.

Η ανταλλαγή ευχών της 14/1/2024, ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της πίτας και τα πιττάκια που ετοίμασε ο κ Ν. Μπαλτατζής, τα νερά κλπ που έφερε η κα Ε. Μιχαηλίδου και το κρασί του τυχερού που έφερε η κα Α. Πατσίκα, ανανεώνοντας το ραντεβού-πρόσκληση για την Κυριακή, 11 Φεβ 2024, στις 14.00, στην αίθουσα «Επίδαυρος» στο Ξενοδοχείο HAYTT, στην ανοικτή συζήτηση «75 χρόνια ταλαιπωρίας …».

Και όλοι μαζί ευχήθηκαν, με την εμπειρία της απαράδεκτης ταλαιπωρίας των 75 ετών, το 2024 να είναι τουλάχιστον καλύτερο και να αποδοθούν φέτος τα οικόπεδα.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης

διαβάστε επίσης: Καλή Χρονιά Από Την Ομάδα Του “ΣυνΔΗΜΟΤΗ” Υγεία Και Χαρά Για Όλους!…

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *