Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αρκούδα εμφανίστηκε και στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης!

Πρόκειται για νεαρό ζώο και δεν αποκλείεται να είναι απόγονος είτε εκείνων που είχαν εμφανιστεί πέρυσι στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, είτε της αρκούδας που περιφερόταν στην περιοχή της Θέρμης.

Την αρκούδα την είδε τσομπάνος των Βασιλικών. Όπως ανέφερε ο ίδιος στον αστυνομικό Δ.Μ, που βρέθηκε στην περιοχή ως περιπατητής, το άγριο ζώο το αντιλήφτηκαν τα τσομπανόσκυλά του και όταν το κύκλωσαν εκείνο σηκώθηκε στα πισινά πόδια της για να τα αντιμετωπίσει.

«Μας έφεραν κι εδώ αρκούδες! Την είδα από απόσταση σε σιταροχώραφο. Τα τσομπανόσκυλα της όρμησαν, αλλά εκείνη σηκώθηκε όρθια και τα ανάγκασε να απομακρυνθούν, μου είπε ο τσομπάνος, αλλά ήμουν δύσπιστος. Όμως, μετά πήγα στο σημείο που μου υπέδειξε και εκεί βρήκα τα ίχνη της», ανέφερε στο kynigesia.gr ο αστυνομικός.

«Έβγαλα φωτογραφίες την πατούσα, όπως είχε αποτυπωθεί στο έδαφος. Σύγκρινα το μέγεθος με την παλάμη μου. Είναι 23,5 εκατοστά και το ίχνος ήταν 28!».

Ο ίδιος σημείωσε, μέσω του κινητού του και τις συντεταγμένες του σημείου, όπου βρήκε τα ίχνη της αρκούδας.

Υπενθυμίζεται ότι αρκούδες είχαν γίνει αντιληπτές πέρυσι σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, με την πιο περίεργη εμφάνιση εκείνης που κινήθηκε από το Φίλυρο και το Ρετζίκι, μέχρι το κέντρο διασκέδασης «Μίθριο». Αυτή είχε προκαλέσει και ζημιές σε κυψέλες.

Άλλη μια είχε προκαλέσει ζημιές σε κυψέλες στα χωριά της Βόλβης και στο Σκεπαστό, ενώ κατέβηκε μέχρι και τον Σταυρό.

Πέρυσι, οι κάτοικοι του Ταξιάρχη είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα και εγγράφως είχαν απευθυνθεί στην εισαγγελία, ζητώντας παρέμβαση, γιατί δυο αρκούδες έμπαιναν στον οικισμό, προκαλώντας ζημιές και σε κτηνοτροφικά ζώα.

Πηγή: kynigesia.gr

Διαβάστε επίσης: Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Πιλοτική Τοποθέτηση Καφέ Κάδων Σε Λαϊκές Αγορές

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *