Ειδήσεις Ελλάδα Εργασία Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Αντιδρούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – “Ταφόπλακα για εκατοντάδες εργαζόμενους”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σωματεία και φορείς επαγγελματιών, έμποροι, βιοτέχνες και οδηγοί ταξί, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Λεοντιάδης: Απαράδεχτο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επηρεάζει πολύ και τον κλάδο των ταξί, ένα νομοσχέδιο απαράδεκτο για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Αν το νομοσχέδιο δεν αποσυρθεί, πρέπει τουλάχιστον να βελτιωθεί σε πολλά σημεία. Η κυβέρνηση είναι ανέκδοτη και για αυτό και εμείς δεν κάνουμε πίσω», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης, Κλήμης Λεοντιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη τράβηξαν χειρόφρενο από τη Δευτέρα 4/12 έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής 05:00 π.μ.

Βεργίδης: Το νομοσχέδιο θα αποτελέσει ταφόπλακα για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους

«Το νομοσχέδιο θα αποτελέσει ταφόπλακα για εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους, διότι υπολογίζει τα κέρδη τα οποία πρέπει να δηλώνει κάθε χρόνο κάθε επιχείρηση, δεν έχουν καμία σχέση με την πράγμα. Είμαστε οι μοναδικοί φορολογούμενοι που δεν έχουμε το αφορολόγητο. Φορολογουμαστε από το πρώτο ευρώ. Αυτά που λέει η κυβέρνηση, ότι είμαστε κλέφτες και φοροληστές, τους τα αντιγυρίζουμε. Ψάχνουν να φορολογήσουν την “μαρίδα” και αφήνουν τους μεγαλοκαρχαρίες να φοροδιαφεύγουν νόμιμα», ανέφερε ο Βέργος Βεργίδης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Δερμάτινων και Γουναρικών Ν. Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οι επιχειρήσεις δε θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη επιχειρηματικότητα αναγκης στην Ελλάδα. «Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που πρέπει να δουλέψουν για και να βγάλουν αρκετές χιλιάδες ευρώ για να επιβιώσουν. Είχαμε και 15 χρόνια οικονομική κρίση. Όλα αυτά, δημιούργησαν στους επαγγελματίες χρέη και υποχρεώσεις. Αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοι παλεύουν για να πληρώσουν και να κλείσουν χρέη του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να επιβιώσουν. Δε μπορεί να έρχεται η κυβέρνηση και με αυτές τις συνθήκες να βάζει τέτοια φορολόγηση. Ουσιαστικά, είναι σα να θέλουν να μας κλείσουν».

Πάλης: Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προσθέσει ένα νέο χαράτσι στους αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους της χώρας

Για πολλά λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις προειδοποίησε ο πρόεδρος του Συλλόγου μικρών και αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων νόμου Θεσσαλονίκης, Στέλιος Πάλης

«Αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται να προσθέσει ένα νέο χαράτσι στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους της χώρας οι οποίοι αντιμετωπίζουν και αλλά προβλήματα της καθημερινής επιβίωσης με την ακρίβεια στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στην ενέργεια, και έρχεται να προστεθεί ένα νέο χαράτσι το οποίο έρχεται και οριζόντια γιατί αντί να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο βλέπουμε εκεί φοροαπαλλαγές και επιδείνωση για τους μικρούς. Προβλέπουμε ότι θα υπάρξουν πολλά λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις, σε μικρούς αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και επιστήμονες. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί δεν είναι μικρό το χαράτσι, είναι πολύ μεγάλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πάλης.

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: Να αποσυρθεί το άδικο νομοσχέδιο που μας πλήττει όχι μόνο οικονομικά αλλά και στην αξιοπρέπειά μας

Στο ΥΜΑΘ έφτασαν περίπου στις 13:00 και οι δικηγόροι, αντιδρώντας και αυτοί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Πολλοί φορείς ενωμένοι από διάφορα επαγγέλματα μαζευτήκαμε προκειμένου να διαδήλωσουμε μαζί για την κοινή μας αγανάκτηση απέναντι σε ένα άδικο φορολογικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα, συνάδερφοι μας και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν μαζευτεί στην πλατεία Συντάγματος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Φινοκαλιώτηςπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε «Ο στόχος είναι κοινός, να ενώσουμε τις φωνές μας, να μας ακούσουν στη Βουλή και να αποσυρθεί το άδικο νομοσχέδιο που μας πλήττει όχι μόνο οικονομικά αλλά και στην αξιοπρέπειά μας. Είναι άδικο γιατί έρχεται με έναν οριζόντιο τρόπο να μας αντιμετωπίζει όλους σαν να είμαστε το ίδιο χωρίς να λαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία του καθενός. Αναχρονιστικό γιατί στην ουσία επαναφέρει διατάξεις που υπήρχαν το 1994, όταν δεν υπήρχε η ψηφιακή διακυβέρνηση, όταν δεν μπορούσαν οι εφορίες να μας εντοπίσουν. Σήμερα η κοινωνία έχει αλλάξει, και τόσο οριζόντια μέτρα είναι δεδομένο πως θα αδικήσουν πολλούς συμπολίτες μας. Δεν φοβόμαστε να λυθούμε, φοβόμαστε αυτό που δεν θα μπορούμε να ανατρέψουμε».

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν νωρίτερα το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ οι οδηγοί ταξί -που βρίσκονται στη δεύτερη μέρα απεργίας- πραγματοποίησαν πορεία από την οδό Μιχαήλ Ψελλού και κατέληξαν στο ΥΜΑΘ.

«Χατζηδάκη είσαι παιδί του κομματικού σωλήνα, έλα να σου μάθουμε πως βγάζουμε τον μήνα» και «Χατζηδακη βάζεις τεκμήρια, δεν ξέρεις που πέφτουν τα δικαστήρια» είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι δικηγόροι έξω από το ΥΜΑΘ.

πηγή: www.thestival.gr

διαβάστε επίσης: Youth Pass: Λήγει Η Προθεσμία – Πότε Θα Γίνει Η Καταβολή Των 150 Ευρώ

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *