Αγροτικά Δήμος Χαλκηδόνος Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνας Τοπικά νέα Δήμου Χαλκηδόνος

Απαλλάσσονται κατά ποσοστό 50% επί του φόρου εισοδήματος επαγγελματίες αγρότες που είναι μέλη συνεταιρισμών ή ομάδων παραγωγών.

Απαλλάσσονται κατά ποσοστό 50% επί του φόρου εισοδήματος επαγγελματίες αγρότες που είναι μέλη συνεταιρισμών ή ομάδων παραγωγών.

Το παραπάνω προβλέπεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών με τίτλο «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών ή/και εταιρικών μετασχηματισμών».
Συγκεκριμένα, παρέχονται καινοτόμα κίνητρα για την προώθηση των συνεργασιών φυσικών προσώπων κατ’ επάγγελμα αγροτών. Με τις σχετικές διατάξεις επιδιώκεται η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, η προστασία και προώθηση των νόμιμων συναλλαγών και εν τέλει η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού εξωστρεφούς αγροτικού τομέα.
Έτσι, σε επαγγελματίες αγρότες μέλη Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων, όπως οι ομάδες παραγωγών, καθώς και σε επαγγελματίες αγρότες που συνάπτουν δεσμευτικές συμβάσεις με επιχείρηση – αγοραστή για την απορρόφηση των προϊόντων τους στο πλαίσιο της συμβολαιακής γεωργίας, χορηγείται απαλλαγή κατά 50% από τον φόρο εισοδήματος επί των φορολογητέων κερδών από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, εφόσον το 75% των προϊόντων παραγωγής τους πωλείται στο πλαίσιο των ως άνω συνεργασιών.
Στα πλαίσια του παραπάνω νόμου 4673/2020 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως για να επωφεληθείτε από την παραπάνω διαδικασία μπορείτε να εγγραφείτε στον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «ΑΞΙΟΣ» και την Ομ. Π. «ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΣ» ώστε για το επερχόμενο έτος 2023 να λάβετε την κατά 50% απαλλαγή φορολογίας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «ΑΞΙΟΣ» και η Ομάδα Παραγωγών «ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΣ» ιδρύθηκε το 2018. Την πρωτοβουλία για την ίδρυσή του ανέλαβαν και υλοποίησαν 31 μέλη και, μέχρι σήμερα, αριθμεί περίπου 40 μέλη. Τα κεντρικά του γραφεία βρίσκονται στο Άδενδρο του Νομού Θεσσαλονίκης.
Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «ΑΞΙΟΣ» είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Μ.Α.Σ.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.), με αριθμό μητρώου 0202042, επίσης, είναι μέλος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ (ΕΘ.Ε.Α.Σ.).
Ο σκοπός δημιουργίας του Συν/μου και της Ομ. Π. ήταν και είναι για να βοηθήσει τους Αιγοπροβατοτρόφους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας είναι η αναβίωση των αρχών και αξιών του υγιούς συνεταιρίζεσθαι, που είναι αναγκαίες προϋποθέσεις ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στη χώρα μας. Η ισχύς εν τη ενώσει με συνέπεια την αύξηση των διαπραγματευτικών μας ικανοτήτων, η ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας και το αυξημένο επίπεδο τεχνικοοικονομικής βοήθειας σε κάθε μέλος – κτηνοτρόφο αποτελούν συνιστώσες του λειτουργικού μοντέλου μας.
Αυτό που χαρακτηρίζει τον Κ. Σ «ΑΞΙΟΣ» και την Ομ. Π. «ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΣ» είναι η ομαδικότητα και η συλλογικότητα.

Η συλλογή και πώληση του γάλακτος γίνεται ομαδικά, όπως και η προμήθεια ζωοτροφών, πετυχαίνοντας έτσι και καλύτερες τιμές μαζί με διακανονισμό στις πληρωμές. Πλέον, ο παραγωγός έχει τις ζωοτροφές ετοιμοπαράδοτες στο στάβλο του χωρίς να ασχοληθεί με την αναζήτηση τους.
Οι κτηνοτροφικές μονάδες αιγοπροβάτων βρίσκονται σε διάφορές περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Στο σύνολο, ο Συν/μός και η Ομ. Π. έχει γύρω στα 5.000 αιγοπρόβατα και περίπου 400.000 κιλά γάλακτος ετησίως, τη μεγαλύτερη ποσότητα σε αρίθμηση στο Νομό Θεσσαλονίκης και κατ΄ επέκταση, από τις μεγαλύτερες σε αριθμό στην Β. Ελλάδα.
Τέλος, στόχος και σκοπός του Συν/σμού και της Ομ. Π. είναι η προσκόμιση ποιοτικού γάλακτος και η ομαλή διαχείρισή του, καθώς λειτουργούμε με αυστηρά κριτήρια για τα μέλη μας όσο αφορά την λιποπρωτεινική σύσταση και το μικροβιακό φορτίο στο γάλα. Για να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να είμαστε ανταγωνιστικοί και να αξιώσουμε υπεραξία στο προϊόν μας για τις επόμενες χρονιές. Με τη δύναμη που μας προσφέρει ο Συν/σμός και η Ομ.Π. αλλά και την κοινή πολιτική με τους άλλες ενώσεις προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτρόφος για να μπορέσει η κτηνοτροφία να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
Η εμπειρία μας βασίζεται στα 4 χρόνια της ζωντανής παρουσίας μας στον τομέα του Αιγοπρόβειου γάλακτος, αλλά και η πολύχρονη εμπειρία των παραγωγών-μελών μας.

ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΙ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Άδενδρο Θεσσαλονίκης (δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο), Τ.Κ.: 57007
Τηλέφωνο: 2391031454
E-mail: cooperativeaxios@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 08:30 πμ – 16:00 μμ

https://syndimotis.com/category/dimosxalkidonos/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *