Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Εικόνες ντροπής σε φρεσκοβαμμένα σχολεία του Ελευθερίου Κορδελιού με μπογιές και συνθήματα στους τοίχους

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε ανάρτηση στα social αναφέρει:

“Τουλάχιστον αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες στους φρεσκοβαμμένους τοίχους και στις επιφάνειες του 1ου ΓΕΛ, του ΕΠΑΛ και του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού.

Μετά την επιχείρηση ελαιοχρωματισμού των σχολικών κτιρίων και πριν προλάβει να στεγνώσει ….η μπογιά, δυστυχώς κάποιοι δεν δίστασαν να γεμίσουν τους τοίχους με γκράφιτι και ζωγραφικά σύμβολα, οπαδικά συνθήματα και μουτζούρες, που δημιουργούν μια ιδιαίτερα άσχημη εικόνα.

Ο σεβασμός στο δημόσιο χώρο είναι ζήτημα παιδείας. Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν την αισθητική και πλήττουν το δημόσιο σχολείο, μας προσβάλλουν όλους” επισήμανε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, υπογραμμίζοντας πως “είναι λυπηρό τα φρεσκοβαμμένα σχολεία του δήμου λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση των ελαιοχρωματισμών να βανδαλιζονται με οπαδικά αλλά και υβριστικά συνθήματα στους τοίχους και στις επιφάνειες”.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης απηύθυνε έκκληση για σεβασμό των σχολικών κτιρίων, καθώς οι εικόνες αυτές θίγουν και υποβαθμίζουν τον ιερό χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, συνιστώντας έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού και αποτελώντας αδίκημα φθοράς και καταστροφής της δημόσιας περιουσίας.”

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Instagram, στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *