Ανακοινώσεις του Δήμου Χαλκηδόνος Δήμος Χαλκηδόνος Τοπικά νέα Δήμου Χαλκηδόνος

Την αναβάθμιση και επέκταση της εδαφικής αρμοδιότητας του Ειρηνοδικείου Κουφαλίων ζητά ο Δήμος Χαλκηδόνος

Την αναβάθμιση και επέκταση της εδαφικής αρμοδιότητας του Ειρηνοδικείου Κουφαλίων ζητά ο Δήμος Χαλκηδόνος

Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος με την οποία αιτείται την αναβάθμιση και επέκταση της εδαφικής αρμοδιότητας του Ειρηνοδικείου Κουφαλίων.

Όπως αναφέρει ο κ. Αναγνωστόπουλος, το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινούνται φημολογούμενες προτάσεις, που έχουν να κάνουν με τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων όλης της χώρας και μεταξύ αυτών και του Ειρηνοδικείου Κουφαλίων, που εξυπηρετεί ένα τμήμα του Δήμου Χαλκηδόνος, καθώς το υπόλοιπο καλύπτεται από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος, η εδαφική αρμοδιότητα του Ειρηνοδικείου Κουφαλίων καλύπτει από το Δήμο Χαλκηδόνος, τα διαμερίσματα Προχώματος, Ακροποτάμου, Καστανά, Μ. Μοναστηρίου, Λουδία, Παρθενίου, Αδένδρου, Βαλτοχωρίου και Ελεούσας, από το Δήμο Δέλτα το διαμέρισμα Βραχιάς και από το Δήμο Πέλλας τα διαμερίσματα Αθύρων και Ραχώνας.

“Καλύπτει όπως προαναφέραμε περιοχές που είναι αρκετά απομακρυσμένες από το κέντρο της πόλης (και άνω των 40χιλ.), οπότε δίνεται η δυνατότητα εύκολης και άμεσης πρόσβασης και εξυπηρέτησης των πολιτών, χωρίς μετακινήσεις προς το κέντρο, (κάτι που το τελευταίο διάστημα και για αρκετά χρόνια ακόμη με το fly over, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των νέων κυκλοφοριακών συνθηκών στο πολεοδομικό συγκρότημα). Οπότε η λειτουργία αποκεντρωμένων δικαστικών υπηρεσιών, εκτός των άλλων, θα συμβάλλει και στο κυκλοφοριακό”, σημειώνει και συνεχίζει τονίζοντας ότι “τυχόν μεταφορά των υποθέσεών του σε κεντρικότερη δομή των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, πέραν της ταλαιπωρίας των πολιτών θα επέφερε νέα επιφόρτιση στις ήδη βεβαρημένες δικαστικές υπηρεσίες του κέντρου και προφανώς επιπλέον καθυστερήσεις στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων, κάτι που δε συνάδει με την πολιτική βούληση του Υπουργείου για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη”.

Στην επιστολή ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρει επίσης ότι το Ειρηνοδικείο Κουφαλίων στεγάζεται σε ιδιόκτητο (σχετικά νέο) δημόσιο κτίριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο κατασκευάστηκε για τον παραπάνω λόγο και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ικανοποιώντας επαρκώς τη λειτουργία του και παρέχοντας τις ανάλογες συνθήκες σε εργαζομένους και πολίτες, χωρίς ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση λειτουργικών εξόδων.

Καταλήγοντας ο κ. Αναγνωστόπουλος ζητά τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Κουφαλίων και την απεμπλοκή του από οποιοδήποτε σενάριο υποβάθμισής του τονίζοντας ότι “υπερθεματίζουμε για την αναβάθμισή του και την επέκταση της εδαφικής του αρμοδιότητας, τουλάχιστον σε όλη την επικράτεια του Δήμου Χαλκηδόνος, ώστε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου μας να εξυπηρετούνται από αυτό (και όχι κάποια να ανήκουν στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης), αλλά και σε άλλες γειτονικές περιοχές, όμορων δήμων και νομών”.

διαβάστε επίσης: Καλή Χρονιά Από Την Ομάδα Του “ΣυνΔΗΜΟΤΗ” Υγεία Και Χαρά Για Όλους!…

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *