Δήμος Θεσσαλονίκης Π.Ε. Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ μετά την πτώση φοιτητή στο κενό (video)

Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των φοιτητών για τον 19χρονο που έπεσε από τον δεύτερο όροφο της Νομικής.

Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των φοιτητών για τον 19χρονο που έπεσε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Νομικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, ενώ ήταν σε εξέλιξη κινητοποίηση σπουδαστών στην πρυτανεία, άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν με πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην είσοδο από την Εγνατία.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ ακολούθησε κυνηγητό μέχρι τη Φιλοσοφική Σχολή.

Μετά την αρχική απώθηση τους ωστόσο οι διαδηλωτές φαίνεται πως ανασυγκροτήθηκαν και επιτέθηκαν εκ νέου στις αστυνομικές δυνάμεις, πετώντας πέτρες και αντικείμενα. Οι ρίψεις συνεχίζονται με τους κουκουλοφόρους να βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο της Φιλοσοφικής και τους άντρες των ΜΑΤ έμπροσθεν της Πρυτανείας.

ΑΠΘ: Η ανακοίνωση για την πτώση του φοιτητή από τον δεύτερο όροφο

«Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες φοιτητής του δεύτερου έτους της Νομικής Σχολής έπεσε από παράθυρο του δεύτερου ορόφου (πίσω πλευρά του κτιρίου) της Σχολής κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μαθήματος ζήτησε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ ακολούθησε το ασθενοφόρο που μετέφερε τον φοιτητή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και ενημερώνεται διαρκώς από τη διοίκηση και τους θεράποντες ιατρούς του Νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του 19χρονου, η οποία εξελίσσεται ομαλά και δεν εμπνέει ανησυχία, με βάση τις ιατρικές εξετάσεις που ολοκληρώνονται.

Στο Νοσοκομείο ο κ. Παπαϊωάννου συναντήθηκε με τη μητέρα του φοιτητή, στην οποία εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και τη διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο θα διαθέσει κάθε είδους υποστήριξη για την πλήρη αποθεραπεία του φοιτητή.

Συνεχή παρουσία δίπλα στον φοιτητή στο Νοσοκομείο έχουν τόσο ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης, όσο και η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Δέσποινα Κλαβανίδου».

Με πληροφορίες από GR Times, Thesstoday

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *