Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση διαμαρτυρίας αυτήν την ώρα στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου – «Καθαρά σχολεία με μισθούς αξιοπρέπειας» ζητούν οι σχολικές καθαρίστριες (video)

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτήν την ώρα το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στον δήμο με τις σχολικές καθαρίστριες.

Όπως καταγγέλουν, ο Δήμος μείωσε τις μηνιαίες απολαβές των σχολικών καθαριστριών εν μέσω πανδημίας και σημειώνουν πως ο Δήμαρχος και η διοίκηση παρακάμπτουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε στις 15/06/2022 και αποφάσισε την πρόσληψη καθαριστριών με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και σε αυτό θα συμβάλουν και πόροι του ίδιου του Δήμου, λέγοντας σήμερα ότι οι προσλήψεις που θα προχωρήσουν θα είναι μειωμένου ωραρίου καθώς τα χρήματα δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη.

Οι συγκεντρωμένοι απαιτούν όπως δηλώνουν αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρες ωράριο απασχόλησης.

Ο Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, κ. Βασίλης Βόγγαλης ανέφερε στην politic ότι με την πρόταση του αντιδημάρχου κ. Σταυρίδη, η οποία προβλέπει πρόσληψη 96 υπαλλήλων καθαριότητας πεντάωρης απασχόλησης, δεν θα καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών κτιρίων του Δήμου.

«Εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε την απόφαση που θα προκύψει από την σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, η οποία προβλέπει τις 96 καθαρίστριες πεντάωρης απασχόλησης και θα κορυφώσουμε τις αντιδράσεις μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βόγγαλης.

πηγή:politic.gr

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *