Αστυνομικά Δήμος Χαλκηδόνος Τοπικά νέα Δήμου Χαλκηδόνος

Ειδική επιχειρησιακή αστυνομική δράση για ανήλικους στη Χαλκηδόνα – Ελέγχθηκαν 58 άτομα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για τον έλεγχο ανηλίκων, στο πλαίσιο της πρόληψης της βίας μεταξύ νεαρών.

Μετά τη Χαριλάου, την Ανάληψη και τις περιοχές του Θερμαϊκού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Χαλκηδόνας.

Η ανακοίνωση της Γ. Ε. Δ. Θεσσαλονίκης :

Ειδική επιχειρησιακή δράση του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκηδόνας

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (11-02-2024), στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία της ανωτέρω περιοχής και ειδικότερα σε πάρκα, στον τερματικό σταθμό λεωφορείων, πέριξ σχολικών συγκροτημάτων και Ιερών Ναών, ελέγχθηκαν συνολικά (58) άτομα, εκ των οποίων (50) ανήλικοι ημεδαποί, (4) ανήλικοι αλλοδαποί και (4) ενήλικοι ημεδαποί.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

διαβάστε επίσης: Άγιος Βλάσιος Επίσκοπος Σεβαστείας. Εορτάζει Στις 11 Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *