Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Πυλαία: Καθίζηση σε αυλή σχολείου αποκάλυψε… βόθρο

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της Πυλαίας, όταν στη διάρκεια εργασιών στην αυλή του σχολείου, το έδαφος υποχώρησε από το βάρος ενός φορτηγού – σαρώθρου και αποκαλύφθηκε ο βόθρος του σχολείου – Κλειστό το σχολείο σήμερα.

Τον βόθρο του σχολείου, βάθους περίπου 2 μέτρων αποκάλυψε ένα ατύχημα που σημειώθηκε χθες στην αυλή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, στην περιοχή «Πράσινα Φανάρια», όταν το έδαφος υποχώρησε από το βάρος ενός σαρώθρου του δήμου που καθάριζε τον χώρο.

Όπως ανέφεραν πηγές του σχολείου στο GRTimes.gr, το σάρωθρο επιχειρούσε να καθαρίσει την αυλή, ύστερα από το κλάδεμα που έγινε για προληπτικούς λόγους στα δέντρα που υπήρχαν περιμετρικά της.

Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, τα παιδιά οδηγήθηκαν για την ασφάλεια τους από το εκπαιδευτικό προσωπικό, σε άλλο μέρος της μεγάλης αυλής.

Κάποια στιγμή, το έδαφος υποχώρησε κάτω από το μεγάλο σάρωθρο, το οποίο εγκλωβίστηκε στο σημείο. Από κάτω αποκαλύφθηκε μια μεγάλη τρύπα, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσαν όπως ήταν λογικό οι εκπαιδευτικοί.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο δήμος και μετά από το άνοιγμα της τρύπας και την εξέταση της, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για έναν βόθρο που χρησιμοποιεί το σχολείο το οποίο δεν έχει πρόσβαση σε αποχετευτικό δίκτυο.

Το σχολείο παρέμεινε σήμερα κλειστό και τα μαθήματα σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν με τηλεκπαίδευση, προκειμένου συνεργείο που έστειλε ο δήμος να περιφράξει και να ασφαλίσει το μέρος της αυλής όπου έγινε η καθίζηση. Στη συνέχεια και αφού γίνει αναλυτική εκτίμηση της κατάστασης, ο βόθρος θα επισκευαστεί και πάλι, σε όσο το δυνατόν συντομότερο διάστημα.

Πηγές από το σχολείο με τις οποίες συνομίλησε το GRTimes, εκτίμησαν πως η καθίζηση θα ήταν πολύ δύσκολο να προκληθεί από το βάρος των παιδιών που έπαιζαν στην αυλή. Πρόσθεσαν ωστόσο πως πιθανότατα τα τοιχώματα του βόθρου είχαν υποστεί φθορές, οι οποίες και αποκαλύφθηκαν όταν δέχθηκαν το μεγάλο βάρος του σαρώθρου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν το σχολείο λειτουργήσει αύριο Παρασκευή.

Πηγή: https://www.grtimes.gr/

Διαβάσε επίσης:https://syndimotis.com/dimos-thermaikoy-ektakti-ethelontiki-a/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *