lifestyle Αστυνομικά Ειδήσεις Ελλάδα

Πολυχρονόπουλος: «Ακόμα και εάν έπαιζε τυχερά παιχνίδια, δεν ήταν χρήματα των δωρεών»

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες για τον Κώστα Πολυχρονόπουλο.

Ο ιδρυτής του Άλλου Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, και δύο συγγενικά του πρόσωπα μπαίνουν στο «στόχαστρο» ποινικής προκαταρκτικής έρευνας με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Εισαγγελική έρευνα σε τραπεζικούς και στοιχηματικούς λογαριασμούς

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να ζητηθούν αρμοδίως μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε διάστημα δύο ετών φέρεται στους επίμαχους λογαριασμούς να έχουν κατατεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ. Από αυτούς στη συνέχεια γίνονται αναλήψεις διαφόρων ποσών, εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, καταλήγουν σε στοιχηματικές εταιρίες. Μετά το τέλος της έρευνας, η δικογραφία θα επιστρέψει στον εισαγγελέα ο οποίος ανάλογα με τα ευρήματα είτε θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης, είτε θα διατάξει την αρχειοθέτηση του φακέλου αν δεν στοιχειοθετείται η τέλεση των ερευνώμενων αξιόποινων πράξεων.

Σημειώνεται πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος τηρεί  σιγή ισχύος και αρνείται κάθε καταγγελία προς το πρόσωπό του.

Όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του 

Ο δικηγόρος του Κώστα Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, μίλησε στο MEGA για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες. 

«Διενεργείται μία έρευνα αλλά δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Μέχρι στιγμής ακούμε μόνο για φορολογικές παραβάσεις. Μιλώντας γενικά όταν ξεκινά μία έρευνα μπορεί να προκύψουν και άλλα παραπτώματα. Ειδικά, όμως, εδώ υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Η κουζίνα ‘’Ο Άλλος Άνθρωπος’’ έχει κάνει περίπου 1.000 δράσεις. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να βγαίνουν για όλες τις δράσεις από ένας ερανικός λογαριασμός. Οι καταθέσεις που έχουν γίνει είναι μικρά χρηματικά ποσά αλλά εκείνο που ενδεχομένως θα πρέπει να δούμε είναι να φύγει η ‘’λάσπη’’, και ο κιτρινισμός στο ότι χρήματα που κατατέθηκαν χρησιμοποιήθηκαν αλλού. Γι’ αυτό λέω να περιμένουμε», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να ελεγχθεί η δράση. Νομικά είναι περιορισμένη η δυνατότητα μου να αναφερθώ σε στοιχεία δικογραφίας. Γενικά μιλώντας, όταν εξετάζουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία. Έχουμε μόνο μία διάταξη που λέει πως υπάρχουν υπόνοιες ή ενδείξεις. Οι ενδείξεις δεν αρκούν για να καταδικάσουν κάποιον ούτε για λιθοβοληθεί κάποιος. Η διακίνηση τέτοιων φωτογραφιών δεν επιτρέπεται. Όταν επικαλούμεθα ένα παράνομο αποδεικτικό μέσο δημιουργούμε ένα κακό προηγούμενο. Η αποτύπωση μία στιγμιαίας εμφανίσεως δεν αποδεικνύει κάτι. Δεν υπάρχει καμία επίσημη κατάθεση. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι εθισμένος στον τζόγο. Ο Πολυχρονόπουλος ζει, κοιμάται και κάνει μπάνιο στον ‘’Άλλο Άνθρωπο’’. Ακόμα και εάν έπαιζε τυχερά παιχνίδια, δεν ήταν χρήματα των δωρεών».

πηγή: dnews.gr

διαβάστε επίσης: Καλή Χρονιά Από Την Ομάδα Του “ΣυνΔΗΜΟΤΗ” Υγεία Και Χαρά Για Όλους!…

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *