Δήμος Δέλτα Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Mantzou school -Γιατί οι ξένες γλώσσες είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο χτίζονται οι πιο ουσιαστικές ικανότητες για τη ζωή..

Τα δεδομένα και οι εξελίξεις γύρω στον κόσμο τρέχουν με αλματώδεις ρυθμούς φέρνοντας καθημερινά την μία χώρα ολοένα και πιο κοντά στην άλλη. Σύνορα και αποστάσεις έχουν σχεδόν εξαλειφθεί.. οι χώρες πια είναι άμεσα αλληλεξαρτώμενες.. η παγκοσμιοποίηση έχει φέρει μαζί της πολλά προβλήματα αλλά και πάρα πολλά οφέλη… το βασικότερο αυτών είναι η ραγδαία ανάπτυξη της επικοινωνίας γεγονός που οδηγεί στην άμεση ανάγκη του μέσου καθημερινού ανθρώπου ο οποίος καλείται να είναι εφοδιασμένος με τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα.

Στο φροντιστήριο Mantzou school διδάσκονται ΑγγλικάΓερμανικά και Γαλλικά. Μαθαίνουν σε κάθε παιδί να μιλάει, να γράφει και να διαβάζει σε υψηλό επίπεδο. Δεν στοχεύουν μόνο στην απόκτηση κάποιου πτυχίου αλλά στην γνώση σε βάθος.

Η σχολή Mantzou school αξιολογήθηκε και επιλέχθηκε κατ’ αποκλειστικότητα στην περιοχή των Διαβατών για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η φιλοσοφία στο mantzou school: Έχουμε δημιουργήσει ένα ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά με ειδικά διαμορφωμένους χώρους και την χρήση των πιο σύγχρονων εκπαιδευτικών τεχνολογιών! Με την αγάπη και την αφοσίωση μας σε αυτό που κάνουμε εδώ και 27 χρόνια έχουμε ως στόχο την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των παιδιών.

Όμως, η απόκτηση ενός πιστοποιητικού είναι το εύκολο κομμάτι της δουλειάς μας.. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που έχουν γνώση μιας ξένης γλώσσας..

Το πιο ουσιαστικό για εμάς είναι ο συνδυασμός παιδείας κ εκπαίδευσης του κάθε παιδιού. Ο μετασχηματισμός δηλαδή του μικρού παιδιού σε άνθρωπο με όλη την σημασία της λέξης! Ως εκπαιδευτικοί λοιπόν εμείς προσπαθούμε να επιτύχουμε να φύγει από εμάς το παιδί ελεύθερο, υπεύθυνο, και ικανό να αποφασίζει και να σκέφτεται!

Στείρα απόκτηση γνώσεων δεν έχει ποτέ νόημα.. Η παιδεία από την άλλη είναι ευρυγώνιος φακός που ανοίγει το πλάνο!

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

Η βιωματική μάθηση με την οποία δουλεύουμε εδώ και 30 χρόνια, χαρακτηρίζεται ως ένας εναλλακτικός τρόπος εκπαίδευσης σε αντιπαραβολή και αντίθεση με τον “παραδοσιακό” τρόπο εκπαίδευσης που συσχετίζεται με την μετωπική διδασκαλία και την απομνημόνευση της ύλης (Τριλίβα & Αναγνωστοπούλου, 2008).

Το πιο σημαντικό στοιχείο στην όλη διαδικασία είναι οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι αναλαμβάνουν και κατέχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαδικασία της μάθησης. Στο μάθημα λοιπόν, οι μαθητές είναι το επίκεντρο του κάθε μαθήματος και όχι ο δάσκαλος και το μάθημα.

Το μόνο σίγουρο αποτελεί ότι το μάθημα κρίνεται από το αποτέλεσμα, δηλαδή από το πώς μαθαίνουν οι μαθητές και όχι από το τι θυμούνται.
Είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες με σκοπό να συνεργάζονται και να αναπτύσσουν κριτική σκέψη. Οι δεξιότητες που αναπτύσσουν και αποκτούν μέσα από τη βιωματική μάθηση, είναι δεξιότητες που επεκτείνονται σε μεγάλο βαθμό και εκτός του βιβλίου, του στενού περιβάλλοντος και των ορίων της τάξης.

Απώτερος στόχος μας είναι να δείξουμε στους μαθητές μας πως να μαθαίνουν (learn to learn) και πως να σκέφτονται (how to think) αντί του “παραδοσιακού” τι να σκέφτονται. Οι διαδικασίες και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην βιωματική μάθηση συμβάλλουν στην κατανόηση του εαυτού μας (Καμαρινού,1998), αλλά και την ανάπτυξη της προσωπικότητας συνολικά.

Η βιωματική μάθηση ως επιστήμη, έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο μάθησης ενός αντικειμένου σπουδών όπως για παράδειγμα τα Αγγλικά. Ακόμη, έχει αποδειχτεί ότι αναπτύσσει την προσωπική ανάπτυξη των μαθητών.

Τέλος, έχει αποδειχτεί από επιστήμες όπως την Νευρο-Επιστήμη, την Επιστήμη της Μάθησης και την Εκπαιδευτική Ψυχολογία, ότι η βιωματική μάθηση συμβάλλει στην αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου και των μαθησιακών και γνωστικών ιδιοτήτων του, ενώ ταυτόχρονα και πιο απλά βοηθάει τον μαθητή στο πώς να μαθαίνει πιο αποτελεσματικά.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η μουσική είναι θεραπεία, είναι διέξοδος. Ας τραγουδήσουμε λοιπόν και στην εκπαίδευση!

Η μουσική έχει πολλά θετικά στοιχεία καθώς είναι από τα λίγα στη ζωή που δεν έχουν αρνητικό πρόσωπο. Για αυτό τον λόγο και εμείς χρησιμοποιούμε την μουσική στην εκπαίδευση.

Υπάρχουν άπειρες μελέτες που τεκμηριώνουν επιστημονικά τα εκπαιδευτικά οφέλη της χρήσης τραγουδιών και της μουσικής μέσα στην τάξη. Αρχικά, τραγουδώντας τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση στο να χρησιμοποιούν μια ξένη γλώσσα! Η προφορά τους βελτιώνεται κατά πολύ και ο λόγος τους αποκτά ροή. Μέσα από τα τραγούδια η αφομοίωση της γραμματικής και του λεξιλογίου γίνεται ευκολότερη και βοηθάει ακόμα και τα πιο εσωστρεφή παιδιά να συμμετάσχουν γιατί κάποια στιγμή και αυτά αφήνονται στη μουσική να τα παρασύρει και τραγουδούν έστω και από μέσα τους στην αρχή.

Ξεκινώντας από τα μικρά τμήματα Junior classes με απλά και αργά τραγουδάκια αλλά και ως το επίπεδο Proficiency όπου οι απαιτήσεις είναι αρκετά υψηλές τα τραγούδια προσφέρουν απλόχερα την βοήθειά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι τα social media έχουν εισβάλλει στην ζωή μας και πόσο μάλλον των παιδιών που εκτίθενται στην μουσική και στην Αγγλική γλώσσα καθημερινά πολλές ώρες.

Κάτι πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι εκτός από την βοήθεια στον λόγο και γενικά στην εκμάθηση της γλώσσας οι μαθητές διασκεδάζουν και εκτονώνονται με έναν πολύ εποικοδομητικό τρόπο.

ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το παιχνίδι είναι η αφετηρία και το σημείο αναφoράς στον κόσμο των παιδιών καθώς αποτελεί μοχλό ανάπτυξης τόσο σωματικής όσο και διανοητικής για τα παιδιά στο σύνολό τους. Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα των γνωστικών δεξιοτήτων, το παιχνίδι ενισχύει τμήματα του εγκεφάλου των παιδιών όπως πάρα πολλές έρευνες στην Ευρώπη και την Αμερική έγκριτων πανεπιστημίων έχουν αποδείξει περίτρανα.

Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται κατά τη διαδικασία του παιχνιδιού λειτουργούν ως σημεία γνώσης καθώς ο λόγος που παράγεται σε σχέση με αυτά είναι πρωτότυπος και ο μαθητής τον κατακτά σχεδόν αυτόνομα. Οι μαθητές μεταχειρίζονται αντικείμενα της καθημερινότητας όπως φρούτα, ρούχα, παιχνίδια κ.α. και συνθέτουν μια ιστορία ή διατυπώνουν τις απόψεις τους για τη χρήση των αντικειμένων.

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι η χρήση των διαδραστικών πινάκων όπου βρίσκονται σε κάθε αίθουσα δίνει έμφαση στην καινοτομία και λειτουργικότητα της τεχνολογίας στην ξενόγλωσση εκπαίδευση. Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι πολλές και έγκυρες ιστοσελίδες παρέχουν παιχνίδια γνώσεων και δεξιοτήτων που μπορεί ο κάθε εκπαιδευτικός να χρησιμοποιήσει στο μάθημα είτε ατομικά για τον κάθε μαθητή είτε να χωρίσει την τάξη σε ομάδες. Οι εφαρμογές που υπάρχουν στο διαδίκτυο προσφέρουν πληθώρα πλεονεκτημάτων, όπως ζωηρές εικόνες, ήχο και βίντεο ώστε οι μαθητές να μπορούν πιο εύκολα να απαντήσουν σε αυτό που τους ζητείται και να μην διασπάται η προσοχή και το ενδιαφέρον τους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Το πιο σημαντικό για να νιώσει κανείς αυτάρκεια και αυτοεκτίμηση, είναι η συνειδητοποίηση ότι έχει όσα του χρειάζεται. Το σχολείο μας εδώ και 30 χρόνια, παροτρύνει τους μαθητές να συμβάλλουν στην βοήθεια ατόμων που το έχουν ανάγκη.

Ένα από τα πράγματα που κάνουν τα παιδιά, είναι να μαζεύουν ένα χρηματικό ποσό τάξης το οποίο κάθε τέλος του χρόνου, όλοι μαζί ως σύνολο θα το δώσουμε σε εγκαταστάσεις με παιδιά που το έχουν ανάγκη. Αυτό πραγματοποιείται μέσα από κάποια χρήματα που διαθέτουν τα παιδιά, κάνοντας μια καλή πράξη στο σπίτι όπως π.χ. πέταγμα σκουπιδιών. Τα παιδιά λοιπόν, δεν ζητούν απλά χρήματα από τους γονείς τους, αλλά κάνουν κάτι για να τους βοηθήσουν με σκοπό κάποια από τα χρήματα που θα μαζέψουν από τις καλές τους πράξεις, να τα εναποθέσουν στην ενίσχυση των εγκαταστάσεων αυτών.

Ακόμη, κάθε μήνα τα παιδιά φέρνουν είδη υγιεινής, τροφές που δεν λήγουν όπως κονσέρβες και μακαρόνια κ.α. τα οποία επίσης κάθε τέλος του χρόνου συγκεντρώνουμε και δίνουμε σε όσους το έχουν ανάγκη.

Τέλος, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα συγκεντρώνουμε ενδύματα, υποδήματα και παιχνίδια τα οποία τα παιδιά δεν χρειάζονται πλέον και τα δίνουμε στα παιδιά για να τους δώσουμε λίγη χαρά λόγω των ημερών.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα ασήμαντα πράγματα που μπορεί να είναι πεταμένα σε μια γωνιά ενός σπιτιού, είναι σίγουρα θησαυρός κάποιου παιδιού. Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά εκτιμούν τα αγαθά που τους προσφέρονται καθημερινά, εκτιμούν την αγάπη της οικογένειάς τους και αποκτούν εμπειρίες που τους ακολουθούν σε όλη τους την ζωή.

Εκπαιδευτική ρομποτική Mantzou School

Τι ακριβώς είναι η εκπαιδευτική ρομποτική; Η ρομποτική είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό αντικείμενο που «παντρεύει» τις γνώσεις στις νέες τεχνολογίες και τον προγραμματισμό, με τις βασικές έννοιες των θετικών επιστημών, κυρίως της πληροφορικής, της φυσικής και των μαθηματικών και την συνολική εξέλιξη του μαθητή, μέσω της ανάπτυξης της κριτικής του σκέψης, της ικανότητας επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, της εργασίας σε ομάδες, της παρουσίασης των λύσεων και των κατασκευών του. Ενώ δηλαδή ο μαθητής νοιώθει ότι παίζει, προσπαθώντας να κατασκευάσει και να προγραμματίσει τις κινήσεις που θα κάνει ένα Ρομπότ, υπηρετούνται συγκεκριμένοι και πολύ σημαντικοί εκπαιδευτικοί στόχοι και στόχοι συνολικής εξέλιξης του παιδιού.

Ερωτήσεις Γονέων

  • Ποιο είναι πιο συγκεκριμένα το όφελος ενός παιδιού, που θα παρακολουθήσει προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής ;
  • Γιατί ένας γονιός να γράψει το παιδί του σ’ αυτά τα προγράμματα ;
  • Τι θα κερδίσει το παιδί ; Απαντήσεις

Παρακολουθώντας αυτά τα προγράμματα τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται με πιο δομημένο τρόπο. Προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα που τους ανατίθενται, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, συνεργάζονται μεταξύ τους, σπάνε το πρόβλημα στα συστατικά του στοιχεία, πειραματίζονται, βρίσκουν τη λύση και βλέπουν πρακτικά το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο σημαντικά στοιχεία άλλων  επιστημών. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να αποκτήσει ένα παιδί δεξιότητες προγραμματισμού και πόσο εύκολο είναι να μάθει τα ίδια πράγματα καθώς προγραμματίζει ένα ρομπότ, βλέπει στην πράξη το λάθος του και το διορθώνει. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να μάθει έννοιες όπως δύναμη, ροπή, τριβή, μοίρες μέσω τύπων ή βιβλίων και πόσο εύκολο είναι να μάθει τα ίδια πράγματα στην πράξη, μέσα από τις κινήσεις των robots που κατασκευάζει και προγραμματίζει.

Τέλος, τα παιδιά αποκτούν επαφή και στην συνέχεια εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ένα αντικείμενο του μέλλοντος. Δεν είναι τυχαίο που διεθνώς και στη χώρα μας, τα παιδιά που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική αυξάνονται με σημαντικούς ρυθμούς.

Ακαδημία Ρομποτικής – Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η Ακαδημία Ρομποτικής είναι ένα πρωτότυπο, ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής από το 2015.

Η σχολή μας αξιολογήθηκε και επιλέχθηκε κατ’ αποκλειστικότητα στην περιοχή των Διαβατών για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα προγράμματα που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, απευθύνονται σε παιδιά από πρώτης  Δημοτικού, έως πρώτης Λυκείου. Τα επόμενα χρόνια αναμένονται και νέα εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Υλοποιούμε τα προγράμματα ρομποτικής της Ακαδημίας, που υλοποιεί εδώ και τρία χρόνια η Ακαδημία Ρομποτικής με πολύ μεγάλη επιτυχία και τα παρακολούθησαν πάνω από 2.000 μαθητές. Υπάρχει δηλαδή μια τεράστια εμπειρία που έχει περάσει στα μαθήματα.

Στο φροντιστήριο μας έχουμε το δικαίωμα να υλοποιούμε 16 αναλυτικά προγράμματα σπουδών, που υλοποιούνται σε 8 χρόνια. Οι εκπαιδευτές μας είναι πιστοποιημένοι από την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με πολλές ώρες εργασίας πάνω στο αντικείμενο.

Σεβόμενοι την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρουμε στα παιδιά της περιοχής μας κάτι, στο οποίο μέχρι σήμερα είχαν πρόσβαση μόνο τα παιδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Σε υψηλό επίπεδο σπουδών και με γνώμονα πάντα την σωστή καλλιέργεια των παιδιών μας.

Στοιχεία επικοινωνίας

τηλέφωνα: 2310 788707, 6949723196, 6948509260

Διεύθυνση: Μιλτιάδου 8, Διαβατά, 57008 Θεσσαλονίκη

email: info@mantzou.gr

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *