Δήμος Χαλκηδόνος Δημοτική Ενότητα Κουφαλίων Τοπικά νέα Δήμου Χαλκηδόνος

Τοπικό Μουσείο Κουφαλιων: Αφιερωμένο στον Νεντίδη Γεώργιο

Τοπικό Μουσείο Κουφαλιων, αφιερωμένο προς τιμήν, τιμής ένεκεν, στον αείμνηστο συγχωρεμενο, Κορυφαίο διαχρονικό Πρόσφυγα, Ανατολικορωμυλιωτη Θρακιώτη, Καβακλιωτη Οργανοπαίκτη, Τραγουδιστή Χοροδιδασκαλο, ΝΕΝΤΙΔΗ ΓΕΩΡΓΊΟΥ, δια μέσω της χορευτικής πολιτιστικής παραδόσεως, της κληρονομιάς. ΚΟΥΦΆΛΙΑ-ΝΕΟ ΚΑΒΑΚΛΗ, 1924-2024 ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΉΣΑΜΕ, εν συνόλω 100 χρόνια Προσφυγιά, δια μέσω του ξεριζωμού. Ένας άνθρωπος μια ιστορία. Αιώνια του η Μνήμη.

Εκ μέρους του ΕΝΘΕΟΥ ΚΊΝΗΜΑΤΟΣ της Ρωμιοσύνης του Δήμου Χαλκηδόνας, Ελλάδα Οικουμενική ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, Δήμος για όλους, πάμε για την Νέα Ρώμη, του Κωνσταντίνου την Πόλη, ακολουθώντας τα βήματα της χαμένης και συνάμα ξεχασμένης Πατροπαράδοτης ΡΩΜΙΟΣΎΝΗΣ, μέσω του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος Δούκα Γ 1193-1254 από το blog μας tamystikatoubaltou.blogspot.com. Εν συνεχεία εμείς έχουμε μία εμφανώς, ιδιαίτερη ξεχωριστή άποψη, της ματιάς, εσωτερική βαθιά ιδεολογία, του ακομματιστου ενθεου, Πολιτικού Πιστεύω. Εν μέρει, καθώς μας εμπνέει και μας κάνει να ξεχωρίζουμε, από όλους τους υπόλοιπους συγχωριανούς μας, θέλοντας και μη, εν αντιθέσει όχι ότι το επιδιώκουμε πάντως, προς θεού. Εν ολίγοις μας αρέσει να συντηρούμε ασβέστη, την καθαρια μνήμης της κληρονομιάς, δια μέσω της Πατροπαράδοτης, αυθεντικής ταυτότητας μας, παραδόσεως εν πολλοίς. Ως εκ τούτου της γνήσιας Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως και εν γένει Θεολογίας, ελκοντας την πνευματική καταγωγή μας, από τους κόλπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, της καθαριας Ανατολικής Οικουμενικής Ρωμιοσύνης. Παράλληλα οτιδήποτε δημόσιο Κτήριο βλέπουμε, είτε είναι πάρκο, πλατεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία, γεφύρια, Διευθύνσεις Δρόμων, δια μέσω των Τοπικών γειτονιών μας και ου το καθεξής, να παραχωρούμε συμβολικά Ιστορικά Ονόματα, δια μέσω των Δημοτικών Ιστορικών Πινακίδων. Εν γένει των αναρίθμητων Ονοματοδοσιων, επίσημα, με Μεγαλόσωμες επιβλητικές Πινακίδες, ώστε να τα συνοδεύουν, για να ενθυμουνται οι παλαιότεροι, αλλά και να μαθαίνουν οι εντελώς ανιστορητοι Νεότεροι.

Αφενός μεν, για να μην ξεθωριάσει περαιτέρω η μνήμη μας, μετατρεπομενοι όλοι εμείς, ως άνθρωποι αγνωμονες, κινούμενοι με αμνησία, χωρίς παρελθόν, άρα θέλοντας και μη και δίχως μέλλον. Αφετέρου δε, είμαστε υποχρεωμένοι, να προβάλουμε και να αναδεικνύουμε εν πολλοίς, τους Αξιοπρεπείς, υπερβατικους φιλήσυχους, ενωτικούς Τοπικούς μας συνανθρώπους και όχι μόνο, εναργως όπως τον αξιομνημόνευτο και αξιοσέβαστο, αείμνηστο συγχωρεμενο ΝΕΝΤΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ. Εν τω μεταξύ ο οποίος εκοιμήθη πέρσι τέτοιο καιρό, προς δόξαν και χάριν, του Αγίου μας Τριαδικού και Τρισυποστατου, Αδιαιρέτου Ομοουσίου Θεού της Αγάπης. Εν συνεχεία ελπίζοντας και προσδοκώντας, στην Ανάσταση των Νεκρών, δια μέσω της αιώνιας βασιλείας του, ώστε να αναπαυθεί εν σκηνές δικαίων εν παραδεισω. Καθώς ετοίμασε για τους εκλεκτούς του, μετανοημενους, τοποθετώντας τους, εις τα δεξιά του, δια μέσω του ελέους του Σταυρωθέντα και Ανασταντα, Αναληψαντα Θεανθρώπου Μεσσία Ιησού Χριστού. Εκ νέου ο οποίος, με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του γνώρισμα, του προσόν, δια μέσω του προσωπικού του ζήλου, του χαρίσματος και εν γένει του ενδιαφέροντος του.

Ως εκ τούτου με το παραδοσιακό πιάνο και το ακορντεόν του, ανά χείρας, δια μέσω των τραγουδιών του, της χορευτικής Θρακιώτικης, Καβακλιωτικης προφοράς, τοπολαλιας. Εν γένει της παραδόσεως ως είθισται, κατάφερε και κράτησε ζωντανά και ανόθευτα εν πολλοίς, τα βήματα των προσφύγων προγόνων μας, ελκοντας την καταγωγή τους, από το αλησμόνητο κομμάτι του ΚΑΒΑΚΛΗ της Ανατολικής Ρωμυλίας. Επομένως εμείς το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε, ως χρέος μας, ώστε να τον Τιμήσουμε συμβολικά, ως εσαεί φόρος αιωνίου ευγνωμοσύνης και τιμής, δια της ανόθευτης κληρονομικής παρακαταθήκης, είναι να Προτείνουμε εμφανώς ανεπιφύλακτα. Εν τούτοις προς την εκάστοτε Τοπική Δημοτική αρχή, των αρχόντων, του τόπου μας, δια μέσω του ενιαίου Δήμου μας, της Χαλκηδόνας. Το τοπικό Μουσείο της γενέτειρας μας, των Κουφαλιων, της επίσημης έδρας του Δήμου Χαλκηδόνας, να Ονομαστεί προς τιμήν, τιμής ένεκεν, αφιερωμένο προς στον τοπικό μας, αείμνηστο συγχωρεμενο, Παραδοσιακό Οργανοπαίκτη και τραγουδιστή της Ανατολικορωμυλιωτικης, συνάμα Καβακλιωτικης παράδοσης, δια μέσω της τοπικής προφοράς τοπολαλιας, ως ΝΕΝΤΙΔΗ ΓΕΩΡΓΊΟ. Επειδή το εκάστοτε τοπικό Μουσείο, ξαναζωντανεύει την ζώσα μνήμη, της κληρονομιάς, δια μέσω των βημάτων της παραδόσεως, των προγόνων μας.

Εν τω μεταξύ προβάλει και εν γένει αναδεικνύει τα παλιά χρόνια, εν αντιθέσει του σημερινού σύγχρονου, δήθεν προοδευτικού, προκλητικά προβεβλημενου, επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπως φανατικως, κατεστημένου κρατικού life style. Εν προκειμένω του απαγορευμένου ΕΝΘΕΟΥ Προτύπου, των διαχρονικών αξιών, του απώτερου απόμακρου παρελθόντος, του χθες, δια μέσω των ασπρόμαυρων φωτογραφιών και ταινιών. Επιπροσθέτως τους διαχρονικούς, χορευτικούς πολιτιστικούς συλλόγους, φτάνοντας μας μέχρι και το σημερινό διηνεκές, καθώς έπαιρναν ζωή, θέλοντας και μη, δια μέσω του παραδοσιακού αυθεντικού τοπικού οργανοπαίκτη, τραγουδιστή. Διότι έπαιζε τα παραδοσιακά χορευτικά τραγούδια, όπως επίσης αλλά και τραγουδούσε, την πατροπαράδοτη αλησμόνητη Θρακιώτικη προφορά, δια μέσω του ΚΑΒΑΚΛΗ της Ανατολικής Ρωμυλίας. Εν συνεχεία μεταλαμπαδευσε, εμφυσωντας ανόθευτα, την παραδοσιακή θρακιώτικη, χορευτική παράδοση, της ζώσας μνήμης, δια μέσω των οργάνων, του Πιάνου και του ακορντεόν, αλλά και της τοπικής Θρακιώτικης, Ανατολικορωμυλιωτικης προσφυγικής, Καβακλιωτικης προφοράς τοπολαλιας, της κληρονομιάς εν πολλοίς.

Παράλληλα μεταλλαμπαδευοντας την και εμφυσωντας την εν πολλοίς, μαθαίνοντας την, στην απλή καθομιλουμένη και εις τις επόμενες μελλοντικές γενιές, ώστε να μην ξεχαστεί, ξεθωριάσει με το πέρασμα του χρόνου, θέλοντας μη. Εν προκειμένω η παράδοση και άρα μετατραπουμε, όλοι εμείς οι νεότεροι, αναγκαστικά, αφού δεν θα γνωρίζουμε την καταγωγή των προγόνων μας, λόγω στην καλύτερη περίπτωση της ημιμαθειας. Εν μέρει σε ένα ακόμη κρύο νούμερο, του άψυχου δεκαδικού αριθμού, δια μέσω του σύγχρονου διεθνιστικου καπιταλιστικού, εκ δυτικής αιρετικής Εσπερίας ορμωμενου, φράγκικου bargonte, εάν το γράφω και ορθώς στα αγγλικά. Εν τω μεταξύ, οι δύο μας Τοπικοί, αμφότεροι Προσφυγικοί, δια μέσω της Ανατολικής Ρωμυλίας, του ΚΑΒΑΚΛΗ καταγωγής μας, Τοπικοί χορευτικοί Παραδοσιακοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι, των Κουφαλιων που υπάρχουν την σήμερον, ονόματι ΚΑΒΑΚΛΗ και Αριστοτέλης. Αφενός μεν, οφείλουν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, της ύπαρξεως τους, στον Άνθρωπο που τους έμαθε να παίζουν, με τα όργανα του Πιάνου και του Ακορντεόν, ανά χείρας, αλλά και να τραγουδούν στο μικρόφωνο χορεύοντας, την τοπική Θρακιώτικη προσφυγική προφορά, δια μέσω του αλησμόνητου κομματιού, από το ΚΑΒΑΚΛΗ της Ανατολικής Ρωμυλίας. Αφετέρου δε, και να χορεύουν πολλαπλώς, όταν μεσουρανούσε το άστρο του, την δεκαετία του 1970, 80, αλλά και 90, σε αναρίθμητους γάμους και πανηγύρια, των πολλαπλών χορών, δια των κοινωνικών εκδηλώσεων.

Εν κατακλείδι με τα Όργανα του Πιάνου και του ακορντεόν, ανά χείρας, στον συγχωρεμενο αείμνηστο Οργανοπαίκτη, Τραγουδιστή Χοροδιδασκαλο εν πολλοίς, τον τοπικό μας εν μέρει Κουφαλιωτη, αλλά πρόσφυγα από το ΚΑΒΑΚΛΗ της Ανατολικής Ρωμυλίας, ως δεύτερης γενιάς ορμώμενος, τον συγχωρεμενο αείμνηστο Νεντιδη Γεώργιο. Εν συνεχεία ο ταλαντούχος υιός του, ο Παναγιώτης Νεντιδης, για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, συνέχισε και αυτός, αλλά και συνεχίζει ακόμη, σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, των στιγμών, τα αξιοπρεπή χορευτικά, παραδοσιακά βήματα, του αείμνηστου συγχωρεμενου Πατέρα του, του Νεντιδη Γεωργίου. Εν τέλει και ο Μεγαλύτερος Οργανοπαίκτης, Τραγουδιστής της Παραδοσιακής Θρακιώτικης παράδοσης, ο πιο αναγνωρισμένος εννοώ πανελλαδικά. Ο τοπικός μας Κουφαλιωτης, προσφυγας Θρακιώτης, δια μέσω της προσφυγιάς και αυτός, της Ανατολικής Ρωμυλίας του ΚΑΒΑΚΛΗ, όλης της ευρύτερης περιοχής μας, ο γείτονας τους, ο Κύριος Θύμιος Γκογκιδης. Εν μέρει τα πρώτα του βήματα, τα έμαθε στο άτυπο πανεπιστήμιο των Κουφαλιων, καθώς σύχναζε ώστε να τα εντρυφήσει. Εκ νέου εναργως όπως το ελάφι, διψάει και πάει να πιεί νερό στην εκάστοτε κοντινή λίμνη, επισκεπτόμενος το παρακείμενο σπίτι, της οικίας, του Μέγιστου Τοπικού, διαχρονικού Διδασκάλου, όλων των Παραδοσιακών Καβακλιωτικων, χορευτικών ακουσμάτων, γνωρισμάτων εν πολλοίς, δια μέσω της ιστορικής παραδόσεως. Εν γένει του σπιτιού του αείμνηστου συγχωρεμενου Νεντιδη Γεωργίου. Αιωνια του η Μνήμη. Μουσείο Κουφαλιων ως ΝΕΝΤΙΔΗ ΓΕΩΡΓΊΟΥ.

Εκ μέρους του ΕΝΘΕΟΥ ΚΊΝΗΜΑΤΟΣ της Ρωμιοσύνης του Δήμου Χαλκηδόνας, Ελλάδα Οικουμενική ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, Δήμος για όλους, πάμε για την Νέα Ρώμη, του Κωνσταντίνου την Πόλη, ακολουθώντας τα βήματα της χαμένης και συνάμα ξεχασμένης Πατροπαράδοτης ΡΩΜΙΟΣΎΝΗΣ, μέσω του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος Δούκα Γ,1193-1254 από το blog μας tamystikatoubaltou.blogspot.com. ΔΉΜΟΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού ο Βαλκανιδης Δήμος εκ Κουφαλίων.

Διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/pylaia-kathizisi-se-ayli-scholeioy-apok/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *