Δήμος Δέλτα Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου

Στατερούδης Πέτρος: Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης για το Καλοχώρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της
Κοινότητας Καλοχωρίου  κ. Στατερούδη Πέτρο, ο οποίος μας παραχώρησε μία εφ΄ όλης της ύλης – συνέντευξη – μας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Καλοχώρι του Δήμου Δέλτα, μας κατέθεσε τα προβλήματα της Κοινότητας Καλοχωρίου και μας ανέλυσε τις προσπάθειες που καταβάλλει προκειμένου να τα επιλύσει ως Πρόεδρος

Πρώτα απ’όλα διεκδίκησα την θέση του Τοπικού Συμβούλου στις εκλογές του 2014, μετά την πρόταση που μου έκανε ο μετέπειτα Δήμαρχος κύριος Φωτόπουλος. Η θέση του προέδρου προέκυψε λόγω του εκλογικού συστήματος. Αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν προφανώς η αγάπη μου για το χωριό που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Η αγάπη αυτή μεγάλωνε κάθε φορά που έφευγα μετάθεση για υπηρεσιακές ανάγκες. Έτσι και αλλιώς η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων μας, καθώς και του αθλητικού συλλόγου Μεγάλου Αλέξανδρου Καλοχωρίου.

Οι στόχοι της ομάδας που συμμετείχα, ήταν να επανακτήσει το Καλοχώρι αυτό που του αξίζει, μια μοντέρνα Κοινότητα, με σωστές υποδομές και άρτια οργάνωση υπηρεσιών προς τους πολίτες. Καθαρά και λειτουργικά σχολεία, γήπεδα και παιδικές χαρές. Ανάπλαση και επέκταση Κοιμητηρίων. Επέκταση πολεοδομικού σχεδίου. Επισκευή οδικού δικτύου εντός οικισμού, καθώς και της βιομηχανικής-αγροτικής περιοχής. Επέκταση ηλεκτροφωτισμού στην βιομηχανική περιοχή. Συντήρηση Δημοτικών κτιρίων(Κοινότητα και Πνευματικό κέντρο). Σύνδεση όλων των Δημοτικών κτιρίων και γηπέδων με το δίκτυο του φυσικού αερίου. Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Καλοχωρίου. Ανάπλαση πάρκου Κερκύρας. Αντιπλημμυρικά έργα συντήρησης και ενίσχυσης του φράγματος Καλοχωρίου. Κατασκευή γεφυρών εκτόνωσης των νερών του Γαλλικού ποταμού προς την θάλασσα. Αναπλάσεις δενδροφυτεύσεις σε όλα τα δημοτικά άλση. Σύνδεση του Καλοχωρίου με την Εγνατία οδό.

Από τους στόχους που θέσαμε εξ’αρχής ως Τοπικό συμβούλιο, δεν έγινε σχεδόν τίποτα από την πλευρά της Διοίκησης. Εξαίρεση το θέμα της καθαριότητας, το οποίο ήταν και είναι σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο και από τις δύο διοικήσεις.

Τα λίγα και αποσπασματικά έργα που εκτελέστηκαν, έγιναν από τα ΕΛΠΕ, (Παιδικές χαρές), αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια, παρεμβάσεις στα σχολεία από τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με την συνδρομή των Σχολικών επιτροπών, αλλά και με εθελοντική εργασία των μελών και χορηγίες δημοτών και επιχειρηματιών της περιοχής(Λειτουργία εγκατελλειμένου κτιρίου 2ου Νηπιαγωγείου).

Επίσης η ανακατασκευή και συντήρηση του αντλιοστασίου Καλοχωρίου, και η κατασκευή νέου αγωγού περίπου ενός χιλιομέτρου στην οδό Πρωτομαγιάς από την ΔΕΥΑΔΔ.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους, τους Συλλόγους και τους υπαλλήλους του Καλοχωρίου για την εθελοντική τους εργασία και προσφορά, τους επιχειρηματίες της περιοχής, που σε εποχή οικονομικής κρίσης, στάθηκαν στο πλευρό μας με τις χορηγίες τους.

Επίσης τους αντιπεριφερειάρχες Kυρίους Γιουτίκα, Μπίλλια, Μπάτο και Kυρίας Μπισμπινά, για την πολύτιμη βοήθεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κοινότητάς μας.

Τέλος για τις εκλογές του 2023,δεν βρίσκω κάποιο πρόσωπο που σαν υποψήφιος Δήμαρχος, θα με εμπνεύσει και θα με πείσει ότι θα προσπαθήσει πραγματικά να αλλάξει κάτι στην υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου μας. Η βούληση μόνο των πολιτών ίσως, να μπορεί  να αναδείξει και να  ωθήσει νέα πρόσωπα να αναλάβουν αυτή την προσπάθεια. Εγώ πάντα θα είμαι παρών σε κάθε σοβαρή πρόταση να βοηθήσω αυτήν την προσπάθεια.

Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Καλοχωρίου: Στατερούδης Πέτρος

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

✅ στο Instagram ➡ https://bit.ly/3GP7zSu

✅ στο twitter ➡ https://bit.ly/3BhnM1K

✅ στο pinterest ➡ https://bit.ly/3rKEq6T

✅ στο Youtube ➡ https://bit.ly/3HMnJh1

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *