Δήμος Δέλτα Π.Ε. Θεσσαλονίκης

11η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στο πάρκο Κέρκυρας στο Καλοχώρι (συνεντεύξεις – video)

Την Κυριακή 9/10/22, πραγματοποιήθηκε η 11η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στο πάρκο Κέρκυρας στο Καλοχώρι. Ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τη φύση μια πρωτότυπη εκδήλωση με παρατήρηση πουλιών, παιχνίδια, εργαστήρια, βιολογικά προϊόντα.

Παραβρέθηκαν: ο Ιωαννίδης Ιωάννης Δήμαρχος Δήμου Δέλτα (ακολουθεί συνέντευξη με βίντεο), ο Σωκράτης Φάμελος Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης (ακολουθεί συνέντευξη με βίντεο), η Δώρα Αυγέρη Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας (ακολουθεί μια γραπτή δήλωση), ο Αθανάσιος Γλαβίνας Διευθυντής Κοινοβουλευτικής ομάδας Κίνημα Αλλαγής (ακολουθεί συνέντευξη με βίντεο).

Ο Κωνσταντινίδης Γιώργος από την ομάδα Εχεδώρου φύσις μας είπε λίγα λόγια για την Οικογιορτή:

«Και αυτή τη χρονιά εδώ στην 11η γιορτή γαλλικού ποταμού έχουμε φύγει από την πορεία του Γαλλικού, είμαστε στο πάρκο Κέρκυρας, το κόκκινο δρόμο εδώ στη λιμνοθάλασσα. Βέβαια με τα χρόνια θέλουμε κάποια στιγμή να γυρίσουμε στο γαλλικό ποταμό αυτή τη στιγμή οι υποδομές είναι κατεστραμμένες. Σκοπός της ομάδας είναι να αναβαθμίσουμε την περιοχή, να δώσουν ξανά ζωής τα μονοπάτια, έτσι ο κάθε άνθρωπος που στη σύγχρονη ταλαιπωρείται πολύ συχνά με το τρόπο ζωής που ζούμε όλοι μας, να μπορέσουμε κάποια στιγμή να μπαίνουμε μέσα στο μονοπάτια να ξεφύγουμε από την πυκνότητα, να ξεφύγουμε από το άγχος το stress και απολαμβάνουμε τη φύση που είναι τόσο δίπλα μας, τόσο κοντά μας και τόσο όμορφη!»

Η Δώρα Αυγέρη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Συριζα και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας μας είπε λίγα λόγια:

“Στο Πάρκο Κερκύρας, μπροστά στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, μικροί και μεγάλοι Γιορτάσαμε στη φύση – Γιορτάσαμε με τη φύση! Σε πείσμα των καιρών και των περιβαλλοντοκτόνων πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως είναι ο νόμος της με τον οποίο καταργήθηκαν όλοι οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, κόντρα, μάλιστα στις ευρωπαϊκές επιταγές και κανόνες. Προκειμένου να επιβάλει ένα μοντέλο διαχείρισης αυστηρά ελεγχόμενο από το «επιτελικό» κράτος, άψυχο, ασπόνδυλο, χωρίς την πραγματική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και αυτοδιοίκησης, των δρώντων φορέων, της κοινωνίας των πολιτών. Αλλά η σημερινή γιορτή απέδειξε ότι κανείς ανήθικος νόμος δεν μπορεί να ξεριζώσει την ανάγκη για συλλογική επαγρύπνηση και δράση, την έγνοια για μια αειφορική ανάπτυξη, το αίσθημα αλληλεγγύης και σεβασμού στις γενιές που έρχονται, στις οποίες πρέπει να παραδώσουμε όχι μια νεκρή φύση, αλλά έναν όμορφο, ζωντανό κόσμο!

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *