Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Δημοτική Ενότητα Αξιού Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου Δημοτική Ενότητα Χαλάστρας Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Δ. Δέλτα: Δέλτα Αξιού – Είκοσι τόνοι από δίχτυα μυδοκαλλιεργητών στάλθηκαν για Ανακύκλωση

Με τη συμμετοχή του Δήμου Δέλτα, των Αλιευτικών Συλλόγων Κυμίνων, Μαλγάρων και Χαλάστρας και της Περιβαντολλοντικής Οργάνωσης για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea απομακρύνθηκαν περίπου 20 τόνοι δίχτυα μυδοκαλλιέργειας από τα λιμάνια των Κυμίνων και της Χαλάστρας. Στη συνέχεια αυτά τα δίχτυα στάλθηκαν για Ανακύκλωση. Πρόκειται για δίχτυα που συγκεντρώνονται στο σημείο αυτό εδώ και πολλά χρόνια, καθώς το ζήτημα της διαχείρισής τους είναι αρκετά δυσεπίλυτο.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και τη μείωση των απορριμμάτων από τις μυδοκαλλιέργειες προστατεύουμε το υγροτοπικό σύμπλεγμα της περιοχής του Δήμου Δέλτα, που αποτελεί ιδανικό βιότοπο για την άγρια ζωή και παρέχει πολλαπλά οφέλη για τους ανθρώπους.

Σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea ο Δήμος Δέλτα συνεχίζει τις δράσεις στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της αλιευτικής βιομηχανίας, στην αλλαγή των πρακτικών διαχείρισης των απορριμμάτων της αλιευτικής βιομηχανίας και στην απομάκρυνση θαλάσσιων απορριμμάτων.

Διαβάστε επίσης: Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Συνεργεία του καθάρισαν μέρος της τεράστιας παράνομης χωματερής πάνω από τον Περιφερειακό

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *