Δήμος Χαλκηδόνος Δημοτική Ενότητα Άγιος Αθανάσιος

Γιγαντιαίο φωτοβολταϊκό πάρκο 4.500 στρεμμάτων (το μεγαλύτερο στην Ελλάδα) θα κατασκευάσουν στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης

Γιγαντιαίο φωτοβολταϊκό πάρκο 4.500 στρεμμάτων (το μεγαλύτερο στην Ελλάδα) θα κατασκευάσουν στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης! – Έντονες αντιδράσεις για την επικείμενη τεράστια οικολογική καταστροφή.

Για την επικείμενη κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή της Νέας Μεσήμβριας, έκτασης 4500 στρεμμάτων και τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τους κατοίκους και όχι μόνο, μίλησε στον FOCUS FM 103,6 και στην εκπομπή “Απογευματινό Magazino” με τον Κώστα Τουτσίδη ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης ένας εκ των κατοίκων της περιοχής, που συμμετέχει στην κίνηση των πολιτών για τη μη κατασκευή του έργου.

Αρχικά ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε:

«Είναι μεγάλη η έκπληξή μας για την κατασκευή ενός τέτοιας έκτασης πάρκου τόσο κοντά σε αστικό κέντρο. Στην Αθήνα δεν υπάρχει παρόμοιο. Τα φωτοβολταϊκά αυτού του μεγέθους κατασκευάζονται σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Το αντίστοιχο “μεγάλο” έργο στην Πτολεμαΐδα γίνεται κοντά στην περιοχή των πρώην ορυχείων, όπου η περιοχή είναι η άγονη, δε δημιουργείται πρόβλημα στο περιβάλλον κλπ»

«Εμείς δεν είμαστε ενάντια στα φωτοβολταϊκά. Φυσικά και τα χρειαζόμαστε. Αλλά η συγκεκριμένη επένδυση σε μια περιοχή με καλλιεργήσιμες εκτάσεις, με τέτοιο φυσικό κάλλος, από το Ξηροχώρι μέχρι τη Ν. Μεσήμβρια, είναι αδιανόητη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Είναι και το περιβαλλοντολογικό θέμα. Είναι μια τεράστια έκταση, επτάμισι χιλιομέτρων που αντιστοιχούν στα 4500 στρέμματα και εντός του χώρου, υπάρχουν ρέματα, με πανίδα αισθητή. Λύκοι, αλεπούδες και ως εκ τούτου η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου με τα 500.000 πάνελ θα εγκλωβίσει και θα τη καταστρέψει (σ.σ. την πανίδα)», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις συνέπειες από οικολογικής άποψης του έργου.

«Υποβαθμίζεται η περιοχή για τα επόμενα τριάντα χρόνια, με ότι περαιτέρω συνέπειες μπορεί να φέρει η υπερθέρμανση από τα πάνελ(…) Οι φορείς που δίνουν τη δυνατότητα για ένα τέτοιο έργο είναι εκείνοι που πρέπει να μπουν στο στόχαστρο. Εμείς από τυχαίο γεγονός το μάθαμε. Οι δύο άδειες για την κατασκευή αφορούν το 2021, ενώ είναι αδιανόητο να μην έχει ενημερωθεί η τοπική κοινωνία, ο δήμος»

«Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και όταν αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης δημοτικού συμβουλίου κανείς δε το γνώριζε», στάθηκε ο κ. Κωνσταντινίδης για την άγνοια των κατοίκων για το φωτοβολταϊκό πάρκο.

📌📢«Αναμένουμε τη δράση από πλευράς Δήμου, να αναλάβει την υπόθεση και να προσβάλλει τις αποφάσεις και να παρεμποδίσει την κατασκευή του έργου. Πρέπει να αναλάβει ο Δήμος, ο οποίος είναι σύμφωνος με την πλειοψηφία των κατοίκων που αντιτίθενται το πάρκο»

«Οι πολίτες που δεν ήταν ενημερωμένοι, μόλις το έμαθαν, εκέφρασαν το ενδιαφέρον να κινητοποιηθούν και για αυτό είναι προγραμματισμένη και μια συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Μεσήμβριας στις 2 Ιουλίου, την Κυριακή μετά των εκλογών. Εκεί θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε μια αναλυτικότερη εικόνα επί του έργου, παρουσία και των βουλευτών της Β’ Θεσσαλονίκης, περιβαλλοντολόγων» κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης για το πρώτο βήμα που θα κάνουν οι κάτοικοι, εκφράζοντας την αντίρρησή τους.

πηγή: “Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνος”

Διαβάστε επίσης: ΠΚΜ: Ξεκίνησαν Οι Εναέριοι Αεροψεκασμοί Προνυμφοκτονίας

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5P

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *