Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Π. Κ. Μ στη διεθνή έκθεση τουρισμού WorldTravelMarket – WTM του Λονδίνου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού WorldTravelMarket – WTM 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης και στο πλαίσιο της προώθησης των συνεργασιών των τουριστικών πρακτόρων και των αεροπορικών εταιρειών με τις ξενοδοχειακές μονάδες των Περιφερειακών Ενοτήτων πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης Μαρία Τερζίδου, καθώς και εκπρόσωποι της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Jet2Holidays, όπως ο SeniorExecutive του Τμήματος Αirports & TourismOrganizationsJoeTaylor. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια κοινών προσπαθειών που καταβάλλονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας για την καθιέρωση της περιοχής της Πιερίας στους προορισμούς της Jet2Holidays, δεδομένου ότι η περιοχή προσφέρεται για όλα τα είδη παραδοσιακού και εναλλακτικού τουρισμού, καθώς ο αρμονικός συνδυασμός της θάλασσας με τους ορεινούς όγκους του Ολύμπου και των Πιερίων καθιστούν την περιοχή μοναδική εμπειρία.

Παράλληλα συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας με στόχο την ένταξη της Θεσσαλονίκης σαν stop over (ενδιάμεσος) προορισμός για τους τουρίστες που κατευθύνονται στην Χαλκιδική. Επίσης κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων συναντήσεων (B2B) με επιλεγμένους τουριστικούς πράκτορες και γραφεία της βρετανικής και της διεθνούς αγοράς παρουσιάστηκαν όλες οι προσφερόμενες θεματικές μορφές τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακόμη στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και Ημαθίας καθώς και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης Μαρία Τερζίδου.

«Στην έκθεση WTM η Βρετανία έδωσε το σύνθημα για επενδύσεις στο χώρο του τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε το σταθερό αλλά και αυξημένο ενδιαφέρον της βρετανικής αγοράς για την περιοχή όχι μόνο λόγω των γεωγραφικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών της, αλλά και λόγω της πολυμορφίας των προσφερόμενων υπηρεσιών που καλύπτουν όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις του τουρισμού σε όλη τη διάρκεια του χρόνου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

✅ στο Instagram ➡

✅ στο twitter ➡

✅ στο pinterest ➡

✅ στο Youtube ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *