Ανακοινώσεις του Δήμου Νεάπολης - Συκεών Δήμος Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Κίνδυνος από 9.000 αγριογούρουνα

Τι είπε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, για τον κίνδυνο στην ασφάλεια των κατοίκων αλλά και στην ομαλότητα της κυκλοφορίας.
Στο θέμα της επανεμφάνισης αγριογούρουνων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ειδικά στην δημοτική ενότητα Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στην συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε σήμερα το μεσημέρι στο Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Δανιηλίδης ήδη από τον Αύγουστο του 2022 επισήμανε με επιστολή του στους δικαστικούς λειτουργούς πως ο κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και της ομαλότητας της κυκλοφορίας είναι υπαρκτός και σημαντικός.

Σήμερα, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος τόνισε ότι «Οι μαρτυρίες κατοίκων της δημοτικής Ενότητας Πεύκων για την παρουσία αγριογούρουνων στην περιοχή και μάλιστα σε πολυσύχναστο δρόμο των Πεύκων, όπου κυκλοφορούν πεζοί, αλλά και της ευρύτερης περιοχής που γειτνιάζει με το δάσος Σειχ-Σου, είναι χαρακτηριστικές. Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ανησυχία προκαλούν η εμφάνιση αγριογούρουνων στην επέκταση της Θέρμης, ενός αγριογούρουνου στην κεντρική πλατεία της Τριανδρίας και μόλις πριν από λίγες ημέρες (14-6-2023) δύο αγριογούρουνων στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησιές.

«Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός πως έχουν αναφερθεί στην ευρύτερη περιοχή εννέα θανατώσεις σκύλων και πέντε τροχαία ατυχήματα από αγριογούρουνα ενώ οι εκτιμήσεις για τον αριθμό τους -υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν πάνω από εννέα χιλιάδες γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης- δημιουργεί εύλογη αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων». 

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών εστιάζοντας στους κινδύνους που κρύβει η έξαρση του φαινομένου για τους πολίτες, και κυρίως για τους εποχούμενους που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν πάνω σε αγέλες, επανέλαβε σήμερα την παράκλησή του προς τις δικαστικές αρχές να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου με στόχο την πρόληψη πιθανού ατυχήματος.

ΠΗΓΗ:www.typosthes.gr

Διαβάστε επίσης: Κως: Δίωξη Για Ανθρωποκτονία Από Πρόθεση Στον 32χρονο Από Το Μπαγκλαντές

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5P

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *