Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου Δημοτική Ενότητα Χαλάστρας Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Δ. Δέλτα: Δενδροφύτευση στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μαγνησίας

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος δενδροφυτεύσεων που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Δέλτα σε όλες τις κοινότητες και με τη φιλοσοφία: «περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα», το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας διέδωσε το μήνυμα της αξίας των δενδροφυτεύσεων κάνοντάς το πράξη στην αυλή του!

Υπό την αιγίδα της Σχολικής Επιτροπής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του προέδρου της κ. Φώτη Κιουτσούκη, η Διεύθυνση του Δημοτικού, μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, προχώρησε σε μια πολύ όμορφη δράση! Φύτεψαν 40 θαμνάκια και 20 δέντρα για σκίαση στον κήπο του σχολείου και διοργάνωσαν μια γιορτή με αθλοπαιδιές και παιχνίδια στο σχολείο. Μάλιστα όλοι μαζί, δάσκαλοι και παιδιά υποσχέθηκαν να προσέχουν τα δένδρα και να τα περιποιούνται καθημερινά.

«Μέσα από την διαδικασία της δενδροφύτευσης, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα οφέλη της φύσης, μαθαίνουν να δρουν από κοινού και καλλιεργούν συμμετοχικά το αίσθημα της περιβαλλοντικής συνείδησης. Είναι μεγάλη πρόκληση για τον Δήμο μας και ένας από τους μεγάλους στόχους η κινητοποίηση των μαθητών για θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον και ευχαριστώ πολύ τον διευθυντή, τους δασκάλους άλλα και τα παιδιά για την διάθεση και την συμμετοχή τους στη δράση» δήλωσε η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά, που βρέθηκε στο σχολείο και συμμετείχε ενεργά στην οικολογική αυτή δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης: Ο Kαιρός Σήμερα Παρασκευή 26/04/24

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *