Αφιέρωμα Δήμος Χαλκηδόνος Πολιτιστικά Τοπικά νέα Δήμου Χαλκηδόνος

Στο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Ελληνικών Χορών “Σαραρίμ”, θα λάβει μέρος ο Πολιτιστικός Συλλόγος Ξηροχωρίου

Η Ελλάδα ανταμώνει στην Καλαμαριά!

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, η Ελλάδα ανταμώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Καλαμαριά, στο Σαραρίμ Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Ελληνικών χορών που διοργανώνουν οι Βορεάδες Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς.

Στο Φεστιβάλ Ελληνικών χορών παιδικών και εφηβικών ομάδων που διοργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς Βορεάδες συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροχωρίου.

Χορευτικές ομάδες από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη, θα ανταμώσουν στο Δημοτικό Θέατρο Ν.μ Βότση (Ανατολικής Θράκης 8) για να ξεδιπλώσουν χορούς, έθιμα και δρώμενα του τόπου τους.

Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν πολιτιστικοί σύλλογοι ή ομάδες λαϊκού πολιτισμού, αρκεί η ηλικία των συμμετεχόντων να μην ξεπερνά το 15ο έτος.

Τι είναι το Σαραρίμ…

«Βούτου, βούτου…..» ακούστηκε από μακριά και ξάφνου μια νεράιδα πρόβαλε μπροστά μας

«Σαραρίμ» απάντησε η νεράιδα στην άγνωστη φωνή

«Σαραρίμ» είπαμε και εμείς με μια φωνή και αποφασίσαμε παρέα να βαπτίσουμε έτσι, το αντάμωμα των παιδιών, το αντάμωμα των μικρών χορευτών στην Καλαμαριά.

Σαραρίμ όπως ένα παλιό ξεχασμένο ομαδικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι με ισάριθμες ομάδες παιδιών που διαλέγουν ψευδώνυμα, ρόλους παραμυθιών και γυρνώντας γύρω-γύρω προσπαθούν να ανακαλύψουν τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας.

Για πληροφορίες: 6989705405
https://sararim.gr/

διαβάστε επίσης: Άγιος Βλάσιος Επίσκοπος Σεβαστείας. Εορτάζει Στις 11 Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *