Δήμος Χαλκηδόνος Δημοτική Ενότητα Κουφαλίων Τοπικά νέα Δήμου Χαλκηδόνος

“Το αμαρτωλό δημοτικό στάδιο των Κουφαλίων…” γράφει ο Δημος Βαλκανίδης

ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΤΆΔΙΟ ΤΩΝ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ, ΤΗΣ ΖΩΣΑΣ ΜΝΉΜΗΣ, ΤΗΣ ΣΎΓΧΡΟΝΗΣ ΒΑΒΈΛ, ΔΙΑ ΜΈΣΩ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΟΊΚΙΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ, ΤΗΣ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΊΑΣ. ΕΝ ΓΈΝΕΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΉΤΩΝ, ΤΟΥ ΔΟΎΝΕ ΚΑΙ ΛΑΒΕΊΝ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΈΤΕΙΡΑΣ ΜΑΣ ΤΩΝ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ, ΤΗΣ ΈΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΌΝΑΣ.

Εν συνεχεία το 2006 και μέσα από την υποτιθέμενη, προφανώς ελκυστική Νέα Κυψέλη, τρόπον τινά, δια μέσω του Αθλητισμού, εν δυνάμει του Νέου Καινούργιου Δημοτικού Σταδίου των Κουφαλιων, επί Υπουργού Αθλητισμού του Γιάννη Ιωαννίδη, της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα και με Δήμαρχο Κουφαλίων ή τον Ιωάννη Τσουκνίδα της ΝΔ ή τον Δημήτρη Μπελιδη του ΠΑΣΟΚ, θα σας γελάσω, δεν είμαι σίγουρος, το ποιος από τους δύο αμφότερους ήταν την εν λόγω χρονική περίοδο, καθώς ήταν επάνω στο μεταίχμιο της αλλαγής.

Εν τω μεταξύ γεννήθηκε μετέπειτα, λόγω του Καινούργιου, Νέου Ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο, του Στίβου, η σημερινή Πρωταθλήτρια του Στίβου, η δική μας, ή αλλιώς το Φαινόμενο, η Τοπική μας, 19χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλιδου. Παράλληλα όπως επίσης, την ακόλουθη κατά πόδας και η 17χρονη επίσης παρά πολύ ταλαντούχα, αξιόλογη Αθλήτρια, φλερτάροντας πολλαπλώς, με τα μετάλλια στο βάθρο των επιτυχιών, η Κουφαλιωτισσα Νικολέτα Μιχαηλίδου. Εν τω μεταξύ βέβαια ότι λάμπει, ποτέ δεν είναι σίγουρο, ούτε και μπορεί να σημαίνει, ότι πρόκειται περί γνήσιου αυθεντικού χρυσού.

Εν μέρει υπερτερούσε σαφώς, μόνο ο τοπικός άρτος και τα θεάματα, δια των στείρων και άγονων εντυπώσεων τοις πάσι, των πολυποίκιλων δημοσίων σχέσεων, ώστε να αναρριχηθούν περαιτέρω εις την πολιτική σκακιέρα καριέρα.

Διότι πίσω από αυτό το επιφανές, υποτίθεται Καινούργιο Νέο Δημοτικό Στάδιο, του Γηπέδου των Κουφαλιων, το προσποιητο στολίδι, του μέγιστου έργου μεγατόνων,. Εν προκειμένω το οποίο το είχαν Ονομάσει συμβολικά ως Κυψέλη, κρύβεται στην κυριολεξία, παρά πολύ σκοτεινό παρασκήνιο, δια μέσω της Κομματικής, ιδιοτελεστατης συμφέρουσας προπαγάνδας. Αφενός μεν, ευελπιστουσαν προσδοκώντας ελκυστικά, ότι θα κατάφερνε να συγκεντρώσει, εναργως όπως η εκάστοτε Κυψέλη των μελισσών, μαζεύουν και περισυλλεγουν, το μέλι της γύρης. Αφετέρου δε, έτσι υστερόβουλα ήλπιζαν, οι προκλητικά προβεβλημένοι, Τοπικοί Κομματικοί Ταγοι των Φεουδων, δια των Κατεστημένων Καθεστωτικων Τζακιών. Εν ολίγοις οι επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπως φανατικως, δια μέσω των Τοπικών Κομματικών, Δημοτικων Κυβερνώντων, των αρχών, ώστε να καταφέρουν να προσελκύσουν, όλη την νεολαία της ευρύτερης περιοχής μας, εις τον Αθλητισμό του Στίβου.

Ως εκ τούτου τα έργα που είχαν προγραμματιστεί, εκ των προτέρων, δια μέσω του Προϋπολογισμού, ώστε να ανεγερθούν, με βάση τον προγραμματισμό, της μελέτης του έργου, δια μέσω της επιφανής Μακέτας που στήθηκε, έξω από το Δημοτικό Στάδιο των Κουφαλιων, εν γένει της γενέτειρας μου. Εις το στοιχειώδη δια ταύτα, της έμπρακτης χειροπιαστης ουσίας, των λύσεων και όχι των προκλητικά προβεβλημένων εντυπώσεων, πραγματοποιήθηκαν στην καλύτερη περίπτωση κατά το ήμισυ, εάν βέβαια επιθυμείς να βλέπεις το εκάστοτε ποτήρι μισογεμάτο.

Επειδή δεν πραγματοποιήθηκε, το βασικό μέρος του σχεδίου, της ολικής κατασκευής, καθώς δεν υλοποιήθηκε και εν γένει δεν κατασκευάστηκαν οι προκαθορισμένες, Τσιμεντένιες Κερκίδες, Κλειστού τύπου στεγάστρου, 5.000 περίπου θέσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για περαιτέρω δημοσιογραφικά θεωρία και για τουαλέτες.

Επιπροσθέτως υψηλόσωμος μαντρότοιχος, καινούργια αποδυτήρια και ολική συντήρηση ανακατασκευής, του υπάρχοντος υφιστάμενου παμπαλαιου απαρχαιωμενου, δια μέσω της ασπρόμαυρης δεκαετίας του 1980, πέριξ του Δημοτικού Σταδίου, Κλειστού γυμναστηρίου ενόργανης γυμναστικής και εν μέρει, νέος χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων.

Εκ νέου στο εν λόγω, Νέο Καινούργιο Δημοτικό Στάδιο των Κουφαλιων, θα μπορούσε να φιλοξενήσει άνετα, επαγγελματική κατηγορία, μέχρι και Β Εθνική. Απεναντίας την σήμερον αλγεινως, με το ζόρι, δια της κρατικής επιείκειας, φιλοξενεί κατώτερες ερασιτεχνικές κατηγορίες, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει, με την άδεια από την πολεοδομία, για την χρήση των λιγοστών μεταλλικών κερκίδων, της τάξεως των 500 ατόμων και για αυτό άλλωστε, ώστε να μην τις ξηλώσουν, πληρώσαμε και πρόστιμο.

Εν αντιθέσει υλοποιήθηκε μόνο ο σχεδιασμός, του εσωτερικού χώρου του Γηπέδου, δια μέσω του Δημοτικού Σταδίου των Κουφαλιων, με νέο σπαρσιμο στο γήπεδο, Καινούργιο Ταρταν για τον Στίβο, συν τοις άλλοις μεγάλους επαγγελματικούς Προβολείς, για να διεξάγονται κανονικά αγώνες Ποδοσφαίρου την νύχτα, και κάγκελα για τον χωρισμό του γηπέδου από την Κερκίδα.

Για την ιστορία, όταν συνάντησα σε μία ομιλία στην Θεσσαλονίκη, τον Πρώην Υπουργό Αθλητισμού τον Κύριο Γιάννη Ιωαννίδη, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, πρέπει να ήταν το 2014-15. Εν τω μεταξύ και τον ρώτησα, από εύλογη περιέργεια της απορίας, το για ποιον λόγο, δεν πραγματοποιήθηκε ολόκληρη η προγραμματισμένη κατασκευή, του προγράμματος, δια μέσω του προβλεπόμενου Προϋπολογισμού, στο Τοπικό μας, Δημοτικό Στάδιο της γενέτειρας μου των Κουφαλιων.

Μου απάντησε εν τάχει επιδερμικως, ότι λόγω του επαχθεστατου μνημονίου, κόπηκαν κατά το ήμισυ, όλα τα υπόλοιπα προγραμματισμένα χρηματοδοτούμενα κονδύλια, δια των προκαθορισμένων προγραμμάτων, των Αθλητικών εγκαταστάσεων, ιδίως όσον αφορά, αυτά που αφορούσαν την επαρχία.

Εν ταύτα ας έρθουμε στο υφιστάμενο σήμερα, δια μέσω της γκρίζας, καθημερινής πραγματικότητας, που βιώνουμε, θέλοντας και μη. Επειδή το μόνο που επικρατεί, είναι ο στείρος και άγονος διχαστικος τοπικισμός, δια μέσω του διαιρει και βασίλευε, στο Δημοτικό Στάδιο των Κουφαλιων. Αφενός μεν, η Πρωταθλήτρια μας του Στίβου, η 19χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλιδου, μας έχει εγκαταλείψει προ πολλού, κουνώντας μας το μαντήλι, διότι την μετατρέψαμε την ζωή της, σε ανυπόφορη, αβιωτη από τις πολλαπλές μας τοπικιστικές παραξενιές και πολύ καλά έπραξε.
Εν ταύτα γυμνάζεται επίσημα, επαγγελματικά πλέον, στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις των προδιαγραφών, που απαιτούνται για τόσο υψηλά επίπεδα, ανταγωνιστικού πρωταθλητισμού. Αφετέρου δε, ενώ σπάνια, αραιά και που πλέον, έρχεται για να χαλαρώσει πιο πολύ, παρά για να γυμναστει στα σοβαρά, στο Δημοτικό Στάδιο των Κουφαλιων, δια της καταφανεστατης υποαναπτυκτης στασιμότητας του.

Εν τω μεταξύ, σε ένα ξεθωριασμένο Ταρτάν του Στίβου και φουσκωμένο, μπαλωμενο στην καλύτερη περίπτωση, επειδή για 15 ολόκληρα χρόνια, δεν προέβησαν οι εκάστοτε Τοπικοί Δημοτικοί Άρχοντες, σε καμία απολύτως, αξιόλογη συντήρηση και φυσικά βρίσκεται στον έλεος των καιρικών φαινομένων, ενώ δεν ενδείκνυται για σοβαρό πρωταθλητισμό, δια μέσω των διακρίσεων. Εν τω μεταξύ εάν επιχειρήσεις, τολμήσεις εν πολλοίς, να αθληθεις με υψηλούς τόνους προπόνησης, με μεγάλες ταχύτητες του χρόνου, των δευτερολέπτων, το μόνο σίγουρο και βέβαιο θα είναι, ότι είσαι επιρρεπής στον τραυματισμό.

Εν συνεχεία το Τοπικό μας, Κλειστό Γυμναστήριο, της ενόργανης γυμναστικής, κινούμενο ως μία τρόπον τινά, εγκαταλελειμμένη αποθήκη, δια μέσω του ακανθωδους, απομονωμένου περιθωρίου, της ανυπόφορης αφάνειας. Εν αντιθέσει στο εν λόγω χώρο του σημείου, από εκεί δηλαδή, που ξεπήδησαν, οι δύο μας, παρά πολύ ταλαντούχες αξιοθαύμαστες, αμφότερες Πρωταθλήτριες του Στίβου, η Πολυνίκη Εμμανουηλιδου και η Νικολέτα Μιχαηλίδου. Ως εκ τούτου, δεν πληρούν τις προβλεπόμενες απαιτούμενες, σύγχρονες ανέσεις των προδιαγραφών, σε καμία απολύτως περίπτωση, για αξιοπρεπή σοβαρό, ανταγωνιστικό πρωταθλητισμό, ανώτερου επιπέδου.

Απεναντίας το οξύμωρο και αντιφατικό της όλης υποθέσεως, είναι πως, αντί να ενώσουν, περαιτέρω δυνάμεις αντίστασης, ώστε να ενωθούν, κινούμενοι ως μία γέφυρα ενότητας και επικοινωνίας και εν γένει να διεκδικήσουν, ώστε να πιέσουν ασφυκτικά κάποτε, όλοι οι εμπλεκόμενοι, αρμόδιοι Τοπικοί Αθλητικοί φορείς, των συλλόγων, μετατρεπομενοι ως μία συγκολλητικη ταινία, της ενιαίας γροθιάς, με έναν και μοναδικό στόχο, του σκοπού.
Εν προκειμένω και να απαιτήσουν τα αυτονόητα, από την εμφανώς Τοπική αδιάφορη, υποτονικά αδρανως, στάσιμη και πλήρως εκτός τόπου και χρόνου, Δημοτική Αρχή, δια μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που δικαιούμαστε εν πολλοίς, εν γένει της αξιοπρεπής διεκδίκησης. Εν κατακλείδι να μας φτιάξουν, ανεγείρουν επιτέλους, έστω και παρά πολύ ετεροχρονισμένα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ, ένα Νέο Πολυτελέστατο, Καινούργιο σύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο, της Ενόργανης Γυμναστικής, των πολλαπλών ανέσεων και χρήσεων εν πολλοίς, δια μέσω των προδιαγραφών, στην έδρα του Δήμου Χαλκηδόνας, τα Κουφαλια, ως επισφράγισμα όλων αυτών, των τεράστιων Πανευρωπαϊκών και Πανελλαδικών Επιτυχιών.

Αφενός μεν, αυτοί οι εσωτερικοί ημέτεροι, των μικροπρεπων ιδιοτελεστατων, αντιζηλων συμφερόντων, τρώγονται αναμεταξύ τους, σαν τα κοκόρια, για το τοπικό διαιρεί και βασίλευε. Αφετέρου δε, δια μέσω της πολλαπλής γκρίνιας, μιζέριας και της φαγωμαρας ως είθισται, για την τοπικιστικη εσωτερική κατανάλωση, της περιορισμένης Κουταλας, των πολλαπλών αλλοπροσαλων, προσωποπαγων μικροπρεπειων.

Υστερόγραφο και δεν μπορούν να αντιληφθούν, ότι εάν καταφέρουν και ομονοησουν, δια μέσω της ενότητας και της συνεργασίας, για το κοινό συλλογικό καλό, του εν δυνάμει εμείς, μέσω των επερχόμενων γενεών. Εν γένει φρονω ότι περισσότερα τους ενώνουν παρά τους χωρίζουν, με γνώμονα το γενικό συλλογικό Καλό, του συμφέροντος, όλου του Ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας.

Ως εκ τούτου, τώρα θεωρείται η χρυσή μας ευκαιρία, της μοναδικής στιγμής, δια της ανάδειξης. Διότι τα φώτα της αστραφτερης δημοσιότητας, βρίσκονται επάνω μας, θέλοντας και μη, δια μέσω των βάθρων των Χρυσών και Αργυρών Μεταλλίων, των τοπικών πρωτακουστων και πρωτοφανών, υπερβατικών επιτυχιών. Εκ νέου καθώς κατέκτησαν, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που διεξήχθηκε, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι δύο μας αμφότερες Αθλήτριες Πρωταθλήτριες, και φυσικά όλους εμάς, για πολλοστή φορά μας έκαναν υπερήφανους.

Εν αντιθέσει όμως, πάντοτε το προσωποπαγές εγώ, της ατομικής φιλόδοξης παρτίδας, δια μέσω της συμφέρουσας καταναλωτικής οικονομίας, υπερτερεί ξεκάθαρα σαφώς, έναντι του αδολου εμείς, δια της κοινής συλλογικής Πατρίδας, των Αγίων, αλλά και των Ηρώων, ώστε να δημιουργήσουμε έναν ενιαίο Τοπικό Δήμο, για Όλους τους συγχωριανούς μας.

Συν τοις άλλοις και των πενιχρών βαλαντιων, δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε να διακρίνουμε το δάσος, παρά μονάχα βλέπουμε το δένδρο, για αυτό και πνιγόμαστε σε μία κουταλιά νερό, εν γένει φωνή βοωντος εν τη ερήμω ή αλλιώς στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βροντα.


Εκ μέρους του ΕΝΘΕΟΥ ΚΊΝΗΜΑΤΟΣ της Ρωμιοσύνης του Δήμου Χαλκηδόνας, Ελλάδα Οικουμενική ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, Δήμος για όλους, πάμε για την Νέα Ρώμη, του Κωνσταντίνου την Πόλη, ακολουθώντας τα βήματα της χαμένης και συνάμα ξεχασμένης Πατροπαράδοτης ΡΩΜΙΟΣΎΝΗΣ, μέσω του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος Δούκα Γ 1193-1254 από το blog μας tamystikatoubaltou.blogspot.com.


Ο ανάξιος δούλος του Θεού ο Βαλκανιδης Δήμος εκ Κουφαλίων.

διαβάστε επίσης; https://syndimotis.com/market-pass-vima-vima-i-aitisi-analytikos-odig/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *