Ανακοινώσεις του Δήμου Χαλκηδόνος Δήμος Χαλκηδόνος

Οδηγίες και συμβουλές απο τη Δ.Ε.Υ.Α. Χαλκηδόνος

Η Δ.Ε.Υ.Α. Χαλκηδόνος θέλοντας να συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ακραίων καιρικών φαινομένων που πρόκειται να επικρατήσουν στον Δήμο μας τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πρόσφατη πρόγνωση του καιρού, ανακοινώνει τις ακόλουθες οδηγίες – συμβουλές προς τους καταναλωτές.

🔴 Προς αποφυγή προβλημάτων στα δίκτυα των κατοικιών σε κακοκαιρία-παγετό:

✔️ Μάθετε που βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.

✔️ Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.

✔️Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

✔️ Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

✔️ Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εκ των Προτέρων

✔️ Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είσαστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.

✔️ Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.

✔️ Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κλπ.).

✔️ Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση, προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.

✔️ Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.

✔️ Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

🔴 Για όσους καταναλωτές δεν έχουν ήδη νερό:

✔️ Ρίξτε σταδιακά χλιαρό νερό, όχι ζεστό, αριστερά και δεξιά του υδρομέτρου (όχι επάνω του).

✔️ Εφόσον αποκατασταθεί η υδροδότηση, στεγνώστε προσεκτικά με πανί τους σωλήνες, ώστε να μη μείνουν νερά, και προστατέψτε τους με κάποιο μονωτικό υλικό (μάλλινο ύφασμα, υαλοβάμβακα κ.λ.π.).

✔️ Διατηρήστε έναν κρουνό (βρύση) του δικτύου σας σταθερά ανοικτό με πολύ μικρή παροχή έτσι ώστε να μην ξαναπαγώσει ο υδρομετρητής και εν γένει οι σωληνώσεις της ύδρευσης.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *