Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Τοπικά νέα Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Συνεργεία του καθάρισαν μέρος της τεράστιας παράνομης χωματερής πάνω από τον Περιφερειακό

Την υγειονομική «βόμβα», που για περισσότερα από δέκα χρόνια σοβεί σε μία μεγάλη έκταση πάνω από την Περιφερειακή Οδό, όπου στο πλαίσιο μίας παράνομης χωματερής έχουν συγκεντρωθεί από ασυνείδητους χιλιάδες τόνοι μπαζών, επίπλων, ειδών υγιεινής και κάθε λογής σκουπιδιών, επιχειρεί να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που είχε αφεθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα ο όγκος των σκουπιδιών πλέον να έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ασυνείδητοι πετάνε σκουπίδια και μπάζα ακόμα και μέσα σε σπαρμένα χωράφια πολιτών.

Φορτηγά και εκσκαφείς του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου μπήκαν στην περιοχή και μάζεψαν ένα μεγάλο όγκο σκουπιδιών, ενώ αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν και το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, από τη διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου εξετάζονται τρόποι για την περίφραξη και αστυνόμευση του χώρου, ώστε να σταματήσει η ρίψη μπαζών και σκουπιδιών, ενώ θα είναι πολύ υψηλά τα πρόστιμα και πολύ αυστηρές οι κυρώσεις σε όσους παρανομούντες συλλαμβάνονται.

«Κληρονομήσαμε ως νέα διοίκηση ένα τεράστιο πρόβλημα, με πολύ μεγάλες υγειονομικές διαστάσεις. Για περισσότερα από δέκα χρόνια κανένας δεν ανέλαβε την παραμικρή πρωτοβουλία για να το αντιμετωπίσει. Να σταματήσει τη δράση των ασυνείδητων και να καθαρίσει, έστω και τμηματικά το χώρο, προτού αυτή η αυτοσχέδια και παράνομη χωματερή λάβει τεράστιες διαστάσεις. Φορτηγά και εκσκαφείς της υπηρεσίας Καθαριότητας μπήκαν στο χώρο και μάζεψαν ένα μέρος των σκουπιδιών. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Προσωπικά ζητώ συγνώμη από τους συμπολίτες μας για την τραγική αυτή κατάσταση και για το γεγονός ότι βάλλονται οι περιουσίες τους. Μπορεί να μη δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα, όμως η διοίκηση έχει συνέχεια. Ταυτόχρονα, ζητώ και την έμπρακτη βοήθεια των συμπολιτών μας, ώστε όλοι μαζί να μην αφήσουμε να δημιουργηθεί ξανά ο σκουπιδότοπος. Να ενημερώνουμε τις αρμόδιες Αρχές, αν διαπιστώσουμε εναπόθεση μπαζών και σκουπιδιών και οι παρανομούντες να οδηγούνται στον εισαγγελέα», τονίζει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Διαβάστε επίσης: Δ. Δέλτα: Δενδροφύτευση Στην Αυλή Του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μαγνησίας

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *