Ανακοινώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης Δήμος Θεσσαλονίκης

«SOSε τα δέντρα» Θεσσαλονίκη 30/05/2023

“ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!” Διαμαρτυρία για τη Δεντροκτονία στη Θεσσαλονίκη οργανώνει το Δίκτυο για το αστικό πράσινο “SOSε τα δέντρα”

Προσκαλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν στην εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για τη Δεντροκτονία στη Θεσσαλονίκη με τίτλο “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!”, που διοργανώνει το Δίκτυο για το αστικό πράσινο “SOSε τα Δέντρα”, την Τρίτη 30 Μαΐου,  ώρα 6.30 μ.μ. στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! στην κοπή 4.000 δέντρων, που στην πλειοψηφία τους χρειάζονται φροντίδα και όχι κοπή, όπως έχει αποδειχθεί από δειγματοληπτικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα από ειδικούς επιστήμονες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! στο καταστροφικό κλάδεμα/καρατόμηση χιλιάδων δέντρων που συνεχίζεται στα τέλη άνοιξης-αρχές καλοκαιριού, με τρόπο που έχει ήδη οδηγήσει κάποια από αυτά στον θάνατο.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! στις φυτεύσεις-κοροϊδία: ελάχιστες, με μικρά δεντρύλλια σε μέγεθος κλαδιού, εκτός φυτευτικής περιόδου, η οποία κανονικά διαρκεί από Οκτώβριο μέχρι Φεβρουάριο.

  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! στην αντιεπιστημονική και παράλογη στάση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκηςπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, αγνοώντας τις εκκλήσεις των επιστημονικών φορέων (Τμήμα Δασολογίας ΑΠΘ, Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο,Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος, ΕλληνικήΟρνιθολογική Εταιρεία) να σταματήσουν άμεσα οι κοπές και οι κλαδεύσεις και να σχεδιαστεί μια άλλη δημοτική πολιτική πρασίνου, σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές της δασολογίας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! να είναι η Θεσσαλονίκη η πόλη με το λιγότερο ποσοστό πρασίνου στην Ευρώπη (1,6 τ,μ. ανά κάτοικο, ενώ το κατώτατο όριο που ορίζει ο ΠΟΥ είναι τα 9 τ.μ.)

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! στην αλαζονεία του Δήμου, που δεν συζητά, δεν ακούει και δεν έχει τη δημοκρατική ευαισθησία να περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις από τις προσφυγές των πολιτών στη Δικαιοσύνη με ατράνταχτα νομικά και επιστημονικά επιχειρήματα. Αντίθετα, έχει προχωρήσει στην κοπή 115 δέντρων στην Τσιμισκή, και θα συνεχίσει με ακόμη 260 δέντρα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουμε φτάσει στα όριά μας! Ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι. Η ατμοσφαιρική ρύπανση της Θεσσαλονίκης για την οποία η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η άνοδος της θερμοκρασίας, η ραγδαία υποβάθμιση του δημόσιου χώρου διαμορφώνουν μια αβίωτη πόλη. Και ταυτόχρονα βιώνουμε την απαξίωσή μας ως πολιτών, με τον Δήμο να περιφρονεί την αγωνία μαςκαι να μας κατηγορεί για “προεκλογικά μικροπολιτικά παίγνια που κρατάνε την πόλη πίσω”. Με τον Δήμο να μην διαβουλεύεται, να μην ενημερώνει, να διασπαθίζει τους φόρους μας και τα δημοτικά τέλη, το υστέρημά μας δηλαδή, για την υποβάθμιση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δίκτυο για το αστικό πράσινο “SOSε τα Δέντρα”.

διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/megali-giorti-gia-tis-laikes-agores-st/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5P

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *