Ανακοινώσεις του Δήμου Χαλκηδόνος Δήμος Χαλκηδόνος Τοπικά νέα Δήμου Χαλκηδόνος

Στ. Αναγνωστόπουλος: «Να ιδρυθεί campus τεχνικής εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.Κ.) στα Κουφάλια”(επιστολή)

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη απέστειλε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος με την οποία αιτείται την “Ίδρυση Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Κ.) στο συγκρότημα του ΕΠΑΛ, Ε.Κ. και ΔΙΕΚ Κουφαλίων”. Μάλιστα, ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει ήδη αποστείλει το σχετικό υπόμνημα και σε όλους τους Βουλευτές της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ζητώντας τη συνδρομή και τη συμπαράστασή τους.

Όπως αναφέρει στο υπόμνημα ο κ. Αναγνωστόπουλος, «λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα του σχεδιασμού αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, θεωρούμε ότι ένα από τα νέα προς ίδρυση Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Κ.), πρέπει να χωροθετηθεί στο Δήμο Χαλκηδόνος και συγκεκριμένα στην έδρα του Δήμου, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, στο συγκρότημα που ήδη λειτουργούν το ΕΠΑΛ, το Εργαστηριακό Κέντρο και το ΔΙΕΚ Κουφαλίων, ενώ μέχρι πρότινος λειτουργούσε και η Επαγγελματική Σχολή Κουφαλίων, η υποδομή της οποίας παραμένει.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος στην επιστολή παραθέτει στοιχεία, που τεκμηριώνουν πλήρως το αίτημα του Δήμου. Όπως αναφέρει, υπάρχει το κατάλληλο εκπαιδευτικό κτίριο, το οποίο αυτή τη στιγμή στεγάζει αποκλειστικά και μόνο, το Επαγγελματικό Λύκειο Κουφαλίων, το Εργαστηριακό Κέντρο Κουφαλίων και το ΔΙΕΚ Κουφαλίων, ενώ υπάρχει στο χώρο και η υποδομή της Επαγγελματικής Σχολής Κουφαλίων, που έχει διακόψει τη λειτουργία της. Επομένως καλύπτονται πλήρως οι προϋποθέσεις των υφιστάμενων δομών που πρέπει να λειτουργούν στο χώρο. Το Εργαστηριακό Κέντρο μάλιστα καλύπτει και το δεύτερο ΕΠΑΛ του Δήμου μας, το ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου.

Ενώ, καλύπτονται πλήρως και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει ο νόμος και αφορούν:

α) τη λειτουργική επάρκεια αιθουσών διδασκαλίας και συστεγαζόμενων εργαστηρίων,

β) τη δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία,

γ) τη δυνατότητα πρόσβασης με μέσα μαζικής μεταφοράς,

δ) την υφιστάμενη συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας,

ε) τη συνεργασία με κοινωφελή ή ερευνητικά ιδρύματα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), στ)τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα και

ζ) την επάρκεια υλικοτεχνικής υποδομής στις αίθουσες διδασκαλίας και στα εργαστήρια.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και καλύπτονται πλήρως και όλα τα υπόλοιπα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος, ώστε να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Κ.), το οποίο πιστεύουμε ότι με τα εχέγγυα που αναφέρθηκαν, αλλά και με τη στήριξή μας ως Δήμος Χαλκηδόνος, η οποία θα είναι αμέριστη, θα εξελιχθεί σε ένα πρότυπο Κ.Ε.Ε.Κ., που θα αποτελέσει πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή και κέντρο ενίσχυσης της απασχόλησης των νέων», καταλήγει η επιστολή του κ. Αναγνωστόπουλου.

Επιστολή προς το υπουργείο:

Επιστολή προς Βουλευτές:

διαβάστε επίσης: Καλή Χρονιά Από Την Ομάδα Του “ΣυνΔΗΜΟΤΗ” Υγεία Και Χαρά Για Όλους!…

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *