Π.Ε. Κιλκίς Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πρωταθλητές και στο δείκτη θετικότητας οι ανεμβολίαστοι κατά πλειοψηφία Κιλκισιώτες

Μετά τις πρώτες θέσεις  που καθημερινά απονέμονται στο Ν. Κιλκίς από τον ΕΟΔΥ ως πρωταγωνιστή των κρουσμάτων και νομό με τις χειρότερες πανελλαδικά επιδόσεις, η περασμένη εβδομάδα αποδείχθηκε απολύτως καταστροφική. Χωρίς αντίπαλο πήρε την πρώτη θέση πανελλαδικά και στον δείκτη θετικότητας. 

Ο δείκτης θετικότητας δείχνει το ποσοστό μολύνσεων σε σχέση με τους εργαστηριακούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούνται . Υπενθυμίζοντας  ότι το όριο συναγερμού είναι το 1%  κατάφερε την περασμένη εβδομάδα (25-31 Οκτωβρίου) να εμφανίσουμε δείκτη 2,26%! Μακράν τον υψηλότερο της χώρας.

Η πρωτιά αυτή είναι απόλυτα εξηγήσιμη αν τη συσχετίσουμε με την πρωταγωνιστική θέση του νομού στα ποσοστά ανεμβολίαστων.

Στο δρόμο του γκρεμού μας ακολούθησαν η Λάρισα με 2,16%, η Μαγνησία με 2,07%, τα Γρεβενά με 1,96%, η Ημαθία με 1,82%, η Πιερία με 1,65%, η Θεσσαλονίκη με 1,45%, η Πέλλα με 1,36% κ.ο.κ.

Κατόπιν αυτών η διαρκής σώρευση ασθενών στη μονάδα covid του Νοσοκομείου Κιλκίς και  η εντός λίγου χρόνου πλήρης κάλυψη των κλινών του για να ξεκινήσει  το δράμα της αναζήτησης ακόμα και απλών κλινών νοσηλείας ανά την Ελλάδα δεν θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν.

Εξάλλου  τα 75 κρούσματα την Τετάρτη, παρότι λιγότερα αππό την Τρίτη, εγκαθιστούν το Κιλκίς στη μόνιμη θέση των ¨μαύρων” διακρίσεων.. Την Τρίτη πήραμε το “αργυρό, την Τετάρτη περιοριστήκαμε στη τέταρτη θέση, πίσω  από Λάρισα, Μαγνησία, Πιερία σε αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.

Και παρόμοιες διακρίσεις είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι εκτοξεύουν τον αριθμό των ασθενών.

πηγή:eidisis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *