Αστυνομικά

Θεσσαλονίκη: Δις ισόβια στον λέκτορα για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό

Την ίδια ποινή με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον λέκτορα Γεωλογίας του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της με αρσενικό.

Ο 51χρονος κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ο ίδιος ο 51χρονος δηλώνει αθώος και αρνείται πως σκότωσε τη σύζυγο του και την γιαγιάς της ενώ κάνει λόγο για ατύχημα, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος τους οφείλεται στην κατανάλωση νερού από το δίκτυο ύδρευσης της Ν. Καλλικράτειας, όπου η οικογένεια διαθέτει παραθεριστικό σπίτι.

Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων του, πριν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο κατηγορούμενος όταν ρωτήθηκε αν έχει κάτι να προσθέσει επανέλαβε ότι είναι αθώος και αφού ευχαρίστησε το δικαστήριο ζήτησε να κριθεί με βάση τις αποδείξεις και όχι με ενδείξεις.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική του γραμμή , είναι λανθασμένα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που κατέδειξαν υψηλές τιμές αρσενικού στους οργανισμούς των δύο γυναικών, μετά θάνατον.

Η διπλή ανθρωποκτονία φέρεται πως τελέστηκε το 2013 ενώ ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε δις ισόβια, από το πρωτοβάθμιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2018.

Όπως αναγράφεται στο σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης, ο λέκτορας είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με μια 20χρονη φοιτήτρια με καταγωγή από τη Γεωργία. Δεν επιθυμούσε όμως να χωρίσει επίσημα με τη σύζυγό του, η οποία του είχε ζητήσει διαζύγιο λόγω των έντονων διαπληκτισμών, για να μην χάσει την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους και ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη πανεπιστημιακή του εξέλιξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Φεβρουάριο του 2013 άρχισε να της χορηγεί δόσεις αρσενικού, μέσω του νερού ή της τροφής.

Για να αποκλείσει την πιθανότητα της εσκεμμένης ενέργειας, ο λέκτορας σκέφτηκε να δηλητηριάσει και τη γιαγιά της γυναίκας του έτσι ώστε η λήψη αρσενικού, μέσω του πεπτικού συστήματος, να φανεί ότι οφείλεται σε ατύχημα.

ΠΗΓΗ: www.grtimes.gr

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρα Πτώση Από Μπαλκόνι – Νεκρή 25χρονη

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5P

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *