Δήμος Δέλτα Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου

Π. Στατερούδης – Πρόεδρος κοινότητας Καλοχωρίου – στο ΣυνΔΗΜΟΤΗ: “……Όλα αυτά τα προβλήματα, με ανάλογη ιεράρχηση, ήταν οι προτεραιότητες μας και προτάθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου….”

Ερ: Ποιες ήταν  και είναι οι προτεραιότητές σας από την ημέρα που αναλάβατε την προεδρία της Κοινότητας Καλοχωρίου;

Απ: Τον Σεπτέμβριο του 2014, που εγώ και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου αναλάβαμε την διοίκηση της Κοινότητας Καλοχωρίου, βρήκαμε ένα ποσοτικά καλό δίκτυο υποδομών. Παιδικό Σταθμό, δύο Δημοτικά Σχολεία, δύο Νηπιαγωγεία, Γυμνάσιο, Λύκειο, δύο Γήπεδα Ποδοσφαίρου, δύο Κλειστά Γυμναστήρια, Αποχέτευση, Πολιτιστικό Κέντρο, Κοινοτικό Κατάστημα με οργανωμένες υπηρεσίες. Και λέω ποσοτικά, γιατί οι υποδομές πρέπει να συντηρούνται και αναλόγως με το πέρασμα του χρόνου για να είναι και λειτουργικές.

Το Πολιτιστικό Κέντρο είναι ένα παλιό και κακοσυντηρημένο κτίριο, τα Δημοτικά Σχολεία και το Γυμνάσιο, χρήζουν άμεσες ανάγκες συντήρησης. Ακόμα και το Λύκειο, που είναι από τα πιο καινούργια σχολεία του Δήμου, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τις βροχές και χρειάζεται επισκευή της στέγης. Το Κοινοτικό Κατάστημα σε κακή κατάσταση.

Η πλατεία της Κοινότητας σχεδόν κατεστραμμένη, το πάρκο Κερκύρας εγκαταλειμμένο, το οδικό δίκτυο εντός οικισμού με προβλήματα, το οδικό δίκτυο στην βιομηχανική περιοχή κατεστραμμένο, χωρίς επαρκές δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, ο κύριος  δρόμος πρόσβασης στην αγροτική περιοχή σε άθλια κατάσταση, γεμάτα νεκροταφεία και ανύπαρκτο πράσινο περιβάλλον.

Όλα αυτά τα προβλήματα, με ανάλογη ιεράρχηση, ήταν οι προτεραιότητες μας και προτάθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Ερ: Τι έχετε να πείτε για το τεχνικό πρόγραμμα;

Απ: Από αυτά που έχουμε προτείνει, όχι μόνο δεν έχει εκτελεστεί κάτι, αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί καν στο τεχνικό πρόγραμμα. Τα γήπεδα, αν και δημοτικά, συντηρούνται από τους Αθλητικούς Συλλόγους, τα σχολεία από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και την εθελοντική προσπάθεια των γονέων των μαθητών, το πράσινο από εθελοντές με οικολογική συνείδηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το νέο κτίριο του 2ου Νηπιαγωγείου, που παραλάβαμε ημιτελές και μισοκατεστραμμένο, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε για χρήση, με την συμβολή και φιλότιμη προσπάθεια των υπαλλήλων της Κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η παιδική χαρά στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και το παρκέ του Γυμναστηρίου του 1ου Δημοτικού δωρεά των ΕΛΠΕ.

Για το πρόβλημα των Νεκροταφείων, προτείναμε αγορά, ανταλλαγή ή απαλλοτρίωση όμορων αγροτεμαχίων η οποία δεν εισακούστηκε από την προηγούμενη Διοίκηση. Εκτελέσαμε αναγκαστικές εκταφές, οι οποίες όμως έδωσαν μόνο μια προσωρινή λύση.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής στα κάγκελα, γιατί πληρώνουν δημοτικά τέλη χωρίς ανταπόδοση. Μετά από πέντε χρόνια, άλλαξε η Διοίκηση του Δήμου, με την προσδοκία των κατοίκων να αλλάξει και η αντιμετώπιση των προβλημάτων. Όχι μόνο δεν συνέβη αυτό, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, τα προβλήματα αυξάνονται, και η Διοίκηση του Δήμου, με πρώτο και καλύτερο τον Δήμαρχο, είναι προκλητικά αδιάφοροι.

Μετά από δυόμισυ χρόνια, κατάφερε να μην έχει επικοινωνία και να αδιαφορεί για την ύπαρξη και λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων. Δεν έχει εκτελεστεί ούτε ένα έργο και ούτε έχει προβλεφθεί κάτι για το μέλλον.

Ερ: Θεωρείται ότι η Διοίκηση του Δήμου Δέλτα δεν έχει την δυνατότητα να βοηθήσει;

Απ: Υπάρχουν προβλήματα υποστελέχωσης των Υπηρεσιών, διαδικασιών κλπ. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν υπάρχει βούληση και σχεδιασμός για την επίλυση των προβλημάτων. Και μιλάμε για επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας, γιατί για καινούργια έργα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν. Το βασικό που χρειάζεται ο Δήμος είναι τα χρήματα και οι ενέργειες, εμείς είμαστε ένας εύπορος Δήμος αλλά η Διοίκηση είναι κατώτερων προσδοκιών και δυνατοτήτων.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Instagram στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *