Ανακοινώσεις του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Νομός Θεσσαλονίκης

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Συνεχίζεται η τοποθέτηση καφέ κάδων

Συνεχίζεται η τοποθέτηση των καφέ κάδων στους δρόμους και τις γειτονιές του Δήμου μας. Σήμερα τοποθετήθηκε ακόμη ένας ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΣ δίπλα από το «ΔΑΜΟΥΛΑΚΕΙΟ» Δημαρχιακό Μέγαρο Αμπελοκήπων (Π.Γρηγορίου Ε΄12).

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης αναφερόμενος στην τοποθέτηση των καφέ κάδων τόνισε μεταξύ άλλων «Αυτή η φυσική διαδικασία ανακύκλωσης μετατρέπει ένα υλικό, το οποίο κάποιοι αποκαλούν «σκουπίδια», σε λίπασμα εξαιρετικά χρήσιμο για όλους. Είναι σημαντικό να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε στη σωστή χρήση των καφέ κάδων, καθώς η χωριστή διαλογή των οργανικών αποβλήτων και η σωστή διαχείριση τους έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον Δήμο μας».

Ζητάμε τη συμμετοχή όλων σε αυτό το νέο εγχείρημα του Δήμου. Εντός της εβδομάδας οι ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΙ θα εξαπλωθούν σε δημοτικές και εκπαιδευτικές δομές και εντός των επόμενων δύο μηνών σε επιλεγμένη περιοχή νοικοκυριών του Δήμου.

Παρακαλούμε τους πολίτες να ΜΗ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ καθώς το υλικό που θα συλλέγεται θα οδηγείται για κομποστοποίηση. Επίσης ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΡΙΨΗ ΩΜΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΨΑΡΙΩΝ από τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς.

Στον καφέ κάδο συλλέγουμε σε χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες:

• Υπολείμματα και φλούδες από φρούτα και λαχανικά

• Υπολείμματα και περισσεύματα από ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ (όχι ωμό) φαγητό

• Ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί και όσπρια

• Τσόφλια αυγών, υπολείμματα από καφέ και τσάι.

διαβάστε επίσης: Καλή Χρονιά Από Την Ομάδα Του “ΣυνΔΗΜΟΤΗ” Υγεία Και Χαρά Για Όλους!…

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *