Διεθνείς Ειδήσεις Ειδήσεις Ελλάδα Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΚΜ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην έκθεση FOODEX SAUDI 2024 στο Ριάντ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση “FOODEX SAUDI 2024”, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 16-19 Σεπτεμβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο “International Convention & Exhibition Center” στο Ριάντ.

          Η διεθνής έκθεση “FOODEX SAUDI” είναι η κορυφαία έκθεση διεθνούς εμπορίου της Σαουδικής Αραβίας και είναι 100% αφιερωμένη στη βιομηχανία τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών. Οι επαγγελματίες Σαουδάραβες αγοραστές από το χώρο της μαζικής διανομής, της λιανικής πώλησης, της κατασκευής και της φιλοξενίας θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν προϊόντα από περισσότερες από 50 χώρες και να συνδιαλλαγούν με εκθέτες που παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα έρθουν στην έκθεση με σκοπό να βρουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, συμμετέχοντας στην πιο αναπτυσσόμενη βιομηχανία τροφίμων, αξίας 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

          Η Σαουδική Αραβία αποτελεί μία από τις πιο δυνατές αγορές στην περιοχή του Κόλπου που μπορεί ρεαλιστικά να προσφέρει στους επενδυτές σημαντικές μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης. Η έκθεση “FOODEX SAUDI” είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους επιχειρηματίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να παρουσιάσουν νέα προϊόντα ή να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες εμπορικές τους σχέσεις. Στη φετινή διοργάνωση αναμένονται περισσότεροι από 18.000 επισκέπτες από τον χώρο των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών, πάνω από 800 brands από 50 χώρες και περισσότεροι από 500 εκθέτες σε έναν χώρο 9.800 τ.μ..

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην έκθεση “FOODEX SAUDI” με στόχο την αύξηση της  αναγνωρισιμότητας και την ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων της στις Χώρες του Κόλπου και στην αγορά της Μέσης Ανατολής, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

          Για τη συμμετοχή στην έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.

          Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στα

e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.grτο συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση δεν αφορά σε αλκοολούχα ποτά.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

– τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

 – τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

–  την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

– τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

          Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.

          Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330052 (κα Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (κα Άννα Παπακωνσταντίνου).

  Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης: Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Μεγάλη επιτυχία αθλήτριας του δήμου μας

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *