Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Οι Επιτυχόντες του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού 2Γ/2022 δώσαμε το παρών στο 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο του ΑΣΕΠ Τετάρτη 15/05/24

Χθες, Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 οι Επιτυχόντες του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού 2Γ/2022 δώσαμε το παρών για να γνωστοποιήσουμε στο κοινό για το θέμα του διορισμού μας και για τα προβλήματα που μας απασχολούν στο 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο του ΑΣΕΠ, με τίτλο: “Η διαμορφωση της ταυτότητας εργοδότη στη Δημόσια Διοίκηση. Μπορεί το δημόσιο να γίνει ένας ελκυστικός εργοδότης; Προκλήσεις και προκαταλήψεις.” στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ένα χρόνο μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και ενώ μέχρι σήμερα έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις για μόλις 51 επιτυχόντες σε σύνολο 14.837, η Κυβέρνηση σχεδιάζει εντατικά τον ΔΕΥΤΕΡΟ Γραπτό Διαγωνισμό που καταργεί τους πίνακές μας!

Στον αγώνα μας στην Θεσσαλονίκη μας συμπαραστάθηκαν με την παρουσία τους ο κ. Λεωνίδας Στολτίδης Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΚΚΕ και ο κ. Γιάννης Κουρμούλης από την ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης με τις εύστοχες παρεμβάσεις του κατά την άτυπη συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ έξω από την είσοδο του Συνεδρίου.

Στην αίθουσα του του Συνεδρίου παραβρέθηκαν Επιτυχόντες με σκοπό να θέσουν καίρια ερωτήματα κατά τη διάρκεια της 3ης συνεδρίας με θέμα “Επίκαιρα ζητήματα: τα χαρακτηριστικά της μετάβασης στο νέο πρότυπο” με συντονιστή τον δημοσιογράφο και συγγραφέα κ. Κώστα Μπλιάτκα και εισηγητές τον Καθηγητή του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Πανεπιστημίου και Επισκέπτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου Leeds κ. Βασίλειο Κέφη, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, πρώην Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ και υποψήφια Ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Δημήτριο Κιρμικίρογλου. Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι στην εξαιρετική της εισήγηση, η κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου αναφέρθηκε και στο θέμα του γραπτού διαγωνισμού. Τελικώς από τους Επιτυχόντες, τέθηκε μόνο ένα γενικο ερώτημα που αφορά τις καθυστερήσεις των διαδικασιών του διορισμού των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού.

Η απάντηση που δόθηκε από τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, καθώς ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Δημήτριος Κιρμικίρογλου απουσίαζε, συνοψίζεται στα εξής: Επανέλαβε την θέση της Αρχής, πως το ΑΣΕΠ εχει δώσει προτεραιότητα στον γραπτό διαγωνισμό. Συγκεκριμένα στην έκδοση των αποτελεσμάτων των προκηρύξεων που έχουν ήδη προκηρυχθεί μέσω του γραπτού διαγωνισμού. Ο επόμενος διαγωνισμός θέλει πολύμηνη προετοιμασία και στην καλύτερη περίπτωση θα λάβει χώρα αρχές προς μέσα του 2025. Οι θέσεις του Προγραμματισμού του 2024 θα δοθούν με νέες διαδικασίες στους επιτυχόντες του διαγωνισμού. Για τις θέσεις του Προγραμματισμού του 2025 θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των προηγούμενων προκηρύξεων για να γίνει νέος προγραμματισμός.

Με σκοπό να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα παραπάνω βασικά ερωτήματα κανονίστηκε συνάντηση των Επιτυχόντων αύριο με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ 16 Μαΐου 2024 στα γραφεία ΑΣΕΠ στην Θεσσαλονίκη στις 11,00 πμ.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως είμαστε οι επιτυχόντες και οι επιτυχούσες του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού, όλοι μας επιστήμονες, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ κάθε ηλικίας, άνθρωποι με υποχρεώσεις και οικογένειες, που λάβαμε μέρος στις εξετάσεις, διότι πιστεύουμε στην αξιοκρατία και εμπιστευόμαστε τους Κρατικούς Θεσμούς.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

  • Τον άμεσο διορισμό όλων των επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ (2Γ/2022)
  • Να προκηρυχθούν άμεσα οι θέσεις του Προγραμματισμού του 2024
  • Να μας δοθούν οι θέσεις του Προγραμματισμού του 2025 και του 2026
  • Την κατάργηση του “κόφτη” των θέσεων που περιορίζει τα δικαιώματά μας
  • Την κατάργηση των προσλήψεων εκτός Γραπτού Διαγωνισμού (Νόμος 4765/2021)
  • Όχι άλλος Γραπτός Διαγωνισμός πριν τον διορισμό όλων των Επιτυχόντων του 2Γ/2022
  • Να γίνει τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας (Νόμος 4765/2021) έτσι ώστε η δεξαμενή των επιτυχόντων να μην έχει χρονικό ή άλλο περιορισμό που να επηρεάζεται από επόμενους γραπτούς διαγωνισμούς

Πάνω απ’ όλα, όμως, απαιτούμε να ανταμειφθούν όσοι με δίκαιο, αμερόληπτο και αξιοκρατικό τρόπο προσπάθησαν και πέτυχαν στον Πρώτο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό!

Οι αδιόριστοι επιτυχόντες και οι επιτυχούσες, όμηροι της Κυβέρνησης, δεν είμαστε αόρατοι!
Θα δίνουμε πάντα και παντού παρών διεκδικώντας το αυτονόητο!

Διαβάστε επίσης: Πέτρος Παππάς: Αιφνιδιαστική Και Παράνομη Αντικατάσταση Επιστημονικών Υπευθύνων Τμημάτων Στο Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *